www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

SD kartica in Atmega32
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Bascom sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jkrivec
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 13:29
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.53
Kraj: Rogaška Slatina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 10:43 am    Naslov sporočila:  SD kartica in Atmega32 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Rad bi naredil da bi mi atmega shranjeval na sd kartico v txt datoteko odčitke iz senzorja ter slike iz kamere. Zanima me če tu rabim uart ali ne? Namreč na TXD ter RXD imam povezano c mos kamero. Najdel sem nekaj rešitev ampak vse so z uartom kjer komunicirajo s računalnikom.
SD kartico imam povezano na pine MISO(PB6), MOSI(PB5), SCK(PB7) ter SS(PB4).


Nazadnje urejal/a jkrivec Pet Apr 20, 2012 2:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član



Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Prispevkov: 1104
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kratko:

http://www.linksprite.com/article/shownews.php?lang=en&id=36

_________________
Razsvetljujemo od leta 1920!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 545
Aktiv.: 3.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kar rabiš, pa še več najdeš na tej strani:
http://www.riccibitti.com/witnesscam/abstract.htm

Za kamero nisi napisal kakšno imaš, eno so zahtevne in zahtevajo hiter prenos podatkov ali pa veliko spomina ( za eno sliko) iz katerega kasneje shraniš vsebino na SD.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jkrivec
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 13:29
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.53
Kraj: Rogaška Slatina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam kamero 4D Systems microCAM Serial JPEG Camera Module. Na tisti strani sem gledal sam je malo problem kr je v basicu program napisat. Ne pričakujem da bom samo program skopiral pa da bo delalo ampak da približno vidim kako bi naj program zgledal...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jkrivec
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 13:29
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.53
Kraj: Rogaška Slatina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj prvi korak je da bi usposobil sd kartico, sam mi že ta dela težave. Hočem nardit da bi že v obstoječo txt datoteko na kartici vpisalo neko besedilo. Za začetek. Uporabil pa bi spi mode.
A ima kdo kakšen nasvet kako to naredit?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jkrivec
Član
Član



Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 13:29
Prispevkov: 51
Aktiv.: 0.53
Kraj: Rogaška Slatina

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NAletel sem na naslednjo težavo, namreč veš čas mi javlja napako:

../main.c:107:42: error: 'FA_WRITE' undeclared (first use in this function)
../main.c:107:42: note: each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in
../main.c:107:53: error: 'FA_CREATE_ALWAYS' undeclared (first use in this function)


in ne najdem težave, namreč vključil sem se potrebne knjižice, mislim tudi da sem jih prav ampak vseeno javlja napake. Uporabljam knjižice iz spletne strani
http://elm-chan.org/fsw/ff/00index_e.html

V priponki sem dodal svoj program.
hvala za odgovore.



testiram.rar
 Opis:
program

Download
 Ime datoteke:  testiram.rar
 Velikost datoteke:  107.4 KB
 Downloadano:  9 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na LCD-ju mi ob inicializaciji datotečnega sistema pred zapisom podatkov na SD kartico izpiše "NAPAKA 229".Imam naslednjo bascom kodo:

$regfile = "m32def.dat"
$crystal = 4000000
$baud = 19200 ' use baud rate
$hwstack = 32 ' default use 32 for the hardware stack
$swstack = 10 ' default use 10 for the SW stack
$framesize = 40

$include "Config_MMC.bas" 'tu so definirani pini za komunikacijo s SD kartico (MISO, MOSI, CLK in SS)
$include "Config_AVR-DOS.bas"

'Konfiguriramo LCD
Config Lcd = 16 * 2 'definiramo LCD
Config Lcdbus = 4 'uporabljamo 4 podatkovna vodila
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.4 , Db5 = Portb.5 , Db6 = Portb.6 , Db7 = Portb.7 , E = Portb.1 , Rs = Portb.0
Cls

Dim I As Byte

Wait 1

I = Initfilesystem(1) 'inicializacija datotečnega sistem, številka particije je normalno (1), v spremenljivko I se nam zapiše rezultat napake (I=0 ni napake)

'Preverimo ali je prišlo pri inicializaciji do napake
If I > 0 Then
Locate 1 , 1
Lcd "Napaka: " ; I
End
Else
Lcd "Inicializacija OK!"
End If

Wait 1

'ODPIRAM DATOTEKO
Open "data.txt" For Append As #100

'PISANJE V ODPRTO DATOTEKO
Locate 2 , 1
Lcd "Pozdravljeni"
Print #100 , "Pozdravljeni"

'ZAPREM DATOTEKO
Close #100

End


Računalnik prevede program brez napak in ga pošlje v MEGAPIN. Po navodilih sem v datoteki Config_MMC.bas definiral:
Const Cmmc_soft = 1

ter pine:
CS-PINA.0, MOSI-PINA.1, SCK-PINA.2 in MISO-PINA.3.

V programu pa sem vključil dve knjižnice:
$include "Config_MMC.bas"
$include "Config_AVR-DOS.bas"

Kartico imam SD4GB, predhodno sem jo formatiral v FAT16 in tudi FAT32. Stiki so preverjeni! Ker imam dve MEGAPIN plošči sem preveril še na drugi! Javlja enako napako!

A je imel kdo podobne izkušnje?

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Prispevkov: 595
Aktiv.: 4.27
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se jaz prav spomnim, moraš imeti za 4Gb kartico drug driver in sicer

$include "Config_MMCSD_HC.bas"
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, bom takoj preveril!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlog je zamenjava driverja. Pri tem pa mi prevajalnik zahteva dodatno knjižnico, MMCSD_HC.LIB, ki pa je nikakor ne najdem!

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Prispevkov: 1818
Aktiv.: 13.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najdeš jo tukaj. Shrani jo v direktorij LIB in jo preimenuj v MMCSD_HC.lib
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Takoj preverim, ko pridem domov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 10, 2014 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probal sem zamenjati driver Config_MMC.bas z Config_MMCSD_HC.bas. Zadeva še vedno ne deluje. Ena sprememba pa je, in sicer namesto napake 229 mi sedaj javlja napako 226 (Numeric of string constant expected)!?!?

V Config_AVR-DOS.bas nisem ničesar spreminjal, v Config_MMCSD_HC.bas pa sem določil Const Cmmc_soft = 1 ter definiral pine s katerimi komuniciram s SD kartico.

A ima še kdo kako idejo?

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Prispevkov: 1818
Aktiv.: 13.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namesto $include "config_MMCSD_HC.bas" poskusi $include "config_MMCSD_HC.inc" in preimenuj datoteko iz *.bas v *.inc.
Mogoče bo pomagalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi če preimenujem datoteko program prevede brez napak, pri inicializaciji pa javi napako!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Bascom sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 141 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group