www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

ARTCAM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam sliko, ki ima lep okvir. Želel bi okvir uporabiti tudi na kakšnem drugem modelu. Je možno izvoziti ali kopirati iz 3d modela samo določen del reliefa?
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
zrno
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Nov 2005 13:15
Prispevkov: 70
Aktiv.: 0.42
Kraj: Jesenice, Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je, če je 3d model. Če je slika, teško. Vse je treba ročno narediti. To pa traja Sad .
l.p
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narobe sem napisal, to je 3d model.
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
zrno
Član
Član



Pridružen-a: Ned 06 Nov 2005 13:15
Prispevkov: 70
Aktiv.: 0.42
Kraj: Jesenice, Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 25, 2013 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ArtCam (priagojen z intrneta)
.p



steber506.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  95.21 KB
 Pogledana:  2 krat

steber506.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 03, 2014 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kopiranje dela reliefa če bo komu prišlo prav.
V 2D pogledu narišeš zaprt vektor okoli reliefa ,ki ga želiš kopirati. Greš v''edit'' ''Copy relief''.Odpreš nov artcam in prilipiš kjer želiš "paste",potem z komando Transform envelope pozicioniraš in prilagodiš relief,na koncu pritisneš še gumb "Finish".
Imam pa še eno vprašanje kako v artcamu narediti podoben profil , kot je na sliki. V shape editorju lahko narediš samo polkrožni izsek , jaz pa bi želel samo rob nekega profila spremeniti v radius.

.

_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2014 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se bliža nori čas je treba pač narediti nekaj plohov. Pa me zanima če ima kdo kakšen 3d relief moškega, ki bi pasal tejle dami.
brskam po netu, pa nič kaj pametnega ne najdem.
POMOČ prosim.



Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  25.85 KB
 Pogledana:  3 krat

Zajeta slika.JPG



_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.61
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, imam sledeči problem.

V SolidWorks-u sem naredil 3D model, kateri ima tudi krivine. Nato sem exportiral DXF.

Tale DXF pa odprem z ArtCam 2008 Pro ... vse lepo in prav, ampak ko hočem ustvariti Toolpath mi prične jokati da se vektorji ali križajo in še kup rdugih stvari, in kot namig da "group vectors". Seveda jih združim, problem se pojavi pri krivinah, ker tam ne naredi enega samega vektorja ampak ogromno točk.

Poskusil sem z t.i. "Vector Doctor" a mi tudi ne reši zadeve.

Ima kdo izmed vas rešitev zame?

še sliki kaj naredi in kaj javi po združitvi vektorjev.



Capture.PNG
 Opis:
Točke na krivini vektorja
 Velikost datoteke:  2.64 KB
 Pogledana:  4 krat

Capture.PNG



Capture1.PNG
 Opis:
težava Artcam

Download
 Ime datoteke:  Capture1.PNG
 Velikost datoteke:  19.4 KB
 Downloadano:  11 krat


_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in kje v priponki je dxf
_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.61
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moja napaka ...
tukaj ..



utori.rar
 Opis:
dxf

Download
 Ime datoteke:  utori.rar
 Velikost datoteke:  4.62 KB
 Downloadano:  5 krat


_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni normalno dela
Odprem artcam kot nov model določim velikost projekta in pod zavihku
vectors
inport
uvozim dxf datoteko
in določim rezkanje. Po simulaciji deluje

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Prispevkov: 678
Aktiv.: 5.61
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napetost je napisal/a:
Meni normalno dela
Odprem artcam kot nov model določim velikost projekta in pod zavihku
vectors
inport

uvozim dxf datoteko
in določim rezkanje. Po simulaciji deluje



evo rešil si me, Applause
jaz sem pa vedno kar "open --> in tam sem izbral .dxf in .dwg format --> in potem so sledile težave"

odlično hvala ti si me rešil ko sem že vse možno pregledal in niti pomislil nisem da bi importal v nov model Very Happy (začezniška zagnanost) Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat Very Happy

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malenkost
_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V artcam bi rad uvozil sliko vendar slike ne morem postaviti točno na določeno mesto, vedno mi jo postavi na sredino modela, čeprav imam izhodišče modela na vogalu modela. Je možno sliko kako premikati po modelu?
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
primozib
Član
Član



Pridružen-a: Sre 09 Mar 2011 10:38
Prispevkov: 58
Aktiv.: 0.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

uporabljam artcam 8 pro pa me zanima kako iz artcama generiram g-kodo za MACH3


lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2015 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej ta video.
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 8 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 174 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group