www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pokaži svoj CNC in njegove izdelke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2009 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Program je cel, ni demo Very Happy

KAr bi pa rad vprašal, pa ne razumem.... Question

edit:
Ne, tega pa mislim da artcam ne zna, saj tukaj program sam priredi debelino, da slika lepo zgleda...


Nazadnje urejal/a qwertzui Sob Okt 15, 2011 2:54 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 810
Aktiv.: 4.93
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2009 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoš
Mislim da ima Mach to možnost,
Uvoziš jpg datotko nastaviš format in globino.
Ampak priskusil pa nisem. No ja, probal sem pa mi je računalnik zmrznil.

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napetost je napisal/a:
Aljoš
Mislim da ima Mach to možnost,
Uvoziš jpg datotko nastaviš format in globino.
Ampak priskusil pa nisem. No ja, probal sem pa mi je računalnik zmrznil.


Povej kje najdem to možnost v mach-u
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.74
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 04, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem poskusil dati v Mach-a jpeg datoteko par kb, pa mi je zmrznil... Rolling Eyes

Ne vem, če to deluje... Je že kdo poskusil?

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 810
Aktiv.: 4.93
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 04, 2009 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mach 2

File
- inport HPGL/BMP/JPG


Poizkusi mogoče ti bo šlo.

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 810
Aktiv.: 4.93
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 05, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertzui je napisal/a:
Joooo bedarijo sem napisu prej.
Program je vector magic Very Happy

Zdej pa še hiter postopek v artcam.
1. Odpreš sliko, to verjetno znaš Smile
2. Najprej treba zreducirat barve. Najlažje je, da na google poleg iskalnega niza vpišeš coloring, da najdeš samo črno-bele slike.
Pod bitmap tools imaš eno ikonico, kjer je barvna paleta in škarje. Klikneš na tisto pa vpišeš notri število barv ki bi jih rad imel....
3. Nato pa označiš barvo, katero bi rad imel obrobljeno, pa klikneš ikonico (rumena..) bitmap to vector, nahaja se zraven one s škarjami Confused
Potem je pa samo stvar nastavitev, kako dolge bi rad imel krivulja, oz samo krivulje, ali bi rad imel tudi ravne črte,....

To je na hitro to. Drugače pa ko reduciraš barve je bolje dati malo več barv in jih nato povezati ročno.
To narediš tako da klikneš na barvo ki želiš da je glavna, nato pa na tisto ki jo želiš priključiti glavni barvi 2x klikneš z desnim gumbom.

evo, mal litanije, pa boš se že znašel Dancing



Sem se malo igral po zgornjem receptu pa je nekaj ratalo.
Ampak muči me to, da mi iz originalne slike naredi vektorsko sliko tako, da mi na vsaki strani črte naredi svoj vektor.
Ali pozna kdo pot, kako bi prišel samo do enega vektorja na črto.
Se lepo vidi iz priloženih slik.
Kakšne flomastre pa uporabljate za takšno risanje. Meni se moji hitro spraznijo.
Mogoče debelejši Rotring?



mickey-white-papers.jpg
 Opis:
predloga iz neta
 Velikost datoteke:  248.11 KB
 Pogledana:  9 krat

mickey-white-papers.jpg



cnc mikimiška.JPG
 Opis:
Moj izdelek
 Velikost datoteke:  520.6 KB
 Pogledana:  25 krat

cnc mikimiška.JPG



_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj pravilno tako, da ti obrobi črto....potem pa daš čiščenje in znotrajčrte počisti.

Evo moj izdelek, narejen ravno na ta način....zrezkan iz plastike z belo površino in črnim jedrom.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 810
Aktiv.: 4.93
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo lepo.

Vidim da ta program zelo dobro obvladaš.

Kako pa narediš čiščenje?

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težko takole razlagat preko neta....Ta obkrožena ikonica čisti znotraj vektorjev, potem isto ona k je na slikici ea ter nekakšno pisalo. Ima možnost globinskega uravnavanje glede na širino med vektorjema....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pobesneli
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 6.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@qwertzui

Kje se dobi tako plastiko za rezkanje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2009 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
@qwertzui

Kje se dobi tako plastiko za rezkanje?

http://www.regros.si/?tpl=katalog&kid=2
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mavin
Član
Član



Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 16:54
Prispevkov: 22
Aktiv.: 0.15
Kraj: šmarje pri jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 15, 2009 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lp

a bi mi bil kateri pripravljen porezkati eno slikco?
seveda bom plačal!!

mere bi bile okoli 300x400
če ima mogoče tako zmogljivo stvarco?
material: aluminij

če bi kateri bil pripravljen naj napiše pa se dogovoriva

lp
aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.20
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dolgem času sem spet naredil en relief.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.74
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danes je nastalo tole


SNC00135.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  640.32 KB
 Pogledana:  40 krat

SNC00135.jpg



_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3132
Aktiv.: 17.74
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem naredil preizkus novih rezkarjev... Ni ravno estetsko, a vendar... pri takšni miniaturi sem še kar zadovoljen...sliki povedo več...


SNC00147.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  334.74 KB
 Pogledana:  10 krat

SNC00147.jpg



SNC00149.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  509.17 KB
 Pogledana:  19 krat

SNC00149.jpg



_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 3 od 33

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 80 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group