www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pozna kdo firmo www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-n

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 11:31 am    Naslov sporočila:  Pozna kdo firmo www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-n Odgovori s citatom

Pozna kdo firmo http://www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-nas

Lani sem pri njih kupil mali Arduino uno, sedaj sem hotel naprej, a ne odgovarjajo na elektronsko pošto. Sem iskal po telefonskem imeniku, a jih ni v imeniku.
Telefonska številka na internetu je še iz časov Jugoslavije.

Kdo kaj ve?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pri njih nekaj mesecev nazaj naročil in dobil neke zadeve. Je pa res da sem naročilo oddal preko spletne naročilnice, na mail niti kontaktiral nisem.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 1:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Pozna kdo firmo www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-n Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Pozna kdo firmo http://www.tehnologija.biz/shop/content/4-o-nas

Lani sem pri njih kupil mali Arduino uno, sedaj sem hotel naprej, a ne odgovarjajo na elektronsko pošto. Sem iskal po telefonskem imeniku, a jih ni v imeniku.
Telefonska številka na internetu je še iz časov Jugoslavije.

Kdo kaj ve?

omrežna skupina 0641 spada pod T-2 Mobile
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal ne poznam firme! Je pa za Arduino platke še eden zastopnik v SLO in sicer http://www.smakshop.si/smakrobot/smakrobot-elektronika-arduino.html.

Tudi zame so te platke zanimive, pa bi ob tej priliki vprašal Vilkota, kako si sprogramiral ArduinoUno oz. ali si izdelal kakšen konkreten primer - projekt?

Kolikor sem gledal bi, verjetno, lahko Arduino programiral tudi v kakšnem drugem jeziku (C, Bascom....) in ga preko SPI vodila zapekel v mikrokontroler.....upam, da se ne motim.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen Arksi!

No, Arduino uno sem kupil, da bi dobil občutek kaj to je. V glavnem gre za PC okolje, v katerem razvijaš programje in to v C-u, no morda tudi v drugih jezikih, a toliko se nisem poglobil. Vsebuje tudi USB povezavo PC-a z arduino plošico, programi se polnejo s pomočjo bootloaderja. Prvi stik me ni navdušil. (Bascom okolje pounja več, ponuja simulacijo programov). Preprost program za utripanje ledice je PC prevajal nekaj minut. No ne izključujem možnosti, da sem kaj narobe instaliral. Sem pa zadevo predal mladeniču, za katerega sem mislil, da bo stvar vzel v roke, pa ni.
Sedaj nameravam zadevo vzeti nazaj in pomočiti kljun malo globlje.
No, torej se ne morem pohvaliti, da sem nekaj naredil.

Pozdrav
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Arduino je še korak nazaj od Bascom-a. Tako da, ker si že delal z Bascomom, ti svetujem, da daš to zadevo med male oglase ali na bolho.
Razen če se ti je poslabšalo (ne vzeti tega kot žalitev)

lp Wink

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 02, 2011 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Arduino ima en projekt, ki me rajca:

http://diydrones.com/profiles/blogs/ardupilot-main-page

Se mi zdi, da bi z moduli, softwareom in arduinom spravil lahko v življenje.

Arduion ima C knjižnice, ki (tako mislim) bistveno olajšajo delo s C-jem.
Koliko poznaš Arduino, Aljaž? Jaz nima izkušenj, poznam ga toliko, kolikor surfam po internetu.
Nazaj na vrh
walchunus
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:32
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Arduino je še korak nazaj od Bascom-a. Tako da, ker si že delal z Bascomom, ti svetujem, da daš to zadevo med male oglase ali na bolho.
Razen če se ti je poslabšalo (ne vzeti tega kot žalitev)

lp Wink

Ma lepo prosim, pridajte zraven končno že enkrat kake argumente za take trditve. Ker "to je geekovsko in kul, ono je sranje", je tako-tako...

Kaj torej je, po tvojem mnenju, "korak nazaj": arduino hardver, arduino "jezik" ali arduino IDE? Če je problem v okolju IDE, zakaj ne bi uporabljal katerega drugega - za C ali C++, recimo? Če je problem v "jeziku", zakaj ga ne bi programiral direkt v C ali C++... ali v čem drugem za AVR? In če je problem v hardveru... zakaj ne bi uporabil okolja (IDE in/ali množice knjižnjic, ki jih projekt ponuja...?), če mu recimo postane všeč, na kaki drugi razvojni plošči na osnovi AVR? Zakaj naj bi kdorkoli apriori dajal ploščico na bolho? Rolling Eyes Arduino hardver je pač AVR + par čipov za komunikacijo. Ne več, ne manj. Wink

Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2011 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsakič ko greš na višje nivojski jezik, na slabšem si. Vsakič ko greš na sistem, ki je omejen na svojo opremo/software na slabšem si. Pada ti izkoristek procesorja, povečujejo se možnosti za neopazne napake v programu in slabša še možnost "portanja" programa in knjižnic na druge mikrokontrolerje iste/podobne družine ter uporabo programa v večji seriji.

- Osnovni(strojni) nivo je assambler
- C je že višjenivojski in je že odvisen od optimiranja in prevajalnika. Ampak ne toliko, da ne bi bil najbolj uporaben.

potem je velik razkorak

- Bascom je še višje od C-ja ter je omejen na bascomov software, za povrh je pa relativno malo ciljnih uporabnikov posledica pa težje iskanje pomoči
- Arduino je še višje, za povrh pa še ne moreš direktno sprogramirati kode na ploščici izven arduino sistema. Ampak ima veliko bazo uporabnikov, kar ga naredi izredno primernega za učenje.

Za večino uporabnikov je C najprimernejši, assambler pa za takrat ko rabiš precizne časovne preklope izvajat.
Arduino je zaradi svoje uporabnosti in podpore primeren za učenje in razumevanje programiranja -> z poznejšim prehodom na C
Saj lahko uporabimo to znanje jezika tudi na ostalih jedrih mikrokrmilnikov (ARM, 8051...)
Ne moreš pričakovati, da boš prišel na neko resno firmo in jim tam pisal programe v Bascomu ali Arduinotu. Prej ali slej boš prišel na neko oviro za katero boš potreboval resen programski jezik.

Sicer se je v zadnjih par letih mogoče kaj spremenilo. Ampak jaz tako nekako vidim te razlike.

Podobna neumnost je na našem faksu saj nam prodajo(50€) ploščice za programiranje, ki imajo nek svoj software WinIDEA? pa še zakodirane so, da se jih ne da z drugim IDEjemali brez računalnika uporabljat. Knjižnice so že vse spisane, tako da večina jih sploh ne ve kako se LCD inicalizira ampak samo printf... Čeprav bi za tak denar dobili že prav dobre razvojne plate še s kakim barvnim LCDjem gor. Jaz sem svojega podaril cimru, ker nisem imel vesti zaračunati zanj.

walchunus
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:32
Aktiv.: 0.12
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2011 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan, seveda ti moram ugovarjat Wink Ampak ne želim biti preveč off-topic, zato sem odprl posebno temo za vse te in podobne debate o zadevi na A:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=273992#273992

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni