www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Hladilnik, menjava termostata
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 8:32 pm    Naslov sporočila:  Hladilnik, menjava termostata Odgovori s citatom

Imam en manjši hladilnik ki ne deluje več tako kot je treba. Delal je nepretrgano dokler se kompresor ni pregrel, izklopil se je, potem pa je spet delal dolgo časa vse dokler se spet ni pregrel.
Kupil sem nov termostat in zamenjal starega, in spet imam isti problem. Če termostat dam v led, termostat izklopi, ko pa ga vgradim v hladilnik sploh ne izklopi. Termostat je original za ta hladilnik (zanussi).
Tudi star termostat če ga dam na led izklopi. Napaka se je pojavila potem ko je hladilnik bil nekaj mesecev izklopljen, ni bil v uporabi.
Na kaj moram biti pozoren pri menjavi termostata. Kapilaro sem porinil v hladilnik, kot je bila prejšnja, višek kapilare (dva ovoja ) se ne dotikata notranje stene hladilnika.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 54.22
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil hladilnik vključiti brez priklopljenega termostata.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
robertos
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Prispevkov: 725
Aktiv.: 4.78
Kraj: Vuhred

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila:  Re: Hladilnik, menjava termostata Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Če termostat dam v led, termostat izklopi, ko pa ga vgradim v hladilnik sploh ne izklopi.
LP


Nastavi termostat, da bo izklopil pri višji temperaturi, odstrani plastiko na strani in boš v sredini zagledal imbus vijak (po navadi imbus 1,5) in ga zategni za dva ovoja, ali še več po potrebi in bo stvar delovala.

_________________
Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rudiP
Član
Član



Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Prispevkov: 1206
Aktiv.: 9.12
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo treba preverit tudi plin.
_________________
Lep pozdrav iz Kopra Rudi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pa pozabil povedati da hladilnik če deluje brez termostata zamrzne, tako sem tudi ugotovil da je nekaj narobe, ker je zjutraj bilo vse zamrznjeno. Tako da preverjanje plina verjetno ne bo potrebno.


Citiram:
Nastavi termostat, da bo izklopil pri višji temperaturi, odstrani plastiko na strani in boš v sredini zagledal imbus vijak (po navadi imbus 1,5) in ga zategni za dva ovoja, ali še več po potrebi in bo stvar delovala.


Ali ni nov termostat že nastavljen tovarniško? Zakaj mi enako dela in z novim in starim termostatom (ne izklopi, čepravhladi)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Prispevkov: 3263
Aktiv.: 21.51
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Led je toplotni izolator

Sonda termostata sem mora dotikati hladilnega rebra čim bolj tesno.
Dalje, če se nabira preveč ledu je lahko grelna žica fuč in ne topi ledu v fazi izklopjenega kompresorja. Potem, ko je sonda v ledu, nima več toplotnega stika z hladilno ploščo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13433
Aktiv.: 88.54
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima slučajno stikalo "SUPER", ki premosti termostat? Namenjeno je zagon po taljenju oz. ko se v hladilnik da večja količina nezmrznjenih živil. Stikalo imajo sicer običajno skrinje. Pogosto se tudi zgodi, da kapilara ni dovolj globoko v ležišču. Takrat je potrebno hladilnik odtalit, saj je običajno luknja zamrznjena. S termometrom preveri temperaturo v hladilniku. V koliko ustreza temperaturi številu zvezdic, ki jih ima hladilnik, potem je težava slednja.

* = -6°C
** = -12°C
*** = -18°C

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 54.22
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 14, 2011 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa nisem vedel, da so hladilniki tako zakomplicirani. Sploh nisem vedel, da imajo grelno žico.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2011 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, hladilnik nima stikala za odmrzovanje.
Je čisto navaden majhen hladilnik ki v notranjosti ima zmrzovalno komoro.
Nov trmostat, kapilaro sem porinil do konca v luknjo v hladilniku. Ko sem menjaval termostat je hladilnik bil zagotovo odtajan in v notranjosti ni bilo ledu ker je bil izklopljen cel dan.
Bom poskusil še enkrat, namreč hladilnik nimam tukaj, ampak deleč, in jutri grem na dopust. Bom poročal kako je šlo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Prispevkov: 4969
Aktiv.: 40.80

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2011 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je tudi tesnilo zanič in pušča notri zrak in vlago na veliko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Prispevkov: 1944
Aktiv.: 12.81
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2011 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vlado, imaš sigurno pravi termostat?

Poglej novega in starega, če so prave temperature. Ena je vklopna (običajno 3.7), druge dve pa izklopne (na min in na max nastavitvi).

_________________
Dobrga štromarja samo slab šnops strese!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3019
Aktiv.: 21.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 26, 2013 11:34 pm    Naslov sporočila:  Zanussi ZK 17/7 ATO Odgovori s citatom

(julij '13)
Hladilnik Zanussi je nekaj let deloval normalno s termostatom nastavljenim med 3 in 4 (gre od 1 do 6).
Opazil sem, da je bil sladoled zadnjih nekaj dni čisto mehak, zato sem dal termostat na 4, a ni bilo spremembe.

Dam dva termometra v hladilnik čisto zgoraj, da vidim, če kažeta enako. Oba se ustalita na +13°C .
Dam termostat na 5. En termometer ostane zgoraj, enega dam čisto spodaj, v zamrzovalni del.
Rezultat: zgornji ostane na +13, spodnji kaže -15°C .

Vprašanje: kakšne so prave temperature za hladilnik ? Koliko mora biti na najvišji polici in koliko na dnu najnižjega predala ?
V navodilih ne piše koliko °C so oznake na termostatu (1, 2, 3, 4, 5, 6).




DSC05075.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  892.17 KB
 Pogledana:  5 krat

DSC05075.JPG



_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Prispevkov: 2372
Aktiv.: 17.02
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 1:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem za tvojega. Moj Whlrlp00l je normalno na +5 in -18 stopinj.
_________________
Physics sucks! It always works against "great" ideas! Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3019
Aktiv.: 21.12
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za info. Sem preveril danes še enkrat:
- nastavitev na 5 (najbolj mrzlo je 6, vsa leta prej je normalno delovalo na 3 in pol);
- na najvišji polici: +13°C (slika kaže +14,5°C , ker so bila vrata odprta malo dlje);
- na dnu najnižjega predala: -16°C .

Bom poskusil še na http://www.zanussi.si/Page-Footer-Menu/Contact-us/, a to se ponavadi konča s kakšnim copy&paste odgovorom. Pozna mogoče kdo dobrega serviserja za Zanussi na področju CE ?
P.S.: zakaj teh gumbov na bojlerjih, hladilnikih in podobno ne označijo v °C namesto v stopnjah 1-2-3-4-5-6 ali pri bojlerju min-eco-max ? Bojler ima vsaj termometer, a je tudi ta neuporaben: modro in rdeče polje, brez °C . Kot neke "moderne" ročne ure 20-25 let nazaj, ki so imele samo kazalce, številčnica pa popolnoma prazna, niti črtic, kaj šele kakšna številka.



DSC05084_p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  292.12 KB
 Pogledana:  3 krat

DSC05084_p.jpg



DSC05083_p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  327.56 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC05083_p.jpg



_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57be
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 23:06
Prispevkov: 47
Aktiv.: 0.69
Kraj: polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 27, 2013 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hladilnik ima od +2 do +8, zamrzovalni del pa naj bi imel od - 18 do -12 c, +13c je malce preveč za hladilniški del hladilnika......
_________________
radioamater
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2175 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group