www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

SD kartica in Atmega32
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Bascom sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kratek program pa ti lahko tako zagreni življenje! Imam občutek, da je napaka v AVR-DOS.BAS oziroma v CONFIG_MMC.BAS. Verjetno sem kje kaj spregledal. A je pomembno v tem primeru, kako je formatirana kartica in koliko ima spomina?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 62.26
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer sem jaz delal z XMEGO, ampak datoteke so iste, tako da po moje z AVR-DOS.bas ni težava. Poskusi v config mmc spremeniti "clockrate" (pri Config SPI....)na večjo številko, meni je enkrat to delalo probleme (prepočasna kartica, kot kaže). Poskusi z večjo številko - sedaj je 4, ta številka pa pomeni s koliko se frekvenca kristala deli za uro kartice. večja kot je številka, manjša je frekvenca.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BojanR
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Prispevkov: 595
Aktiv.: 4.27
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar je rekel Protonček, ali pa uravnavaš napetostne nivoje z uporovnimi delilniki, pa tvoji kartici to ne paše.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poizkusil najprej zmanjšati številko. Da napetosti ne bi bile vredu? Hm... Pa saj je MEGAPIN preverjen. A je kdo na MEGAPINU komuniciral s SD kartico?

Hvala za ideje! Ko preverim javim!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preverjeno! ŠE VEDNO NE DELUJE! Clockrate=4 lahko spreminjaš samo pri HW-SPI. Jaz pa imam definiran Soft-SPI.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 62.26
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, po navodilih recimo tudi piše da moraš swstack, hwstack in framesize nastavit NAJMANJ na 128 vsakega, ti pa imaš nastavljeno na 32,10 in 40 (moraš natančno prebrati tudi program, ki ga odpreš - recimo test_dos_drive.bas, tam tudi marsikaj piše v komentarjih!). Torej zagotovo nisi delal čisto po navodilih, oziroma si par stvari spustil. Zato ti priporočam da še enkrat odpreš bascom help, tam poiščeš AVD DOS file system in gasa od začetka ter berz napak. Tam imaš tudi demo in pojdi po tem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protonček, sem tudi to gledal. Sem se že igral z vrednostmi $hwstack, $swstack, $framesize. V dveh primerih je 2x različen (1x 128, 1x100). Sem kopiral testni program in ga priredil (pine), ter oklestil na minimalno. No, vsaj upam, da ga nisem preveč. Drugo mi ne ostane, kot da začnem še enkrat od začetka.

Odprt za vsakršno pomoč!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 62.26
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z drugimi pini .... Se mi je že zgodilo da iz neznanih razlogov na kakšnem pinu kaj ni delalo, ko sem spremenil port je pa steklo...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra ideja, poizkusil bom prenesti vse skupaj na PORTC!

Javim!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 62.26
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za finto poskusi tudi s hardverskim spi...

Pa upam da tiste datotek spreminjaš v "mega" delu, ne v "xmega" delu...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva ugotovitev. Povezavo SD kartice s prosesorjem sem prestavil iz PORTA na PORTC in je javljalo enako napako. Potem sem odklopil SD kartico in je javilo prav tako enako napako?!? Z instrumentom sem preveril vse povezave od uP do SD kartice. Vse je OK. Se pravi, ne glede na to, ali je SD kartica priključena na uP ali ne javi enako napako?!?

Ima kdo idejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še enkrat bom prebral počasi help AVR-DOS, drugo mi ne ostane!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 62.26
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzemi kartico ven in z ohmmetrom (s piskačem) preveri povezave, ki naj bi potekale od porta mege do podnožja kartice, da se prepričaš, če so vse povezave tu. Na netu poišči pinout od kartice in preveri, če je vse v redu...da nimaš kakšno definicijo kakšnega pina narobe ...kartica se ti sploh ne odziva, zato je napaka emaka z njo ali brez.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povezave sem od pina uP do SD kartice že preveril. To je 100% OK. Ker imam dve razvojni plošči MEGAPIN preverjam za ziher na obeh hkrati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član



Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Prispevkov: 110
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ima kdo kako izkušnjo z SD kartico na MEGAPIN-u? Da niso povezave predolge?! Cca. 10cm je od uP do konektorja, od konektorja do konektorja za SD kartico imam povezovalni kabel cca. 12cm, potem pa še od konektorja do SD kartice še cca. 5cm. Da ni dolžina problem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Bascom sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 141 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group