www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

ARTCAM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dingo
Član
Član



Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52
Prispevkov: 274
Aktiv.: 1.63
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2013 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napetost je napisal/a:
Se nekaj igram z mojim art..cam2008 pa me nekaj moti.
narišem recimo eno elipso , pa ofset te eleipse nato jo hočem vzdignit in zaokrožit, recimo da se zgoraj lepo zaokroži, vendar tam kjer je pa samo dvignjeno pa ni gladko (resolucija je maksimalna, in računalnik že kar dolgo dela samo to operacijo)
Ali samo meni to dela in ali je pri novejših verzijah to mogoče bolje.
Podobno je tudi če enako obliko zrišem v kakšnem strojnem modelirniku, pa shranim v stl in nato tega uvozim v artc..am
Če hočem imeti te vertikale ravne ali moram res vse "peglat"


Lepo porezkaj 3d zgoraj.Komad pa obreži po konturi elipse(3d cutout -outside-), pa mora obrezat lepo gladko. Razen, če se ti gre,da bo 3d model lep, potem ga moraš pa "peglat", vendar se s tem tudi 3d oblika malo spreminja.

_________________
Vedno me kaj zanima....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2013 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

havala za odgovor
A tudi novejše verzije tega programa vertikale popačijo.
peglanje mi ni najljubše

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam en model, ki je definiran kot project. Kako sedaj to zadevo obdelat. Predvidevam, da bi moral imeti četrto os oziramo vrtljivo mizo (v glavi sicer že obstaja, treba še zrisat pa izdelat).
No zanima me kako sprviti iz artcama G kodo za mach3.
Še nekaj, če ta model izvozim v stl in ga hočem uvozit kot 3d model mi stranske robove popači.



project model.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  79.94 KB
 Pogledana:  12 krat

project model.jpg



_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frluga
Član
Član



Pridružen-a: Sre 17 Nov 2010 5:35
Prispevkov: 46
Aktiv.: 0.42
Kraj: Pragerslo

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ročaj od pištole.In bi moral narediti polkrog in sicer na enem koncu bi moral bit višine 8 mm na drugem pa 5mm.Artcam pa mi naredi nekaj po svojem.Zaključki pa bi morali bit ravni.


1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.65 KB
 Pogledana:  4 krat

1.JPG



2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  92.88 KB
 Pogledana:  3 krat

2.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.31
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 12, 2013 8:27 pm    Naslov sporočila:  reliefna slika Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kako in s katerim programom naredimo (in kako) priloženo sliko?
Hvala!



0_2f15b_2139aa59_orig.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  112.24 KB
 Pogledana:  5 krat

0_2f15b_2139aa59_orig.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alexis5678
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.78
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni
sem začetni uporabnik hoby cnc-ja. Zanima me ko iz artcama2008 prevedem v g-codo mi z-os gre v globino iz -. Meni pa stroj gre z - v višino, kako to spremeniti?
Kako je sploh pravilno na cnc-ju z-os dol - gor + ali tako kot pri mojem dol + gor -?

_________________
Lp, Alexis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1160
Aktiv.: 7.63
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Narobe imaš na stroju. To obrni in boš uskladil program in stroj.
Z os je pravilno nastavljena tako: Z+ = gor (vstran od obdelovanca); Z- = dol (bližje obdelovancu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
alexis5678
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.78
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 26, 2013 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa to spremenim na stroju??
_________________
Lp, Alexis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 12:19 pm    Naslov sporočila:  Re: reliefna slika Odgovori s citatom

pukl je napisal/a:
Mene pa zanima, kako in s katerim programom naredimo (in kako) priloženo sliko?
Hvala!

Grey scale from relief v artcamu. samo za tvorenje takšne slike moraš imeti relief ozeroma model.

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
toplakd
Član
Član



Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Prispevkov: 583
Aktiv.: 5.17
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

alexis5678 je napisal/a:
Kako pa to spremenim na stroju??

V nastavitvah krmilnega programa.

LP

_________________
Tukaj bo nekoč moj podpis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alexis5678
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.78
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za krmiljenje uporabljam mach3. Kje pa se to nastavlja, oziroma kako?
_________________
Lp, Alexis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član



Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Prispevkov: 2711
Aktiv.: 16.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Invertiraj DIR pin za Z os.
_________________
One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alexis5678
Član
Član



Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.78
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Sedaj pa dela kot more.
_________________
Lp, Alexis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
toplakd
Član
Član



Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Prispevkov: 583
Aktiv.: 5.17
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

alexis5678 je napisal/a:
Za krmiljenje uporabljam mach3. Kje pa se to nastavlja, oziroma kako?


Včasih pomaga če vsaj enkrat prebereš navodila.

LP

_________________
Tukaj bo nekoč moj podpis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1160
Aktiv.: 7.63
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 27, 2013 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navodila res pomagajo. Kdor je prečital navodila za Mach3, ta ve, da z invertiranjem signala dejansko res spremeniš smer, ampak to ni pravilno. Dir in step signali se nastavijo vsi enako (za vse osi enako). Smer se spreminja v drugem zavihku - ne vem imena, se ne spomnim. Naj pogleda kdor ima Mach instaliran, ta zavihek mislim, da vsebuje Limit, mejne vrednosti stroja. Tu v tem zavihku se nastavi Revers za določeno os.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 167 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group