www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

LabView
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
noname
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 18:10
Prispevkov: 220
Aktiv.: 2.26
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2013 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je gdo izmed vas delal kakšno krmiljenje čelne plošče z labview preku weba (http). Namreč meni nikakor ne uspe... V prilogi je slika kaj se zgodi če dam Web Publishing Tools na Embedded pa poženem Web server. Na internetu sem gledal več navodil vendar karkoli naredim se zgodi kot v prilogi ...


test1.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  12.12 KB
 Pogledana:  6697 krat

test1.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 14:29
Prispevkov: 1048
Aktiv.: 9.67
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 21, 2013 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem naredil tako, da je LV stregel samo sliko čelne plošče. Klike na gumbe sem rešil po svoje; preko area-map in datoteke na strežniku. Za resno aplikacijo bi bilo treba drugače.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 28, 2013 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po DOOOOOOOOLgem času sem se spravil nekaj ''prčkat'' pa vidim da moram zopet vse od začetka..

Za I/O uporabljam arduino in bi rad da ko sta dva vodna pina na 1 da se izhodni pin zapiše 1.

Ker pa so komunikacijske povezave drugih barv ne vem kako spravit to skupaj.

Glej sliko.
[/img]



VI.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  161.41 KB
 Pogledana:  25 krat

VI.jpg



_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko-x
Član
Član



Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 13:21
Prispevkov: 251
Aktiv.: 2.31
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 28, 2013 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namig:

"Spravljaš" skupaj spremenljivko tipa bool in numerično spremenljivko (npr U32, U16, U8, DBL).
Zamenjaj funkcijo za primerjavo!

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jnz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 21:11
Prispevkov: 112
Aktiv.: 1.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 28, 2013 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V glavnem kar večina primerjalnih funkcij vrne na svojem izhodu Bolean tip vrednosti; če je tvoj namen, da v zadnji blok "pripelješ" "[b]0[/b]" ali "[b]1[/b]", potem v črtkano žico vstavi funkcijo
[b]Bool to (0,1)[/b], ki jo najdeš npr. v skupini Boolean. Ta ti pretvori [b]FALSE[/b] v [b]0[/b] in [b]TRUE[/b] v [b]1[/b].
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala -- vlak se premika dalje..

Zopet sem naletel na težavo.

Če pri pinih 10 in 11 dam vrednost 1 mi naprej te vrednosti prebere in izpiše.
Ravno tako mi vrednost vpiše v pin 13 (LED) če sta obe vrednosti 1.

ZAKAJ mi pa ne prebere in izpiše vrednosti pin 13 - čeprav sem povezave naredil enako kot za pin 10 in pin 11.

Situacija je ista če namesto vklopa v programu - uporabim direkten vhod na arduinotu povežem 5V direktno na vhod pin 11.

Zadeva drugače deluje - saj LED sveti ali ne glede na pogoje - samo zakaj mi vrednosti ne izpiše.



VI_03.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  234.84 KB
 Pogledana:  13 krat

VI_03.jpg



VI_02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  260.99 KB
 Pogledana:  4 krat

VI_02.jpg



VI_01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  236.02 KB
 Pogledana:  10 krat

VI_01.jpg



_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jnz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 21:11
Prispevkov: 112
Aktiv.: 1.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si prepričan, da na izhodu iz Bool to (0,1) dobiš res 1? Daj postavi indikator (na žico/ desni klik/Create/Indicator) ali pa probe (na žico/ desni klik/probe).

LP
Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jnz je napisal/a:
Pa si prepričan, da na izhodu iz Bool to (0,1) dobiš res 1? Daj postavi indikator (na žico/ desni klik/Create/Indicator) ali pa probe (na žico/ desni klik/probe).

LP
Janez


Kot sem v vprašanju že zapisal..

''Zadeva drugače deluje - saj LED sveti ali ne glede na pogoje - samo zakaj mi vrednosti ne izpiše. ''

Stvar fizično delije na arduinotu mi ledica sveti - akli- pa ne (odvisno od pogoja)..

Moti me ker mi naprej ne prebere stanja ... posnetek zaslona tu se vidi da digita write zpiše 1 - nato pa digital read ne prebere da je bilo zapisano.



VI_04.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  245.87 KB
 Pogledana:  11 krat

VI_04.jpg



_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot kaže je tu na delu kak bug v podprogramju za arduino ''LIFA'' - ker fizično deluje indikacija pa ne se sedaj s tem ne bom obremenjeval..

Mam pa že druge probleme...

Analogni del deluje - a se da kako pri grafu narediti gumb za izvoz v Excel datoteko - sedaj pač to probavam z desnim klikom in iz spustnega menija izberem..


Če v istem VI setiram pine kot vhode/izhode in jih naprej uporabim deluje. Če pa naredim VI v katerem pine setiram in v VI kjer naredim protokol kličem VI v katerem so pini setirani kot SUB VI se mi zacikla - sub VI koda teče ne da pa naprej v Vi kjer bi potreboval delovanje - predvidevam da sem nekaj pozabil vključiti tu...

KAj sdm naredil narobe - ker naberavam narediti nekaj SUB VI ki jih bom klical v glavni program.

Kot sem gledal razne timerje, štoparice in ure mi nobena ravno ne ustreza - z vsemi je kar nekaj telovadbe in raznih ''for'' da bi delalo kot sem si zamislil. Ali je kak simpel način za sledeče:

Z vhodom na en pin poženeš štoparico - teče - z vhodom na drugi pin se zaustavi in izpiše vrednost - s tretjim pinom pa jo resetiraš (ali pa že z drugim pinom ob zaustavitvi še resetira in zapiše vrednost v tabelo).

Slike



VI_01_F.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  142.6 KB
 Pogledana:  23 krat

VI_01_F.jpg



VI_01_B.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  93.23 KB
 Pogledana:  12 krat

VI_01_B.jpg



VI_02_B.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  213.77 KB
 Pogledana:  12 krat

VI_02_B.jpg



VI_03_B.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  148.5 KB
 Pogledana:  11 krat

VI_03_B.jpg



VI_04_B.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.21 KB
 Pogledana:  9 krat

VI_04_B.jpg



_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jnz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 21:11
Prispevkov: 112
Aktiv.: 1.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so to (VI_01, VI_02, ...) subviji, potem je logično, da ti subvi "zacikla", saj se ti zaključi le, če pride do napake, ali pa če klikneš na gumb stop, ki pa ni tisti v glavnem programu, pač pa na front panelu sub-vija, ki pa ponavadi ni prikazan ( lahko pa da je v tvojem primeru drugače).

Torej, če želiš, da se ti neka subrutina izvede večkrat, potem jo pač večkrat kliči iz nadrejenega programa, v sami rutini pa odstrani while zanko.

LP
Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jnz je napisal/a:
Če so to (VI_01, VI_02, ...) subviji, potem je logično, da ti subvi "zacikla", saj se ti zaključi le, če pride do napake, ali pa če klikneš na gumb stop, ki pa ni tisti v glavnem programu, pač pa na front panelu sub-vija, ki pa ponavadi ni prikazan ( lahko pa da je v tvojem primeru drugače).

Torej, če želiš, da se ti neka subrutina izvede večkrat, potem jo pač večkrat kliči iz nadrejenega programa, v sami rutini pa odstrani while zanko.

LP
Janez


Hvala

Saj vedno pravim ''več glav - več zelja''

Odstranil sem loop zanko (slika VI_03_B.jpg) in sedaj deluja.

Rabil bi nasvet kako z čim manj komplikacij narediti štoparico.

Pin_01 vklop štetja časa...
Pin_02 zaustavitev štoparice
Pin_03 izvoz podatkov v tabelo
Pin_04 rest štoparice

Edina primena se mi zdi ''Elapsed time'' funkcija - samo nira vseh vhodov, tako da verjetno potrebuje nekaj teleovadbe.

_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem funkcijo za spremebo iz U8 v bool. Veliko funkcij uporablja boolean (TRUE, FOLSE) in tu ne najdem stika.

Našel in uporabljam ''bool to (0,1)'' rabil bi pa tudi obratno funkcijo ''(0,1) to bool'' saj sgleda da komunikacija z arduinotom poteka na ''U8 itiger''

_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmouse
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 21:27
Prispevkov: 968
Aktiv.: 15.13
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 04, 2013 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmouse je napisal/a:
Iščem funkcijo za spremebo iz U8 v bool. Veliko funkcij uporablja boolean (TRUE, FOLSE) in tu ne najdem stika.

Našel in uporabljam ''bool to (0,1)'' rabil bi pa tudi obratno funkcijo ''(0,1) to bool'' saj sgleda da komunikacija z arduinotom poteka na ''U8 itiger''


Temu sem se izognil z funkcijo 'Greater' časovnik je tudi uspel - še vedno pa me matra izvoz v tabelo....

Z začetek namig kako iz grafa izvozim v excel z gombom - da ne bi uporabljal desnega klika in spustni menu na miški....

_________________
-
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 17:59
Prispevkov: 78
Aktiv.: 0.95
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 04, 2013 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če se ne motim bi rad v U8 vnesel cifro (5) in bi boolean izpisal (0101)?
temu bloku se reče "Number to boolean array"

za pisanje v excel lahko narediš po spodnjem linku...
http://digital.ni.com/public.nsf/$CXIV/ATTACH-AEEE-8UBQKC/$FILE/Data%20Appended%20in%20Excel.png

za bolj napredne excel funkcije je pa najboljše posneti
http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/sl/nid/209050

za kakršna koli vprašanja pa piši na ZS, ker nimam časa vsak dan viseti na forumu.

_________________
LP, mariborcan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoki19
Član
Član



Pridružen-a: Čet 05 Nov 2009 20:17
Prispevkov: 21
Aktiv.: 0.34
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 19, 2013 12:31 pm    Naslov sporočila:  cRIO Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me če se kdo ukvarja z programiranjem za avtomatizacijski merilni sistem NI cRIO. lp
_________________
lp
Zoki
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 878 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group