www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Aparat za peko kruha
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9407
Aktiv.: 42.23
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kruh iz avtomata ima po pravilu precej mehko skorjo (dokler je svež seveda).
Vsaj na spodnji strani kjer se tišči pekača. Kakšna je skorja na zgornji strani pa je odvisno tudi od količine kvasa, koliko je kruh rahel inkoliko ga zgoraj ven pobegne.

Izgleda popolnoma enako kot potica iz pravokotnega pekača.

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

katerega pa uporabljaš ? Znamka, tip ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 6:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

naj nekdo napiše, zakaj ne Gorenje oz. zakaj ne ta tip, drugače ga grem kupit. 40€ ne najdeš vsak dan na cesti.


gor_merk.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  138.12 KB
 Pogledana:  50 krat

gor_merk.jpg



gor_orig.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  132.74 KB
 Pogledana:  20 krat

gor_orig.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član



Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Prispevkov: 1814
Aktiv.: 8.39
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se mene tiče, ne bom nikoli več kupil "kruhopeka", mi pač tak kruh ni všeč.
Svetujem kakšno degustacijo pred nakupom.

_________________
LP Sebastian
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bil danes v Merkurju in kupil - nič. Po ostalih forumih sem zasledil, da priporočajo takšne z dvema metlicama (mešalcema). Takšni modeli pa so videti namenjeni za večje hlebce, npr. med 0,9 in 1,4kg. Pri nas pa ponavadi kupujemo po pol kile kruha, ker drugače ostaja in splesni.
Torej, po novem bom iskal:
- priznana firma
- čimveč garancije
- optimiziran za pol kile kruha.
Če pa bo imel dva mešalca, pa še toliko bolje. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomaž
Član
Član



Pridružen-a: Sre 08 Feb 2006 15:23
Prispevkov: 47
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem, da mora imeti dva mešalca so govorili že pred leti. Jaz tega prav nič ne pogrešam. Mislim, da glede kruhomata ni potrebno preveč komplicirati. Jaz sem kupil Clatronic, najbolj preprostega. V Sparu je bil enak model precej ceneje kot v Merkurju - v akciji. Enkrat se je sicer že pokvaril in to večinoma po moji krivdi, pa so ga uspeli lepo popraviti. Padel mi je tudi že na tla. Ohišje je malce počeno pa vseeno še naprej dobro deluje.

Za peko kruha ima okrog 10 programov. Od tega se večinoma uporablja en ali dva. Ima tudi nastavitev za večjo ali manjšo količino kruha in tri stopnje koliko naj bo zapečen. Vedno pustim na srednji. Uporaben je tudi program za pripravo testa za pizzo. Uspešno je pripravljal tudi že testo za žemlje.

Ena boljših stvari je timer - zjutraj imaš topel kruh in kuhinja lepo diši.
Predvidevam, da imajo opisane funkcije praktično vsi kruhomati. Morda imajo novi še kakšno za katero niti še ne vem, da jo potrebujem - npr. daljinsko upravljanje s pametnim telefonom Wink

Želim ti uspešen nakup in uživanje v doma pečenem kruhu!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jani
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Prispevkov: 460
Aktiv.: 2.06
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 18, 2011 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Ima kdo tale pekač? Vsakršno mnenje dobrodošlo!

Mimo

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kupil najcenejše/najmanjše, kar ponuja Gorenje. Prvi vtisi in izkušnje: ni ok, milo rečeno.
Avtomat moraš na ravni podlagi najprej podložiti, ker niso vse 4 noge enako dolge. Če bi jaz imel firmo, bi me bilo sram dati takšen izdelek v prodajo.
Navodila: še najbolj velja tisto "pridržujemo si pravico do sprememb brez predhodnega opozorila".
Da bi izdelek slovenske firme, prodajan v Sloveniji, imel meni v slovenščini - zakaj le ?
Prva peka: v Hoferju kupil že pripravljeno mešanico za rženi kruh, torej da ja ne bi kaj narobe zmešal. Doziram točno po navodilih na vrečki: 350ml vode, pol vrečke mešanice. Nastavim na "srednje rjavo skorjo", manjši hlebec (750g), osnovni program (3 ure) in tipka štart (začne takoj, ni treba držati 3 sekunde, kot piše v navodilih).
Rezultat: pol za mene, pol za sosedove prašiče. To pomeni, da je bila zgornja polovica kruha nekako prebavljivo pečena, spodnja pa sicer lepe barve, a mokro, lepljivo, čigumi. Sem že mislil, da od kondenza, ki je stekel nazaj v posodo, a je prerez po sredini pokazal, da je spodnja polovica kruha dejansko surova.
Zaenkrat dopuščam možnost, da z aparatom ni nič narobe (razen tistega, kar piše na začetku), in da so recepti pisani za nek splošen aparat za peko kruha, ne pa za točno tega, in bo z nekaj prakse in po nekaj kg uničene moke bolje.



