www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

100w kitarski ojcevalec+pred ojacevalec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 4:11 pm    Naslov sporočila:  100w kitarski ojcevalec+pred ojacevalec Odgovori s citatom

pozdravljeni
zanima me tale ojacevalec in predojacevalec : http://sound.westhost.com/project27.htm
vse mi je jasno samo mi mankata 2 glavni in zelo pomembni stvari:
TIV-maska
ter primeren trafo-ta je 35V sekund. 170 do 180 VA
zaniama me ali ima ze kdo slucajno TIV tega kompleta, ter ce je ze gdo tole sam naredil. pa seveda njegovi komentarji.

ali ima gdo idejo kje bi lahko poceni dobil toroidni trafo lasnosti gor omenjenih?
najlepsa hvala

Slovenščina ima razen vseh ostalih črk tudi sičnike in šumnike !
Ob naslednjem skrpucalu gre tema v smeti, ti pa na dopust ! VolkD

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 7:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Tudi jaz imam v mislih lastoročno izdelavo kitarskega ojačevalnika. Zanima me, če je to primeren projekt za začetnika. Material imam sicer doma (zvočnike). Pregledoval sem tudi na electronics-lab in me zanima, če je res tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled (eno vezje, na katerega priključimo zvočnik). Prosim za kak malo strokovnejši komentar od mene Smile
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen
Transformator navijajo po naročilu v hteju pokliči in boš dobil tel. številko tega podjetnika.Enostavno mu poveš kaj potrebuješ ponavadi moč oziroma kakšen tok in napetost na sekundarju. Tud več sekundarjev različnih navijajo na toroid.Pač po željah. Jaz [slovenščina je zame španska vas] za 120W 15 V odštel tam okol 30 euru.Dva dni sem samo čakal.
Tel.podjetja IET 037462200
oziroma ti na hteju napotijo na tega izdelovalca in če ima novo št ti dajo novo..
Na zimo sem zadnje naročal trafo.
Trafo pošljejo po povzetju
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trafote navija po naročilu hitelektronik, ni pa ravno poceni. V najdi.si napiši toroid ali pa kaj podobnega in boš dobil par privatnikov, ki jih tudi navijajo po naročilu. Zahtevajo manjše serije in so cenejši.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene tudi zanima takšna izdelava, uporabil pa bi brutus mono 100W ampak imam probleme z predojačevalcem in pickup vezjem za magnete....Dobesedno bi rabil multiefekt z jack izhodom za normalen ojačevalec potem bi bilo vse skupaj enostavno..

Prijatelj ima na zalogi kar nekaj 500VA toroid trafotov za tovrstne ojačevalce (brutus) tako samo za info če ga kdo rabi ga dobi za 40 € pri njemu.
sec.30V

lp

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2009 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tema je zgleda zamrla. Je mogoče kdo izdelal ojačevalec po shemi, ki jo je pripel avtor te teme?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
KitKat
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 9:02
Aktiv.: 0.07
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2009 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem je odvisno, zakaj bi šel delat ojačevalec za kitaro. Če rad spajkaš, vrtaš in preiskušaš sebe ipd, se splača. Če pa rabiš za vaje oz. učenje - skratka za rabo - pa je po mojem precej lažje in bistveno ceneje, če na bolhi stakneš kakšnega Fender 15R ali kaj podobnega. Kitaro daš v FX in virtual amp. In ne pozabi, da je 100W ojačevalec samo še enkrat glasnejši kot 10W. Če pa bi rad kakšen poseben rock "sound" pa boš itak moral razmisliti o elektronkah.
Jaz sem si za domače potrebe naredil en 5W solid state s TDA2003 na izhodu, ter enega 5W lamparja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni