www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merilni instrument....
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 4:26 pm    Naslov sporočila:  Merilni instrument.... Odgovori s citatom

Seviser, ki je popravljal CNC me je navdušil z instrumentom SCOPE DMM 750 VOLTCRAFT

Še zanimost o ceni: www.conrad.de 249€
www.conrad.at 285€ Confused

conrad pri nas - informacija preko emaila - v kataloga ga ni 83 ksit Evil or Very Mad

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
infrared
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Aktiv.: 0.76

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm , malo zasoljen , pred dvema letoma sem za enega podobnega serviserja nabavil kopijo le tega po polovični ceni. Po mojem bi bil sedaj še cenejši (vkit izvedbi pa je bil še za tretino cenejši) Prima zadeva za teren in impulzne signale nižjih frekvenc in bolj v informativne namene.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako komnetirajo visoke cene pri v Conradu pri nas. Moja debata s trgovino Confused Wink
Pozdravljeni,

Meni se vsekakor izplača (stanujem tik ob avstrijski meji) Skoraj dnevne pa so službene relacije celo v Nemčijo ne le v Avstrijo. Glede na to, da smo vedno bližje evropi je v večini podjetij vsaj kaj se tranzita tiče tako. Tako, da zaposleni se že znajdemo... "drago" robo pač plačujejo tisti, ki pač nimajo možnosti jo dobiti tam kjer je ceneje.
V glavnem ... nihče me ne bo prepričal da je nap. je več kot 100€ stroškov za uvoz za vrednost artikla, ki stane v Nemčiji 249€ seveda pa je tako, ker ima vrjetno vmes še X oseb "pristavljen svoj piskerček"

lep dan naprej,
Lep pozdrav
Silvo

----- Original Message -----
From: Jani KOS - trgovina CONRAD ELECTRONIC
To: Silvo
Sent: Tuesday, September 09, 2003 8:56 AM
Subject: Re: Prosim za informacijo

POZDRAVLJENI

DO GRADCA JE PRIBLIŽNO 250 KM, NEKAJ CESTNINSKIH POSTAJ, POTREBNA JE VINJETA IN PA VSAJ 5 UR VOŽNJE TJA IN NAZAJ, SEVEDA JE CENEJE V AVSTRIJI SAJ JE TAM POLEG VSEGA TUDI MANJ STROŠKOV Z DOSTAVO IZ CONRADOVEGA SKLADIŠČA V NEMČIJI, PA TUDI DOSTAVA PREKO POŠTE JE V NEMČIJI IN AVSTRIJI VELIKO VEČJA.
SAMI SI MORATE IZRAČUNATI ZA KAKŠNO VREDNOST SE VAM IZPLAČA PO NAKUPIH V TUJINO.

lep pozdrav
Jani KOS
trgovina CONRAD ELECTRONIC

From: Silvo
To: Jani KOS - trgovina CONRAD ELECTRONIC
Sent: Monday, September 08, 2003 4:12 PM

Pozravljeni,

Najlepša hvala za informacijo. Iskreno povedano po instrumet bom šel v Avstijo. Tudi s plačilom carine (pa vrnjenim davkom) mi pride dosti ceneje. V Avstriji -Gracu ga dobim v Conradu za 285€ kar je preračunano po uradnem tečaju skoraj za 16 000 sit ceneje v Nemčiji je 249€ kar je za 24 000 sit ceneje. Žal opažam, da vaše cene niso blizu evropskih. Mislim, da boste z bistveno pretiranimi cenami zgubili dosti kupcev. Sploh danes v modernem interneta, ko sploh ni problem priti do informacij. Sam sem svoj čas dosti kupoval pri nas - sedaj že lep čas ne ravno zaradi cen.

lep dan naprej

pozdrav Silvo

From: Jani KOS - trgovina CONRAD ELECTRONIC
To: Silvo
Sent: Monday, September 08, 2003 3:17 PM

SPOŠTOVANI

IZDELEK 121750 JE PO NAROČILU, DOBAVNI ROK JA 10-14 DNI, CENA ZANJA PA JE 82.990 SIT:

lep pozdrav
Jani KOS
trgovina CONRAD ELECTRONIC
From: Silvo
To: trgovina@e-trading.si
Sent: Sunday, September 07, 2003 3:45 PM
Subject: Prosim za informacijo

Pozdravljeni,

Zanima me, če se pri vas da naročiti izdelelek 121750 (SCOPE DMM750 VOLTCRAFT) -Na vaši spletni trgovini ga namreč nisem našel. Pred vsem me zanima cena. Cena omenjega izdelka v nemškem katalogu je 249€ . V koliko je bistveno dražji se bom seveda raje zapeljal čez mejo.
Hvala za informacijo.

