|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član
Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 42.22 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kruh iz avtomata ima po pravilu precej mehko skorjo (dokler je svež seveda).
Vsaj na spodnji strani kjer se tišči pekača. Kakšna je skorja na zgornji strani pa je odvisno tudi od količine kvasa, koliko je kruh rahel inkoliko ga zgoraj ven pobegne.
Izgleda popolnoma enako kot potica iz pravokotnega pekača.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding |
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
katerega pa uporabljaš ? Znamka, tip ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 6:38 am Naslov sporočila: |
|
|
naj nekdo napiše, zakaj ne Gorenje oz. zakaj ne ta tip, drugače ga grem kupit. 40€ ne najdeš vsak dan na cesti.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
138.12 KB |
Pogledana: |
50 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
132.74 KB |
Pogledana: |
20 krat |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
sebastiant Član
Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 8.39 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se mene tiče, ne bom nikoli več kupil "kruhopeka", mi pač tak kruh ni všeč.
Svetujem kakšno degustacijo pred nakupom.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
bil danes v Merkurju in kupil - nič. Po ostalih forumih sem zasledil, da priporočajo takšne z dvema metlicama (mešalcema). Takšni modeli pa so videti namenjeni za večje hlebce, npr. med 0,9 in 1,4kg. Pri nas pa ponavadi kupujemo po pol kile kruha, ker drugače ostaja in splesni.
Torej, po novem bom iskal:
- priznana firma
- čimveč garancije
- optimiziran za pol kile kruha.
Če pa bo imel dva mešalca, pa še toliko bolje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tomaž Član
Pridružen-a: Sre 08 Feb 2006 15:23 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
O tem, da mora imeti dva mešalca so govorili že pred leti. Jaz tega prav nič ne pogrešam. Mislim, da glede kruhomata ni potrebno preveč komplicirati. Jaz sem kupil Clatronic, najbolj preprostega. V Sparu je bil enak model precej ceneje kot v Merkurju - v akciji. Enkrat se je sicer že pokvaril in to večinoma po moji krivdi, pa so ga uspeli lepo popraviti. Padel mi je tudi že na tla. Ohišje je malce počeno pa vseeno še naprej dobro deluje.
Za peko kruha ima okrog 10 programov. Od tega se večinoma uporablja en ali dva. Ima tudi nastavitev za večjo ali manjšo količino kruha in tri stopnje koliko naj bo zapečen. Vedno pustim na srednji. Uporaben je tudi program za pripravo testa za pizzo. Uspešno je pripravljal tudi že testo za žemlje.
Ena boljših stvari je timer - zjutraj imaš topel kruh in kuhinja lepo diši.
Predvidevam, da imajo opisane funkcije praktično vsi kruhomati. Morda imajo novi še kakšno za katero niti še ne vem, da jo potrebujem - npr. daljinsko upravljanje s pametnim telefonom
Želim ti uspešen nakup in uživanje v doma pečenem kruhu!
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Jani Član
Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 460 Aktiv.: 2.06 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Ned Sep 18, 2011 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Ima kdo tale pekač? Vsakršno mnenje dobrodošlo!
Mimo
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
kupil najcenejše/najmanjše, kar ponuja Gorenje. Prvi vtisi in izkušnje: ni ok, milo rečeno.
Avtomat moraš na ravni podlagi najprej podložiti, ker niso vse 4 noge enako dolge. Če bi jaz imel firmo, bi me bilo sram dati takšen izdelek v prodajo.
Navodila: še najbolj velja tisto "pridržujemo si pravico do sprememb brez predhodnega opozorila".
Da bi izdelek slovenske firme, prodajan v Sloveniji, imel meni v slovenščini - zakaj le ?
Prva peka: v Hoferju kupil že pripravljeno mešanico za rženi kruh, torej da ja ne bi kaj narobe zmešal. Doziram točno po navodilih na vrečki: 350ml vode, pol vrečke mešanice. Nastavim na "srednje rjavo skorjo", manjši hlebec (750g), osnovni program (3 ure) in tipka štart (začne takoj, ni treba držati 3 sekunde, kot piše v navodilih).
