www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Povezava mobitela z PC-jem (IR povezava)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
soso
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:00
Prispevkov: 23
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2005 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dan!
Stvar je sledeca. Koncno sem si naredil to IR napravico z TFDU4100 + upor 15ohmov . XP-ji mi zaznajo napravo ( siemens CX70) in tudi eno slikico mi je ze poslalo na racunalnik, ko pa sem hotel poslati drugo pa se mi na telefonu izpise ZGODILA SE JE NAPAKA , ampak povezava z racunalnikom pa je vzpostavljena , ker senzor zazna telefon in spodaj na racunalniku se tudi naredi slikca, tisti senzorcek z rdeco lucko!
Tak da vsaka pomoc dobrodosla! LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjay
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Prispevkov: 454
Aktiv.: 2.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2005 3:23 pm    Naslov sporočila:  ir Odgovori s citatom

Kje na bordu je priključek za ir. Zadnjič sem postavil vprašanje za ir preko rs 232 ali usb, pa ni bilo nič. Bom pa poiskusil na bord, če mi kdo odgovori na vprašanje.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vulture
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Jan 2004 22:09
Prispevkov: 15
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2005 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

soso, če ti je že delalo je čudno, da kar crkne, probaj najprej na drugem telefonu. matjay odvisno od proizvajalca osnovne plošče in modela le-te, nekatere pa ga sploh nimajo. poglej si tehnična navodila za tvojo ploščo, če si kupil novo si jo moral dobiti zraven, če ne pa na netu, pa še tole poglej http://www.infrarotport.de/mainboard.HTML
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
soso
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:00
Prispevkov: 23
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2005 1:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cer!
Tak neke nastavitve so bile potrebne na telefonu in zdaj stvar deluje Very Happy !
Bi pa sam to nekaj vprasal. A je to normalno da cca. 3 minute prenasa sliko iz gsm na rac.? Pa vcasih ne vedno se mi med prenosom podatkov spodaj na rac., ko je narisan tisti senzorcek ( pretakanje podatkov) , prikaze za sekundo rumeno okence v zvocnikih pa zaslisi tak cuden zvok -zabrni .
Tu pa je se link do slike!Kaj naj bi to pomenilo? LP
http://www.mobisux.com/album/uploads/22407/neimenovana1.JPG
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjay
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Prispevkov: 454
Aktiv.: 2.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2005 7:58 am    Naslov sporočila:  ir Odgovori s citatom

Naredil sem kabel iz pc na nokia 6310i z max232, pa stvar ne deluje. Na pc imam nokia pc suit, pa sploh ne najde telefona. Kaj je lahko narobe.


LP
Matjay
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
m.matic
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Prispevkov: 186
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2005 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to ni ok...men dela cca 10s. Men tak zvok javlja če odmaknem telefon od sprejemnika (mu zmanjka komunikacije z PC). Mal probej nastavitve spreminjat - BIOS
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
soso
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:00
Prispevkov: 23
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2005 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dojaja je napisal/a:
to ni ok...men dela cca 10s. Men tak zvok javlja če odmaknem telefon od sprejemnika (mu zmanjka komunikacije z PC). Mal probej nastavitve spreminjat - BIOS


Hmmmm , kaksne nastavitve? Nastavil oz. vklopil sem samo tisto za IR v biosu . Sem pa opazil da podatkov iz rac. na gsm. tudi ne gre posiljat. Kaksna pomoc dobrodosla!
Aja pa kje bi lahko nasel nastavitve za v biosu za MS-6330 LITE3 . Ker na tej strani
http://www.infrarotport.de/mainboard.HTML je samo za MS-6330. Je mozno da se te maticne, ki jo imam jaz potrebujejo se kaksne druge nastavitve v biosu , da so drugacne od MS-6330? LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
m.matic
Član
Član



Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Prispevkov: 186
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2005 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ukaj bi rad opozoril, da je treba v BIOSU vklopit IRDA,TxD in RxD morata biti pravilno izbrana (ali 0 1 ali 1 0 - odvisno od matične). Če ne bosta se vam bo IR sprejemnik/oddajnik ZELO grel in ne bo delal(v mojem primeru- MSI matična). Poleg tega mora biti izbrana opcija IR - TxD,RxD.

to bi blo pomoje vse lahko pa da imaš še kakšno drugo nastavitev
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 202 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group