www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

12f629
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mhd
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51
Aktiv.: 0.54
Kraj: M. Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 6:42 pm    Naslov sporočila:  12f629 Odgovori s citatom

Pozdrav vsem zanesenjakom!

Kot elektronik starih časov sem tudi jaz uvidel, da je pic tisto pravo kar mi lahko "olajša življenje" Smile

Trenutno imam en hex (na srečo so ga zaenkrat napisali drugi), ki ga moram spraviti v 12f629. Ok, to bi mi že kdo naredil. Toda v duhu mojega uvoda, bi rad tole naredil sam in se malo opremil za prihodnost ...
Za JDM programator nisem prepričan, če obvlada to zadevo. Gledam tudi p16pro pa me zanima če zadeva obvlada programiranje tudi onih starih varijant epromov ala 27c512 (mislim, da ne), oziroma kake so prednosti tega napram JDM v primeru programiranja PICov. Mislim zanesljivost delovanja in razlike zaradi serijskega napram paralelnemu priklopu na PC.
Programe za oba bom že našel, ko bo hardware nabavljen ...

Seveda si bom pripravil tudi elektorjevo testno ploščo za tukaj napovedan tečaj ... upam ...

lpM
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 7:00 pm    Naslov sporočila:  Willem prog .... Odgovori s citatom

Sam sem preiskusil in naredil goro raznih programatorjev od stare klasike eprmov "mp" raznih serijskih za seriski eeprom pip, jdm.... pa razni za PIC propic, propic gold, p16PRO (tega največ uporabljam) picallw. ... pa še kaj sem vrjetno pozabil. Nekako za v domačo delavnico bi priporočil Willem -a. Ta zna programirat praktično vse. Software je free na hardwaru je praktično samo "low cost" čipovje. Edini problem je TIV ter mostiči Evil or Very Mad - o njih se ti zna ponoči sanjati Confused

lp
Silvo
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm zanimivo, hvala za nasvet ... willem bo še vseeno malo počakal. Še vedno pa ne vem, če z JDM lahko sprogramiram 12f629?

lpm
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2003 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti sporočim jutri - bom probal sedaj nimam kakega pri roki.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 7:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar sem probal sicer 12F675 kateri je praktično enak 12F629 programirati z JDM. Software IC-Prog 1.05C na Win98 ter celeron 1000 gre brez problemov.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
mhd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2003 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Jutri bom nabavil materijal in na delo.

lpm
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2004 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo kako in kam pa si prilkopil PIC-a 12f675?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2004 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Silvo kako in kam pa si prilkopil PIC-a 12f675?

Kako to misliš ? S čim sem ga programiral ali zakaj sem ga uporabil ?
Programiral sem ga s P16pro ter tudi z elektorjevo testno ploščo opisano tukaj na forumu. Za uporabo na njej sem naredil proprost adapter kar z dvema podnožjema. Primer uporabe pa najdeš na Filemanager (vezja - načrti)

lp
Silvo
Nazaj na vrh
vizzzi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2003 14:37
Aktiv.: 0.19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2004 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je verjetno mislil, kam si priklopil PIC 12F675 ko si ga sprogramiral z JDM programatorjem.

To namreč tudi mene zanima.

LP
Nazaj na vrh
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 23, 2006 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena zeeeelo stara tema; tudi meni leži doma 12F629 in imam samo JDM programator (za 16F84 Cool )

Sedaj pa tudi mene zanima kako oz. kam vtaknit 629ko v JDM

takle je razpored pinov:

tuje pa je še en modifikacija JDMja, kako programirat oz. brat še kaj drugega razen 16F84...

ampak kako vtaknit 12F629 noter? verjetno bi moral naredit en adapter, ker tudi če 629 pomaknem bolj dol, sta +5V (Vdd) in GND (Vss) ravno zamenjana (prezrcaljena za 180°)... ko bi enkrat uredil napetost, bi še pa verjetno potreboval nek clock in data...???

Hvala za ideje, namige... in lp,
Toni
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 23, 2006 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam JDM iz http://www.olimex.com/dev/ (PIC-PG1).

Softver uporabljam IC-prog iz tu http://www.ic-prog.com. Je zastonj.

ICSP konektor programatorja pa priklopim na PIC tako:
ICSP pin1 -> MCLR (pin4 na 629)
ICSP pin2 - VDD (pin1 na 629)
ICSP pin3 - VSS (pin8 na 629)
ICSP pin4 - PGD (pin7 na 629)
ICSP pin5 - PGC (pin6 na 629)

Programator izdelaš v nekaj urah in porabiš smešno malo komponent, ki jih sigurno imaš kar doma v predalu.
Mislim da je to najhitrejša rešitev za sprogramirat 12F629. Softver pa podpira malo morje PICev.
Nazaj na vrh
some3
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01
Aktiv.: 0.49
Kraj: most na soči

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pa drug problem
sem čisti začetnik na tem področju in sem kupil programator+še dva 12f629 pic-a program naredim v flowcode v3. Program mi vspe lepo naložiti na čip(vsaj mislim da mi vspe) vendar program ne dela ko poizkušam stvar zagnati. Naredil sem več različnih programov preprostejše narave kot vklop in se prižge ledica. Programi v simulaciji delajo prezhibno. Kako naj jaz stvar spravim v pogon rabim kakšne kristale?? poizkusil sem z enim od 2MHz vendar ni efekta.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je s fuse biti - si jih nastavil? Kako je z reset pinom? Je priključen na +?
some3
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01
Aktiv.: 0.49
Kraj: most na soči

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2010 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reset pin če je to isto kot mclr (pin 4) potem je priključen.

fuse biti ?? kaj je pa to?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2010 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

some3 je napisal/a:

fuse biti ?? kaj je pa to?

Datashet v roke! To so biti s katerimi nastavljaš tip oscilatorja ter še nekatere parametre, ter so ključnega pomena.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni