www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Kaj trenutno počnete marec 2010
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
a.sukljan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 19:22
Aktiv.: 8.51
Kraj: Črni Kal

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:  PKSE Odgovori s citatom

Programsko krmiljeni svetlobni efekti

Izdelek za zaključno nalogo, slučajno sem dobil kose in vse kar rabim zato sem se odločil za tako enostavno zadevo. Ampak sem naletel na problem, ker ne morem sprogramirati Eproma, prof. mi dela probleme.. Bo že nekako zaživel lightshow. Je pa 8 kanalni. 200W na izhod.
Uporabil sem kar staro cb postajo od midlanda za ohišje. Dancing

Lp

DSC00020.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  699.94 KB
 Pogledana:  22 krat

DSC00020.JPG

DSC00018.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.06 MB
 Pogledana:  12 krat

DSC00018.JPG

VolkD
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 20:58
Aktiv.: 102.73
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eprom lahko sprogramiraš pri meni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 11:06
Aktiv.: 24.44
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt, senzor je tale: http://www.humirel.com/product/fichier/HS1101-HS1100.pdf
Na ebayu jih dobiš za par €...

ljudsko, LCD je neuholdov, konektor pa tale: http://si.farnell.com/molex/522711679/socket-ffc-fpc-zif-1mm-16way/dp/9786147

Za to ceno se ne splača improvizirat Wink

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 21:46
Aktiv.: 33.25
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz ti lahko sprogramiram Eprom, daj mi .hex in dobiš sprogramiranga Smile
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 16:09
Aktiv.: 168.49
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri meni je ena škatla epromov. Kakega potrebuješ? Če imaš hex ti lahko kakega napišem.

Pred davnimi čas sem naredil nekaj "light show-ov" v takem stilu. 555->4040 ->eprom. Napisal sem celo program za generiranje kombinacij - bi moral najti.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 16:09
Aktiv.: 168.49
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj sem še našel - morda bo komu zanimivo. Teh verzij sem naredil kar nekaj.

matrix.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  matrix.pdf
 Velikost datoteke:  1.28 MB
 Downloadano:  61 krat

MATRIX.zip
 Opis:
Program za kreiranje kombinacij. Dos verzija - tole sem pisal davno...

Download
 Ime datoteke:  MATRIX.zip
 Velikost datoteke:  197.27 KB
 Downloadano:  14 krat

klpzm
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 16:37
Aktiv.: 13.82
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:29 pm    Naslov sporočila:  Re: PKSE Odgovori s citatom

a.sukljan je napisal/a:
Programsko krmiljeni svetlobni efekti

Izdelek za zaključno nalogo, slučajno sem dobil kose in vse kar rabim zato sem se odločil za tako enostavno zadevo. Ampak sem naletel na problem, ker ne morem sprogramirati Eproma, prof. mi dela probleme.. Bo že nekako zaživel lightshow. Je pa 8 kanalni. 200W na izhod.
Uporabil sem kar staro cb postajo od midlanda za ohišje. Dancing

Lp

Hm...hm...kje so kaj dobli ta načrt oz. tiskanino. Tudi jaz sem pred cc.5 leti za zaklučni izpit naredil isti svetlobni efekt. In shema je popolnoma ista Smile Katero šolo obiskuješ? Jaz sem SC Velenje!
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 10:53
Aktiv.: 13.70
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnji 2 uri sem si kravžljal živce z postavitvijo ŽIČNEGA omrežja, in sicer dveh računalnikov z XP in enim z W7 Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad vendar brez uspeha.
Nikakor ju ne morem pripravit do deljenja datotek Evil or Very Mad Evil or Very Mad .

Jutri naprej

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 9:48
Aktiv.: 21.52
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moreš začet na win 7 in shareat neko datoteko, saj ima win7 močnejšo zaščito. pa pazi na firewall če ga ima da je odprt. Za začetek pa preveri da se sploh pingata med sabo.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 21:19
Aktiv.: 16.99
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 3:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Win7 gre tako;
desni klik na omrežje v orodni vrstici -> open network and sharing center -> na levem meniju -> change advanced sharing settings -> čisto spodaj daj "turn off passwoed protected sharing".
To, da imaš omrežje ok, nastavljeno na "home network" ipd, predpostavljam da je ok. IPje določi statične raje.
Potem pa preko WinXP dostopaš tako, da dodaš omrežno mesto, kot ime računalnika na win7...

on topic; še vedno testiram baterije, na LED svetilki, 2xAA @2A. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 7:19
Aktiv.: 23.08
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 6:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piroman je napisal/a:

ljudsko, LCD je neuholdov, konektor pa tale: http://si.farnell.com/molex/522711679/socket-ffc-fpc-zif-1mm-16way/dp/9786147
Za to ceno se ne splača improvizirat Wink

Varčevati je treba začeti pri centih Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 21:46
Aktiv.: 33.25
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 11:00 am    Naslov sporočila:  Re: PKSE Odgovori s citatom

klpzm je napisal/a:
Hm...hm...kje so kaj dobli ta načrt oz. tiskanino. Tudi jaz sem pred cc.5 leti za zaklučni izpit naredil isti svetlobni efekt. In shema je popolnoma ista Smile Katero šolo obiskuješ? Jaz sem SC Velenje!

Kje? SŠTS Šiška Rolling Eyes

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 19:32
Aktiv.: 11.90
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 1:26 pm    Naslov sporočila:  Re: PKSE Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
klpzm je napisal/a:

Kje? SŠTS Šiška Rolling Eyes

Tega načrta se spomnim tudi jaz iz SŠTS Šiška. Bil je v delovnem zvezku praktičnega pouka. Delal ga nisem, ker ga je delalo pol razreda. Ta načrt je star več kot 10 let.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 11:06
Aktiv.: 24.44
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nov dan, nova napravica. Držim se plana in pridno porabljam TH čipovje. Tole bo merilnik obratov za laboratorijski mešalnik, ki sem ga naredil prejšnji teden. Pod ploščico je Tiny2313, nad ploščico pa bo še en Neuholdov LCD...

Danes sem se potrudil tudi s solder mask-om, da vse skupaj zgleda malo lepše Cool

tacho.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  102.26 KB
 Pogledana:  100 krat

tacho.jpg

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smotanc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 19:38
Aktiv.: 1.65
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno se ukvarjam s projektom univerzalni polnilec baterij. Polnil bo NiMH,NiCD,Liion,lipoly manjše SLA. Slike šauja pa v priliki.

LP Žiga
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  Naslednja
Stran 3 od 24

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 442 dni