Rezultat: pol za mene, pol za sosedove prašiče. To pomeni, da je bila zgornja polovica kruha nekako prebavljivo pečena, spodnja pa sicer lepe barve, a mokro, lepljivo, čigumi. Sem že mislil, da od kondenza, ki je stekel nazaj v posodo, a je prerez po sredini pokazal, da je spodnja polovica kruha dejansko surova.
Zaenkrat dopuščam možnost, da z aparatom ni nič narobe (razen tistega, kar piše na začetku), in da so recepti pisani za nek splošen aparat za peko kruha, ne pa za točno tega, in bo z nekaj prakse in po nekaj kg uničene moke bolje.
Opis: |
Aparat za peko kruha Gorenje BM900W |
|
Velikost datoteke: |
862.78 KB |
Pogledana: |
0 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
784.61 KB |
Pogledana: |
1 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
764.92 KB |
Pogledana: |
0 krat |
|
Opis: |
primer iz navodil: piše eno, narisano drugo |
|
Velikost datoteke: |
666.26 KB |
Pogledana: |
10 krat |
|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
835.1 KB |
Pogledana: |
2 krat |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
andrejj Član
Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4250 Aktiv.: 19.08 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je uvoz iz Kitajske in potem nalepijo "Gorenje"
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
krof555 Član
Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
koliko pa sploh stane ta mešanica za slastno testo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
jvolk Član
Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.34 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vodo daš najprej noter, potem moko in na moko kvas oz razne dodatke, ki jih želiš v kruhu. Nikakor pa tako kot je napisano pri sliki (vodo na vrhu).
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Jaka57 Moderator
Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5773 Aktiv.: 25.91 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
naj nekdo napiše, zakaj ne Gorenje oz. zakaj ne ta tip, drugače ga grem kupit. 40€ ne najdeš vsak dan na cesti. |
No in je le nekdo napisal zakaj ne .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
ker v trgovini nisem našel suhega kvasa (vsaj na oddelku, kjer prodajajo "normalni" kvas ne), sem iskal kaj to sploh je in našel, med drugim, tudi sledeče:
Citiram: |
Anonimen -> RE: suhi ali sveži kvas v pekač za kruh? (1.5.2008 22:48:14)
Jaz dam vedno suhega.
Sestrična je skoraj zažgala hišo, ko je pekla kruh. Dala je navaden kvas (najbrž preveč) in ta je tako shajal, da je šel kruh čez rob, se zapekel na grelcu in se vnel. Med tem časom jih ni bilo doma, hvala bogu pa so prišli še pravi čas domov. Meni je sicer malo čudno kako se je stroj vnel, topil ampak tako je baje blo.
Pazite torej pri količini. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
dipsi111 Član
Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 348 Aktiv.: 1.56 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
@ psevdonim
Suhi kvas najdeš skoraj v vsaki trgovini z živili - ponavadi se nahaja na oddelku kjer imajo pecilne praške, vanilin sladkor, ...
Recept za kruh, ki uspe iz prve v "skoraj" vsakem avtomatu (sicer bel):
180g jogurta - navadnega v lončku
200ml vode
200g ostre moke (tip 400)
400g gladke moke (tip 500)
1 zavojček suhega kvasa
1 čajna žlička soli (ampak pazi, da ne pride takoj v stik s kvasom, ker zavira vzhajanje)
1 čajna žlička sladkorja
2 jušni žlici olivnega olja
Nastaviš program normalno, 1000g kruha, srednje pečeno. Pa dober tek!
P.S. sam se izogibam pripravljenih mešanic za kruh.
LP Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
psevdonim Član
Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3370 Aktiv.: 15.75 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
sam se izogibam pripravljenih mešanic za kruh |
- zakaj ? Jaz sem začel s tem, ker sem mislil, da je to dummyproof oz. po naše trotlzihr
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 70 dni
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|