DSC03843.JPG
 Opis:
Aparat za peko kruha Gorenje BM900W
 Velikost datoteke:  862.78 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC03843.JPG



DSC03845.JPG
 Opis:
ukrep št.1: podložiti
 Velikost datoteke:  784.61 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC03845.JPG



DSC03844.JPG
 Opis:
meni v slovenščini
 Velikost datoteke:  764.92 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC03844.JPG



DSC03846.JPG
 Opis:
primer iz navodil: piše eno, narisano drugo
 Velikost datoteke:  666.26 KB
 Pogledana:  10 krat

DSC03846.JPG



DSC03847.JPG
 Opis:
prva peka
 Velikost datoteke:  835.1 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC03847.JPG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Prispevkov: 4250
Aktiv.: 19.08
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je uvoz iz Kitajske in potem nalepijo "Gorenje"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krof555
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54
Prispevkov: 583
Aktiv.: 3.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

koliko pa sploh stane ta mešanica za slastno testo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jvolk
Član
Član



Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Prispevkov: 737
Aktiv.: 3.34
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2011 11:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vodo daš najprej noter, potem moko in na moko kvas oz razne dodatke, ki jih želiš v kruhu. Nikakor pa tako kot je napisano pri sliki (vodo na vrhu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5773
Aktiv.: 25.91
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
naj nekdo napiše, zakaj ne Gorenje oz. zakaj ne ta tip, drugače ga grem kupit. 40€ ne najdeš vsak dan na cesti.

No in je le nekdo napisal zakaj ne Silenced .

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ker v trgovini nisem našel suhega kvasa (vsaj na oddelku, kjer prodajajo "normalni" kvas ne), sem iskal kaj to sploh je in našel, med drugim, tudi sledeče:
Citiram:
Anonimen -> RE: suhi ali sveži kvas v pekač za kruh? (1.5.2008 22:48:14)

Jaz dam vedno suhega.
Sestrična je skoraj zažgala hišo, ko je pekla kruh. Dala je navaden kvas (najbrž preveč) in ta je tako shajal, da je šel kruh čez rob, se zapekel na grelcu in se vnel. Med tem časom jih ni bilo doma, hvala bogu pa so prišli še pravi čas domov. Meni je sicer malo čudno kako se je stroj vnel, topil ampak tako je baje blo.
Pazite torej pri količini.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dipsi111
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Prispevkov: 348
Aktiv.: 1.56
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ psevdonim

Suhi kvas najdeš skoraj v vsaki trgovini z živili - ponavadi se nahaja na oddelku kjer imajo pecilne praške, vanilin sladkor, ...

Recept za kruh, ki uspe iz prve v "skoraj" vsakem avtomatu (sicer bel):

180g jogurta - navadnega v lončku
200ml vode
200g ostre moke (tip 400)
400g gladke moke (tip 500)
1 zavojček suhega kvasa
1 čajna žlička soli (ampak pazi, da ne pride takoj v stik s kvasom, ker zavira vzhajanje)
1 čajna žlička sladkorja
2 jušni žlici olivnega olja

Nastaviš program normalno, 1000g kruha, srednje pečeno. Pa dober tek!

P.S. sam se izogibam pripravljenih mešanic za kruh.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3370
Aktiv.: 15.75
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
sam se izogibam pripravljenih mešanic za kruh
- zakaj ? Jaz sem začel s tem, ker sem mislil, da je to dummyproof oz. po naše trotlzihr
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 69 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group