|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 6:00 pm Naslov sporočila: mnenja o monitorju |
|
|
zdravo.
v kratkem mislim kupiti nov monitor lcd. pa se nikakor ne morem odločiti, saj je ponudba zelo velika. nagibam se k velikosti 22, za tam okoli 200 eur.
zanima me kvaliteta slike.
gledal sem tale monitor, pa če ima kdo mnenje če je v redu, res da je cena nizka, napram kakšnemu samsungu ali podobnem.
http://www.swedata.info/trg/detajl.php?id=504&hid=17
ali kaj bi mi priporočili, kakšen monitor za okoli 200 eurov, da bi bil kolikor toliko vredu?.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pazi pri teh,ponudili so mi rabljen računalnik kot nov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno za kaj rabiš monitor... če ga rabiš malo in ti je vseeno, potem kupi poceni, če rabiš veliko in želiš kvalitetno sliko, potem s tistim za malo denarja ne boš zadovljne.
Mimogrede, tudi jaz kupujem nov monitor
http://www.elektron.si/forum/viewtopic.php?t=569
in se za poceni varianto prav gotovo ne bom odločil. Res je, da velikokrat boljše znamke preplačamo, ampak kaj moremo, tako je in po večini so dražji monitorji tudi boljši, žal ne ravno sorazmerno s ceno ali pač
Če ima kdo kakšen predlog, naj tudi meni odgovori na elektronu. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem ne dolgo nazaj nabavil 22" Samsunga in sem z njim zelo zadovoljen, imel pa sem možnost videti tudi takele varijante kot je na lnku. Za sebe tega ne bi kupil....Izbira je velika, malce se pomatraj, pa boš za soliden denar našel kaj pametnega. Pa naj se ti ne smili razllika do 40€ saj monitorja ne menjaš vsake 3 mesece.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregaG Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.41 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
sam prisegam na samsung imel sem 4 monitorje od njih( jih se vedno imam ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja to se zavedam da za malo denarja je malo muzike
sem pa pri teh swedata tudi sam kupoval pa poskušajo na vsem "nategnit" vsakogar.
kaj pa kakšen od teh
http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monitor-22-syncmaster-2233bw,304
predvsem zanimiv se mi zdi ta
http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monitor-2253bw
predvsem me zanima kakšna je razlika med odzivnim časom 2ms in 5ms, in pa kontrastno razmerje ki je pri nekaterih 1000:1, nekje drugje 8000:1. o tem ne vem veliko oz. skoraj nič in bi prosil nekoga da mi razloži.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzami prvo varijanto ker je samo 10 € razlike izgleda pa čisto drugače. Osebno imam točno takega. Odzivni čas se pozna predvsem pri hitro se premikajočih predmetih na monitorju. Dolg odzivni čas pomeni puščanje sledi za seboj, kar pomeni, da če boš kdajj igral kakšno igro in se bo nekaj na hitro premikalo (npr GP racing) bo okolica "razmazana" zamegljena. Hitrejši (manjši) je odzivni čas manj je to opazno. Svetilnost pa je tako . Večja je boljše je, je pa res, da je odvisno od proizvajalca do proizvajalca kako navaja, pri današnjih monitiorjih pa skoraj da ni več tako hudo pomembna. Odvisno tudi za kaj monitor rabiš.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
a to se zavedam da za malo denarja je malo muzike... |
Kot sem že večkrat omenil - cena ni realno merilo kvalitete.
Bom navedel kar konkreten primer. (monitor oz. firma, ki ima pri meni "črno piko") 19" monitor, ki še vedno stane okrog 400€. V času nabave so bili še precej dražji.
Vie*wsonic VX922 . Eden iz med prvih zadetkov v Googlu ***klik***
V kontrolnem centru, kjer sem zaposlen imamo 10 takih monitorjev (dobavljenih v sklopu dobavitelja linije) Zadeva je stara nekaj čez 2 leti. V tem času so vrjetno bili že vsi zamenjani) Crkne v glavnem napajalnik. Monitorji niso izpostavljeni kakim posebnim šokom (vsi so postavljeni v klimatiziranem prostoru. Res pa, da so vkljčeni nonstop - 24Ur na dan) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi samsung in se ne boš zafrknil. Do sedaj sem vedno kupil samsung monitorje in z vsemi sem bil zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mrožek Član

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2007 23:13 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa philips?-je kakovostno enakovreden samsung-u?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 1:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam 2 monitorja SyncMaster 245B. Sem zelo zadovoljen. Monitorja imam kake pol leta. Niti enega mrtvega piksla. Slika, pa ko da bi fotografijo gor nalepil. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.34
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 2:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Osebno samsunga ne bi vzel (vsaj ne pri nas) pa čeprav sem na začetku večinoma gledal samo za njihovimi monitorji. Zakaj ne bo pa povedal google "samsung panel lottery".
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
Osebno samsunga ne bi vzel (vsaj ne pri nas) pa čeprav sem na začetku večinoma gledal samo za njihovimi monitorji. Zakaj ne bo pa povedal google "samsung panel lottery".
LP |
Povej raje praktične izkušnje? Kot pa jamranje googla o S matrikah itd. Verjamem, da povprečen uporabnik sploh NE opazi razlike med S matriko in ostalimi serijami, ki so označeni z A.
Še vseeno priporočam samsung! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam Samsung. Sem imel 245B 24" in je bil več kot odličen. Sedaj sem ga prodal ter kupil prenosni računalnik + Philips TV + PS3.
P.S.: Splača se ti dati kakšen € več, ker se ti v 3 letih ali več nebo poznalo nikjer. Monitor bo pa le boljši!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2008 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar sem dobil *** DELL Ultra Sharp 2408WFP *** in temu se res lahko reče monitor
Glede monitorja sem zelo zahteven in mislim, da bo tale DELL ustrezal, testiral sem razne samsunge in tudi druge in nisem bil zadovoljen. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni