www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako pripraviti neaktivne člane k večji aktivnosti?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 1:39 pm    Naslov sporočila: icon_note Kako pripraviti neaktivne člane k večji aktivnosti? Odgovori s citatom

Po zadnjem vdoru sem malo pregledoval log datoteke in opažam, da je kar nekaj rednih obiskovalcev foruma, ki pa aktivno ne sodelujejo v diskusijah. Gre predvsem za take, ki so v celotnem obdobju (letu ali dveh) uspeli spraviti skupaj eno ali pa kvečjemu nekaj sporočil. Nekih izrazitih kritik na vsebinsko plat foruma ni zaslediti, tako da me takšno obnašanje nekoliko čudi.

Vesel bi bil kakih predlogov, kako to sliko vsaj nekoliko popraviti.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekega konstruktivnega predloga trenutno žal nimam, menim pa, da so tisti člani po naravi bralci in zato niti ne odgovarjajo na teme, ker verjetno nimajo toliko znanja da bi lahko pomagali. Zakaj pa sami ne postavijo kakšnega vprašanja pa je verjetno vzrok to, da jim je elektronika bolj zanimanje in povsem verjetno je, da se z elektroniko ne ukvarjajo ne službeno in ne za hobi, oziroma se ukvarjajo zelo zelo malo. če imajo tako majhno zanimanje, potem jih bo težko pripraviti do tega, da bolj aktivno sodelujejo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mimogrede, spet opažam povečan obisk gostov. Je to posledica kakih "robotov" ali poskusov vdora?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 2:59 pm    Naslov sporočila: icon_note Re: Kako pripraviti neaktivne člane k večji aktivnosti? Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Po zadnjem vdoru sem malo pregledoval log datoteke in opažam, da je kar nekaj rednih obiskovalcev foruma, ki pa aktivno ne sodelujejo v diskusijah. Gre predvsem za take, ki so v celotnem obdobju (letu ali dveh) uspeli spraviti skupaj eno ali pa kvečjemu nekaj sporočil. Nekih izrazitih kritik na vsebinsko plat foruma ni zaslediti, tako da me takšno obnašanje nekoliko čudi.

Vesel bi bil kakih predlogov, kako to sliko vsaj nekoliko popraviti.

Lp, Frenki

Frenki: Morda zato, ker ko nekaj vprašajo dobijo razne pripombe o tem, da je to ze bilo na forumu in podobno. Pa ne zdaj zamerit, samo vcasih je tak, je bilo isto v mojem primeru, zato sedaj raje koga na privat povprasam, kot pa da odprem tule novo temo. Je pa res tudi, da je na tem forumu ogromno ze bilo napisanega in da se zelo tezko kaj najde (ce isces kaksno specificno stvar). Pa se enkrat, brez zamere.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
WacKy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Jun 2005 14:48
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot pisec sicer nisem ne vem kako aktiven, drugace pa redno nekajkrat dnevno pogledam na forum. Registriran je pa pac treba biti, da se lahko kaksno stvar vprasa.

Teme zanimive (sploh v tematiki mikrokontrolerjev) tako da le tako naprej.

Lp, Ales
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo precej gostov se pojavlja iz našega prostora, je pa to očitno posledica močno povečane googlove aktivnosti v zadnjem času. Ob nekaterih terminih več prometa naredi google kot ostali obiskovalci skupaj.

Stealth.us nič ne bom zameril, čeprav sem tukaj bolj pričakoval kak predlog kot pa kritiko. Seveda je tudi ta dobrodošla, lahko pa v ta namen odpreš novo temo in napišeš, kje te čevelj žuli.

No, če se vrnem nazaj k temi: razmišljam o tem, kako stimulirati neaktivne, da bi tudi ti napisali kak prispevek. Na forumu imamo člane - redne obiskovalce, ki so registrirani od leta 2003, pa so v vsem tem času spravili skupaj enega ali dva prispevka. Kljub temu, da je tematika foruma kar precej obsežna, pa tudi povsem poljudne teme se pojavljajo vmes.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70831.16

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boris saj se povsem strinjam s teboj glede kvalitete prispevkov, pa znanja in podobno. Ampak poglej si naprimer tole. Možakar je v pol leta uspel spraviti skupaj samo to. Pa so na forumu tudi teme, za katere ne rabiš nekega strokovnega znanja, da bi sodeloval v njih. Lahko bi brez težav pisal tukaj , ali pa v marsiakateri drugi temi.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70831.16

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo en skupen projekt:

Lahko bi zbrali jurja na glavo in naredili piknik ... cevapi in pivo - to bi bilo debate Cool Glede na to, kako so ravnokar vitalni del moske anatomije popusile clanice nase fuzbalske reprezentance ideja zveni izredno vabljivo Very Happy

Z bolj resne plati: nekaterim ljudem pac ni do tega, da bi na vsako stvar odgovarjali ... in v tem ni nic slabega. Nekateri s(m)o bolj zgovorni, tako IRL kot online. Nekateri odgovarjajo/mo praviloma na vprasanja, ce lahko s cim pomagamo, drugim se to niti ne ljubi. Tako pac je ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 6:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale sokratov "projekt" mi je všeč. Žal mislim, da je letos že prepozno.

Sicer pa mislim, da je splošna aktivnost uporabnikov foruma kar dobra. Če ga primerjam s splošnim komericalnim forumom Mobisux-a, ki ima prav tako forum elektronika smo tu bistveno aktivnejši, če prav ima le ta skoraj toliko obiskovalcev online kot nas je tukaj čez cel dan. Res je, da imaš občutek, če forum obiščeš večkrat na dan, da se na njem ne dogaja dosti. Če pa te na forumu ni kak dan pa imaš potem kar kaj brati. Sam to najbolj opazim sedaj, ko čez vikend ne hodim na forum zaradi drage klicne linije. Do ponedeljeka se običajno nabere spročil za kako uro branja. Shocked

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 10:01 am    Naslov sporočila:  Forum je v redu Odgovori s citatom

Forum je v redu, nič ni potrebno spreminjati!
Tisti, ki se uče, je dobro, da berejo in sprašujejo.
Tiste, ki znajo, pa ne žele odgovarjati, ne boš premaknil z besedo.
Glede na izkušnje z drugimi forumi, je sta ta in pa AX forum nadpovprečno aktivna in informativna.

Kjer ne škriplje, ne mazati!

Tisto, o pivu in mesu na ražnju mi je všeč, a najbrž ni prav izvedljivo, saj smo verjetno precej dislocirani, kar se na internetu ne vidi in ne pozna.

Pozdrav

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Evo en skupen projekt:

Lahko bi zbrali jurja na glavo in naredili piknik ... cevapi in pivo - to bi bilo debate Cool

Evo Sokrat sem za. Poveži niti skupaj in organiziraj. Ne bo se nas zbralo skupaj sto, kakih dvajset pa verjamem da bi bilo pripravljeno reskirat par ur za :union: ali :lasko: pa kaj zraven. Čas je boljši kot poleti, ko so dopusti in podobno, kako streho nad glavo se pa tudi najde kje, tako da glede vremena ne bi smel biti problem.

vilko je napisal/a:
Tisto, o pivu in mesu na ražnju mi je všeč, a najbrž ni prav izvedljivo, saj smo verjetno precej dislocirani, kar se na internetu ne vidi in ne pozna.

O tem smo že debatirali, da bi bilo vsaj nekaj osnovnih podatkov v profilu zaželjeno. Sicer pa z malo dobre volje prevoz in lokacija ne bi smela biti problematična.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem za. Predlagam tudi lokacijo nekje, kamor se da recimo s vseh koncev Slovenije (razen s koroške Sad ) priti po avtocesti. Eno tako primerno mesto se mi zdijo Trojane?
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, jaz sem porabnik in bolj slab organizator Very Happy

Zdaj pa resno: kar se mene tice, so najvecje ovire lokacija (je nimam) in infrastruktura (mreza - nimam nobene ustrezne, a to bi se najbrz ze kje naslo). Rabili bi travnik in zelo blizu tudi kontejner za smeti, po moznosti kje v centru Slovenije, da bi imeli vsi enako blizu/dalec. Blizina postaj javnega transporta (za tiste, ki nimajo lastnega prevoza in/ali nocejo voziti na :lasko: pogon) bi bila tudi plus.

Hrana/pijaca: mislim, da bi bilo najboljse kupiti hrano skupaj (za vse hkrati), pijaco bi pa recimo privlekel vsak sam, ker vsi najbrz ne pijejo piva, pa itak vsak sam najbolje ve kaj in predvsem koliko bo popil (slabe izkusnje z praznovanji, po klaterih je ostalo par kartonov ene vrste piva in zmanjkalo druge vrste ze pred polnocjo). Tukaj blizu je ena dobra mesarija, ki ima (za moje pojme) odlicne cevape/pleskavice in ostalo mesnato kramo. Kruha in packarij (zenf, ajvar) ne bi noben problem kupiti v blizini. To velja tudi za oglje, vkolikor ne bi imeli drv. Plin IMHO ni dober za pecenje, mora biti gor nekaj saj in disati na oglje Wink

Hladilnik/hlajenje: ali je to relevantno ? Na manjsih zurkah smo ponavadi uporabili en majhen hladilnik, ki ga ni bilo vec skoda. Nekaterim je itak vseeno, drugi lahko doma plocevinke prej zamrznejo in potem zavijejo v papir, pa bo ostalo pivo mrzlo. Ce bi ze bili na kaksni lokaciji kjer je zmrzovalna skrinja blizu, bi zagotovo prisla prav ... je pa dejstvo, da na sredi travnika skrinje ne rasejo, niti ne delajo na zrak Very Happy

Posamezni sklopi organizacije, kot jih vidim jaz:
- mreza/zar (ne en mali za na balkon, ampak kaj vecjega, odvisno od stevila ljudi)
- kurivo (polena/oglje)
- hrana (meso, kruh, packarije)
- pijaca (lastna rezija ?)
- hladilnik ?
- kartonaste skatle (improvizirani smetnjaki za plocevinke) + vrece za smeti

Ce je kdo pripravljen poskrbeti za druge dele, se za kaksnega tudi jaz javim. Imamo tricetrt leta casa za organizacijo Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni