|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 11:31 am Naslov sporočila: Pozna kdo firmo www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-n |
|
|
Pozna kdo firmo http://www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-nas
Lani sem pri njih kupil mali Arduino uno, sedaj sem hotel naprej, a ne odgovarjajo na elektronsko pošto. Sem iskal po telefonskem imeniku, a jih ni v imeniku.
Telefonska številka na internetu je še iz časov Jugoslavije.
Kdo kaj ve? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pri njih nekaj mesecev nazaj naročil in dobil neke zadeve. Je pa res da sem naročilo oddal preko spletne naročilnice, na mail niti kontaktiral nisem. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 1:05 pm Naslov sporočila: Re: Pozna kdo firmo www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-n |
|
|
vilko je napisal/a: |
Pozna kdo firmo http://www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-nas
Lani sem pri njih kupil mali Arduino uno, sedaj sem hotel naprej, a ne odgovarjajo na elektronsko pošto. Sem iskal po telefonskem imeniku, a jih ni v imeniku.
Telefonska številka na internetu je še iz časov Jugoslavije.
Kdo kaj ve? |
omrežna skupina 0641 spada pod T-2 Mobile |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal ne poznam firme! Je pa za Arduino platke še eden zastopnik v SLO in sicer http://www.smakshop.si/smakrobot/smakrobot-elektronika-arduino.html.
Tudi zame so te platke zanimive, pa bi ob tej priliki vprašal Vilkota, kako si sprogramiral ArduinoUno oz. ali si izdelal kakšen konkreten primer - projekt?
Kolikor sem gledal bi, verjetno, lahko Arduino programiral tudi v kakšnem drugem jeziku (C, Bascom....) in ga preko SPI vodila zapekel v mikrokontroler.....upam, da se ne motim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Arksi!
No, Arduino uno sem kupil, da bi dobil občutek kaj to je. V glavnem gre za PC okolje, v katerem razvijaš programje in to v C-u, no morda tudi v drugih jezikih, a toliko se nisem poglobil. Vsebuje tudi USB povezavo PC-a z arduino plošico, programi se polnejo s pomočjo bootloaderja. Prvi stik me ni navdušil. (Bascom okolje pounja več, ponuja simulacijo programov). Preprost program za utripanje ledice je PC prevajal nekaj minut. No ne izključujem možnosti, da sem kaj narobe instaliral. Sem pa zadevo predal mladeniču, za katerega sem mislil, da bo stvar vzel v roke, pa ni.
Sedaj nameravam zadevo vzeti nazaj in pomočiti kljun malo globlje.
No, torej se ne morem pohvaliti, da sem nekaj naredil.
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Arduino je še korak nazaj od Bascom-a. Tako da, ker si že delal z Bascomom, ti svetujem, da daš to zadevo med male oglase ali na bolho.
Razen če se ti je poslabšalo (ne vzeti tega kot žalitev)
lp  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Arduino ima en projekt, ki me rajca:
http://diydrones.com/profiles/blogs/ardupilot-main-page
Se mi zdi, da bi z moduli, softwareom in arduinom spravil lahko v življenje.
Arduion ima C knjižnice, ki (tako mislim) bistveno olajšajo delo s C-jem.
Koliko poznaš Arduino, Aljaž? Jaz nima izkušenj, poznam ga toliko, kolikor surfam po internetu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walchunus Član

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:32 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Arduino je še korak nazaj od Bascom-a. Tako da, ker si že delal z Bascomom, ti svetujem, da daš to zadevo med male oglase ali na bolho.
Razen če se ti je poslabšalo (ne vzeti tega kot žalitev)
lp  |
Ma lepo prosim, pridajte zraven končno že enkrat kake argumente za take trditve. Ker "to je geekovsko in kul, ono je sranje", je tako-tako...
Kaj torej je, po tvojem mnenju, "korak nazaj": arduino hardver, arduino "jezik" ali arduino IDE? Če je problem v okolju IDE, zakaj ne bi uporabljal katerega drugega - za C ali C++, recimo? Če je problem v "jeziku", zakaj ga ne bi programiral direkt v C ali C++... ali v čem drugem za AVR? In če je problem v hardveru... zakaj ne bi uporabil okolja (IDE in/ali množice knjižnjic, ki jih projekt ponuja...?), če mu recimo postane všeč, na kaki drugi razvojni plošči na osnovi AVR? Zakaj naj bi kdorkoli apriori dajal ploščico na bolho? Arduino hardver je pač AVR + par čipov za komunikacijo. Ne več, ne manj.  _________________ Tomaž
-------------------------------------
http://serverway.wordpress.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsakič ko greš na višje nivojski jezik, na slabšem si. Vsakič ko greš na sistem, ki je omejen na svojo opremo/software na slabšem si. Pada ti izkoristek procesorja, povečujejo se možnosti za neopazne napake v programu in slabša še možnost "portanja" programa in knjižnic na druge mikrokontrolerje iste/podobne družine ter uporabo programa v večji seriji.
- Osnovni(strojni) nivo je assambler
- C je že višjenivojski in je že odvisen od optimiranja in prevajalnika. Ampak ne toliko, da ne bi bil najbolj uporaben.
potem je velik razkorak
- Bascom je še višje od C-ja ter je omejen na bascomov software, za povrh je pa relativno malo ciljnih uporabnikov posledica pa težje iskanje pomoči
- Arduino je še višje, za povrh pa še ne moreš direktno sprogramirati kode na ploščici izven arduino sistema. Ampak ima veliko bazo uporabnikov, kar ga naredi izredno primernega za učenje.
Za večino uporabnikov je C najprimernejši, assambler pa za takrat ko rabiš precizne časovne preklope izvajat.
Arduino je zaradi svoje uporabnosti in podpore primeren za učenje in razumevanje programiranja -> z poznejšim prehodom na C
Saj lahko uporabimo to znanje jezika tudi na ostalih jedrih mikrokrmilnikov (ARM, 8051...)
Ne moreš pričakovati, da boš prišel na neko resno firmo in jim tam pisal programe v Bascomu ali Arduinotu. Prej ali slej boš prišel na neko oviro za katero boš potreboval resen programski jezik.
Sicer se je v zadnjih par letih mogoče kaj spremenilo. Ampak jaz tako nekako vidim te razlike.
Podobna neumnost je na našem faksu saj nam prodajo(50€) ploščice za programiranje, ki imajo nek svoj software WinIDEA? pa še zakodirane so, da se jih ne da z drugim IDEjemali brez računalnika uporabljat. Knjižnice so že vse spisane, tako da večina jih sploh ne ve kako se LCD inicalizira ampak samo printf... Čeprav bi za tak denar dobili že prav dobre razvojne plate še s kakim barvnim LCDjem gor. Jaz sem svojega podaril cimru, ker nisem imel vesti zaračunati zanj. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walchunus Član

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:32 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni