www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MACH3
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mberdni1
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 06 Nov 2009 20:34
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.03
Kraj: Zgornja polskava

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 9:11 pm    Naslov sporočila:  MACH3 Odgovori s citatom

Zanima me, ali je v bližini Maribora kdo, ki bi mi lahko pomagal pri nasvetih z delom za MAH3, predvsem z vnosom in vse ostalo z DXF formatom.

Ali se da morda dobiti kje kakšno verzijo prevedenih navodil, katere sem pripravljen tudi plačati......?

Lp Miran
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertzui
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Prispevkov: 434
Aktiv.: 3.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mach3 uporabljaj samo za krmiljenje, za ostalo ni preveč funkcionalen.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuti
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Feb 2005 23:49
Prispevkov: 65
Aktiv.: 0.37
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miran, če še nisi našel koga, mi javi kontaktno številko ali adreso, pa se lahko ob priliki dobiva, in rečeva na hitro par besed okoli Macha.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mberdni1
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 06 Nov 2009 20:34
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.03
Kraj: Zgornja polskava

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... super...

moj tel. 02 8036 320
mob. 031 851 271

e- pošta miran.berdnik@siol.net

lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojternivoz
Član
Član



Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 19:59
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.09
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam vprašanje glede mach3.

Če zadevo krmilim z Kcam mi dela vse ok. ko pa hočem krmilit s mach3 pa motorji stojijo za smer sicer dobim enkrat 0v enkrat 5v, za korak pa je skoz 5v kaj naj naredim Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rrok1989
Član
Član



Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 15:20
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.48
Kraj: Mislinja

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da moraš najprej nastaviti funkcije pinov porta, oz. kateri signal imaš na katerem pinu...
_________________
rrok1989
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojternivoz
Član
Član



Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 19:59
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.09
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mam nastavljeno , za smer dela dobreo za korak pa ne
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.28
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz tudi potrebujem nekoga, kateri bi me seznanil z Mach3, sploh kar se tiče nastavitev pinov, gledam tutoriale in ostalo a mi ne uspe... tako da bi bil zelo hvaležen če je kdo izmed vas pripravljen si vzeti kakšno urco časa

sem pa iz okolice Nove Gorice - Tolmina

do jutri sem pa dopoldne še v Ljubljani

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.28
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pine sem porihtal,

sedaj me pa zanima, koliko moram nastaviti v "Motor Tuning" da bi dosegel eno boljšo natančnost in normalno hitrost ... na kratko zanima me kako se to preračunava ...

imam pa 1.8° Motorje (200 korakov polni obrat ) in
16x4 trapezna vodila ... se pravi v polnem obratu 4mm pomika

če se ne motim moram jaz dati 50 korakov za 1 mm potem ... ali se motim ...

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snow
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Prispevkov: 341
Aktiv.: 1.94
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

50 korakov na mm bo držalo glede na tvoje podatke ja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.28
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha in če dam na kontrolerju da je 1 obrat 1600 je potem 400 korakov?
upam da razmišljam prav Very Happy

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Raptor
Član
Član



Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Prispevkov: 533
Aktiv.: 3.59
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[št. korakov/mm] = [št. korakov za en obrat motorja] / [korak vretena]

Prav razmišljaš.

Uporabi raje microstepping kot polni korak, ker boš imel večji navor. Moral boš pa preizkusiti pri kolikšnem koraku je največji navor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.28
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmmm kot polen korak misliš da bi na kontrolerju nastavil 200 korakov polni obrat ker imam 1.8° motorje? ...

če misliš tako se tukaj pojavi problem

kontroler ima samo tele možnosti

[ 400,800,1600,3200,6400,12800,25600,
1000,2000,4000,5000,8000,10000,20000,25000]

ima pa tudi half in full current switch ... trenutno uporabljam half ... bi raje preklopil na full?

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Raptor
Član
Član



Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Prispevkov: 533
Aktiv.: 3.59
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem ravno obratno. Polni korak je stran vržen navor pri takšnemu krmilniku.

Najti moraš kompromis med natančnostjo (kakšen stroj boš imel/imaš?) in hitrostjo motorjev. To pa lahko narediš samo s poskušanjem. Pojdi lepo po vrsti in preizkusi kakšno hitrost vrtenja motorjev dobiš pri posameznem številu korakov na obrat.

Če se ti motorji ne bodo preveč greli potem je sigurno bolje preklopiti na polni tok, saj lahko pri večji hitrosti hitro zgubiš kakšen korak, ko pride do malo večje obremenitve in več navora sigurno ne bo škodilo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.28
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm ok kot zgleda bom jutri kar lep čas pri CNC-ju preždel, pa še vreteno y osi moram malo popraviti ker je lih malo ukrivljeno ( poštarji !!! )

ko stestiram sporočim kako in kaj ampak mi sedaj kradejo čas izpiti in delo na vrtu

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 53 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group