Pozdrav
Silvo
Nazaj na vrh
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.58

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na hitro sem pogledal tale osciloskop in se tudi meni dopade.
Silvo, kaj se ti zdi pri tem instrumentu tako dobro, da si se tako hitro odličil?
Mogoče prepričaš tudi mene. Vsekakor nakup v Avstriji.

lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar je zelo uporabna na sploh v industrijski elektroniki. Sploh zato, ker je zelo priročna. Sam defekte v industriji delim na več kategorij. Torej tisto "simpel" po navadi lokaliziraš že kar z "faznprifarjem" Wink če je defekt težji je potreben klasičen merilni instrument. Pri "težkem" defektu pa je običajno potreben osciloskop Crying or Very sad . Tisto zadnjo varianto sam najbolj sovražim Crying or Very sad Najprej je treba nerodno kišto nesti iz delavnice ... na stroju je običajno nimaš prav kam postavit...pa še krati kabli sond Crying or Very sad vsak stroj nima v bližini kake vtičnice 230V Crying or Very sad rabiš podaljšek Wink pa to le zato da vidiš, če na primer dela en enkoder. Običajno ne potrebuješ ne vem kake natančnosti samo, da vidiš oscilogram. Zaradi opisanega se mi stvar najbolj dopade. Če bom instrument nabavil napišem kaj več o njem.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2003 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še eno vprašanje ... vem, da je conradova trgovina je v Gracu zanima me, če je mogoče tudi v Celovcu. Sorodnik nameč pogosto hodi gor. Če, približno kje.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
infrared
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preden izvlečete denarnico skočite sem
http://www.qkits.com/serv/qkits/velleman/pages/hps5.asp
Upam da sem vas prepričal , inštrument že dve leti vsakodnevno dela v polnem obratovanju ( edino na kar vas opozarjam , "sipa baterije" Confused )
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši kaj več kako je z naročilom...dobavo si ga naročil "online" ?

lp
Silvo
Nazaj na vrh
infrared
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nabavil sem ga v ljubljani preko neke firme , ta pa mislim da iz nemčije. Kot sem napisal obstaja tudi kit varianta ( takrat je o bilo 2/3 cene) ker pa nisem nabavljal zase apak za eno firmo ki se ubada z popravili strojev , nimam več podatkov. Če malo pobrskaš po katalogih , sem prepričan da boš v Avstriji dobil trgovino kjer prodajajo to stvar. Kot se spomnim da za 2 krat manjšo ceno vsaj toliko kot dražji "bratec".
Kot se spomnim vse skupaj ni šlo preko računa Embarassed tako da ni dokumentacije. Če ne najdeš , se bom še malo potrudil , mislim , pa da ne bo težav.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor se spomnim Vellemana prodaja IC-elektronika kjer stane hps10 29.037,70 , hps40 pa 74.576,10 SIT po ceniku na njihovih straneh.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale cena za HPS10 mi je sumlivo nizka - kaj misliš, da je prava ?

lp
Silvo
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, poklicati bi jih bilo treba Embarassed . Če bo kdo klical naj še sem napiše kaj je izvedel Wink .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ravnokar email napisal. Vprašal sem tudi kako "izgleda" tale kit. Torej mogoče kdo ve, kako izgledajo taki kit kompleti. Je v "prafaktorjih" Confused Je potrebno kako SMD spajkanje Crying or Very sad ?

lp
Silvo
Nazaj na vrh
infrared
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem spominu , naj nebi bilo težav, naj nebi bil čisto kit .Bolje pa je preveriti Cool
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 11, 2003 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel še nekaj podatkov... vsekakor se mo Voltcraftov bolj dopade.

121750-an-01-de-ScopeMeter_750.pdf
 Opis:
Voltcraft Scopemeter 750

Download
 Ime datoteke:  121750-an-01-de-ScopeMeter_750.pdf
 Velikost datoteke:  536.9 KB
 Downloadano:  56 krat

Manual_HPS40_10-UK.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Manual_HPS40_10-UK.pdf
 Velikost datoteke:  432.88 KB
 Downloadano:  26 krat

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni