www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MPMAN MP720
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 2:32 pm    Naslov sporočila:  MPMAN MP720 Odgovori s citatom

Gledam reklamni letak Harvey Norman otvroritveni popust v MB za MP720 99.9€ Ga ima kdo - izkušnje?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OT:
Zakaj bi bil takšen "gadget" uporaben?
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po specifikacijah ima malo premalo ram pomnilnika.
Kitajci imajo tablice z pol giga ali celo giga rama, za podoben denar.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ga imel v uporabi en vikend:
-je dober za gledanje npr. risank med potovanjem (za otroke)
-wi/fi dela o.k.
-angry birds tečejo dobro/ včasih ti ptič prehitro "pobegne"
-za delo na internetu je pa malo neroden za uporabo; npr. težko čitaš ta forum, mail na Arnesu se težko uporablja.... (problem formata slike in nato se moraš pomikati levo/desno da vidiš celo širino strani...). Moj zaključek: za Internet ni ravno uporaben, mogoče le, ko je sila oz. le za nujne "opravke"; saj je sama tablica mala in izgleda kar trpežna...npr. med potovanjem, na dopustu...
- zelo me je motil tudi Touch screen in odzivnost le tega (pa nimam ravno debelih prstov; mogoče je potrebno malo več treninga....); nisem uspel doseči tekočega scroolanja gor/dol npr. na Android Marketu...

Moj zaključek: če bom kupoval tablico mora biti večja (npr: 10")....

Je pa mogoče primerna za začetek dela s tablico oz. za testiranje programiranja za Android (kot je to poizkusil Mare).
Nima BT....

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 05, 2011 1:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil ... kaj več napišem čez par dni. Najprej sem moram stvar sploh naučit uporabljat. Na net sem se povezal brez težav.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem že nekoliko stestiral. V glavnem lahko potrdim tisto, kar je že napisal webmartin. Ko sem poskušal nastaviti odjemalca za siolovo spletno pošto, sem imel nekaj problemov. Čarovnik ponuje izgleda prevzeta vrata. Moral sem iti iskati katera vrata uporablja, ker sicer ne uporabljam odjemalcev spletne pošte. Sicer odjemalec deluje. Naš forum gre s tablico prebirat brez večjih težav, če okno ustrezno povečaš. Sam ga lahko prebiram brez očal, če prav bi že potreboval očala za blizu.

Prav tako se strinjam z webmartin-om glede touch screena. Od začetka sem imel veliko težav s scroolingom. Sedaj mi že nekako gre. Potrebna je pred vsem praksa. Pri tem sama tablica po moje ne igra ne vem kake vloge.

Imam pa nekaj vprašanj:
Na sami strani http://www.appslib.com/ je ogromno stvari. Da bi vse poskusil sploh ni variante.
Želel bi kake pametne predloge katere programe je smiselno naložit. (kaj za pregled dokumentov, pa programe za multimedijo, kako dobro igrco, pa kako sistemsko orodje)
S čim se programira v Andorid okolju? Obstaja kako free orodje?

BILD5920.JPG
 Opis:
fotografija izgleda povečanega besedila na forumu.
 Velikost datoteke:  789.32 KB
 Pogledana:  35 krat

BILD5920.JPG

alessio2
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2011 17:24
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za razvoj na Android platformi je najboljši Eclipse, Android SDK dobiš tukaj: http://developer.android.com/sdk/index.html
Vse je free. Več si pa lahko prebereš na netu. Kako začet ipd.
Nazaj na vrh
Punkie
Članica
Članica

Pridružen-a: Pet 11 Nov 2011 1:01
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 1:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sej ne vem kako da začnem...uglavne, že nekaj časa razmišljam o nakupu tabličnega računalnika. A kaj ko ne vem kako sploh deluje, internet mislim. Sem zelo nezahtevna uporabica...tablico bi potrebovala za brskanje po internetu (recepti, forumi, FB, ipd.) in mogoče za kakšno igrico (ko človk nima kej delat na skretu). Ajde, pa za ogled kakšnega filma.

Mi zna kdo čist preprosto povedat kako se ta stvar poveže z internetom? Rabim posebej kšno naročnino al sam dodam domačemu računalniku un Wireless? kako je s tem ko grem z njim ven?

Bi blo potemtakem zame dovolj MpMan720 ali naj raje vzamem MpMan824 za 160€?

Upam, da se bo kdo naju da se mu bo dalo odgovort na moja vprašanja... Very Happy
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma te "poceni" tablice nimajo GSM omrežja (nimaš interneta preko GSMa). Dobijo pa se USB "ključki", ki delujejo kot GSM modem. Mobi*el naprimer ponuja in praktično vsi mobilni operaterji.
Drugače pa tablice delujejo preko WiFi omrežja (Wireless), ki ga imaš po večini kafičov, mogoče doma, na faksu,...
Za takšno uporabo kot si napisala, je čisto O.K skoraj vsaka tablica. Je pa res, da je za malce več denarja boljši touch, boljši zaslon in trpežneše ohišje.
Izbira je čisto tvoja, sigurno pa preizkusi več tablic.
Nazaj na vrh
Punkie
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OOO hvala! Točno to [slovenščina je zame španska vas] rabla slišat! Very Happy
Samo še to mi povej, kakšna je oznaka da vem, da ima tablica tudi GSM? Je rečeno, da če ima GSM potem vsebuje mobilno omrežje ali je možno, da GSMja nima pa kljub temu se lahko na internet "priključim" preko mobilnega omrežja?
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi ima tablica vsaj en USB priključek (za miške, tipkovnice IN TUDI GSM MODEM). Če ima vgrajenega, pa nekje v specifikacijah piše 3G ali pa GSM modem.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Punkie,

Popravi kraj v profilu. Če si doma kje blizu mene lahko prideš stvar videt probat... Po napisanem bi sklepal, da iščeš nekaj za žensko torbico. Pri tem je treba upoštevat tudi težo ter velikost. 7" je načeloma dovolj za surfanje po internetu, spremljanje forumov, branje elektronske pošte... Cene tablic zelo padajo. Za začetek morda kupiš nekaj "low cost", da se zadeve navadiš oz. ugotoviš, če ti sploh ustreza.

Punkie
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2011 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ooo ful prijazno! Sem iz okolice Sežane. Ja, ne bi blo slabo da bi jaz to tud sprobala. Sem tela it v eno trgovino (compshop al kaj je že) in prašat če bi lahko človk to sprobov sam verjetno me sploh resno ne bi jemali. Think
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2011 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je malo predaleč. Morda se najde kdo v tvoji okolici.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo moj prvi "program" "napisan" z Google App Inventor-jem.

screenshot.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  540.01 KB
 Pogledana:  13 krat

screenshot.jpg

Testiranje.zip
 Opis:
Apk

Download
 Ime datoteke:  Testiranje.zip
 Velikost datoteke:  1.27 MB
 Downloadano:  5 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni