www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Set kondenzatorjev
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 2:04 pm    Naslov sporočila:  Set kondenzatorjev Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Že pred časom sem v eni ljubljanski trgovini z elektroniko kupil nekaj malega materiala za hobi elektroniko in doma spoznal da sem 100 multilayer kondenzatorjev plačal hudo drago. Ta zaloga mi je zdaj pošla in zdaj moram kupit novo, samo mi ni do tega, da bi tolko drago plačal. Iskal sem nekaj v smislu Borisovega PoSeta uporov (ki ga imam, tako da hvala Boris!!) vendar za kondenzatorje podobnega cenovno ugodnega seta ne najdem. Če kdo ve za kaj podobnega naj mi pove.
V drugem primeru predlagam, da jaz nabavim večjo količino in sestavim sete za zainteresirane.
Predlagam sledeče vrednosti:
15p,
22p,
33p,
180p,
1n,
4,7n,
10n,
47n,
100n,
1u,
4,7u
v ohišju 0805, X5R, po 100 kosov. Mislim, da zgornje vrednosti zadovoljivo pokrijejo potrebe povprečnega elektronika. Če ima kdo še kakšno posebno željo pa naj doda. Tako na hitro preračunano bi cena za posamezen set bila okrog 12 euro v primeru, da najdem še en par kandidatov.
Tako, zdaj pa povejte, če kje že obstaja podoben set ali ste zainteresirani za skupni nakup.

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo moj komentar k spisku ... za domače potrebe bi s spiska odstranil 15p, 180p (mogoče še 33p), ter mogoče raje dodal 10p ter kakšen tantal 10uF/16V-A in pa 100uF. Povečal bi tudi količine za "quartz" kondenzatorje in 100n na 200 kosov, ker se jih kar hitro porabi. Če se pokaže interes pa bi na spisek dodal še kakšno diodo MINIMELF 4148 in MELF 4007.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še najcenejše je tu klik .
Stane 20$, brez poštnine, 32 vrednosti, 2000kosov v predalčkih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70764.66

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AtKo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46
Aktiv.: 0.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://futurlec.com/ValuePacks.shtml

Pomoje je tu dosti poceni, sem sam naročil(še čakam na pošiljko).

200 kosov keramičnih za 2.95$
100 kosov elektrolitskih za 3.95$
100 kosov multilayer za 3.95$

Smile
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70764.66

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
AtKo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 3:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 30€, sem naročil vse tri vrste kondezatorjev, tranzistorje, diode, led diode, upore in IC-je. Za začetek za hobby bo super. Kolega je pred časom že naročil to zadevo in ni imel pripomb.
Nazaj na vrh
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti z ebaya so vredni svoje cene. 20 USD, poštnine ni. Naročil že 2 kompleta in še 2 kompleta uporov, vse brez težav. Priporočam.
matijap
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24
Aktiv.: 0.97
Kraj: Žirovnica, LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zcetrt je napisal/a:
Tisti z ebaya so vredni svoje cene. 20 USD, poštnine ni. Naročil že 2 kompleta in še 2 kompleta uporov, vse brez težav. Priporočam.
Tudi jaz.
Nazaj na vrh
kastor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10
Aktiv.: 0.65
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tisti trgovini z eBay-a sem sam že večkrat kupoval in nisem imel problemov. Manjši "problem" sem imel le na carinski pošti, ker ni priložen račun, ko sem imel kupljeni material razdeljen na več pošiljk ( da sem se izognil carini/ddv). Kaj se je nahajalo v določenem paketu, pa tudi nisem vedel, ker ti prodajalec sporoči le, da je bila pošiljka št. xxxxxx poslana. Vendar sem zadevo hitro rešil z e-mailom prodajalcu, ki mi je odpisal kaj se kje nahaja.

Sem pa enkrat kupil komplet klasičnih metal film 1/4W uporov, ki imajo precej tanke priključne žice, tako, da se postavlja vprašanje kvalitete v tej trgovini. Je pa res, da tisto kar vidiš na slikah in je napisano zraven, to dobiš.

Prijetno sem bil presenečen, ko sem naletel na komplet enorednih letvic, ki se na eni strani prispajkajo na tiskano, na drugi pa gredo v DIL podnožje (za kakšne module ali adapterje z SMD na DIL). Cena za 20 kosov moških in 10 kosov ženskih letvic (letvice so 40 pinske) je bila okrog 9$, kar je glede na ostale trgovine, kjer sem jih našel, smešno nizka cena. Če koga zanima, naj išče pod "single row round 20x male and 10x female pin headers".

Naj še povem, da imajo na eBay-u več trgovin (4 ali 5), tako, da iščite po imenu trgovine za ostale. Obstaja tudi spletna trgovina, ki ima še nižje cene, vendar je treba plačati poštnino. Na eBay-u je poštnina všteta v ceno.

Če hočete plačati več stvari hkrati, jim to javite na mail in dobiš skupno ponudbo (artikli morajo imeti enako valuto).

Naj še povem, da imajo vzorno pakirane izdelke. Najprej v vrečko, nato v škatlo iz stiropora in na koncu vakumsko zaprto v polivinil. Vse skupaj nato položijo v kartonasto škatlo.

Kar se pa tiče škatlic za shranjevanje smd komponent, ki pridejo zraven kompleta kondenzatorjev, pa moram povedati, da so mi bolj všeč tiste z DealExtreme, ker se dajo lažje povezovati med sabo, so pa malenkost večje.

Priporočam pa, da pogledate na nemški eBay, da se izognete carini. Se najdejo ugodni kompleti (iskanje "smd sortiment").

Lp Marko
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A na e-bayu se plačuje preko paypala tudi v nemčiji? Je še kakšna druga možnost?

Še nekaj: Kaj pomeni pri oglasu kot je TA
Sofort kaufen?

Kupi takoj? Saj ne more bit taka cena? Pa ni zdraven okenca za Geboten in Bieten.

A je to cena za 1 Wp- en Watt?

fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.10
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem zainteresiran za set kondičev, borisz mislim da lahko začneš delat seznam
@jule,1Wp =3,5EUR, cel pa je 120Wp Very Happy
Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi jaz sem zainteresiran za set kondenzatorjev!
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in jaz
Nazaj na vrh
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem interesentom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni