www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Spletni tečaj Altium-a
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj me matra... Sad
Zakaj mi zraven nekaterih elementov napiše dodatno oznako v oklepaju? Primer: C3(C8)?

Tuti ko shemo uvozim v PCB mi nekatere elemente ne poveže, drugi elementi imajo kar vprašaj za oznako.... pa tudi ni povezan...Kr neki.... d'oh!

Zgleda bom obupal... Rolling Eyes

Prilagam shemo (moja prva zato nč smeha prosim... Smile )



kontroler.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  kontroler.rar
 Velikost datoteke:  987.92 KB
 Downloadano:  12 krat


_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kornjace
Član
Član



Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Prispevkov: 421
Aktiv.: 4.75
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne obupat! Very Happy Ni tako hudo!

Dvojne oznake ti najbrž dela, ker kopiraš komponento, ki jo že imaš na shemi. Se pravi imaš upor R1 in ga rabiš še drugje, kopiraš tisti upor in ga prilepiš kamor ga rabiš. Tako dobiš upor R?(R1). (nisem pa prau 100% da je to fora no...)

Ko postaviš vse elemente, pojdi pod Tools -> annotate schematics quietly.
Tako ti bo vse elemente ki imajo še ? nadomestilo s številkami po vrstnem redu.

Lp, Jure

_________________
Failure is always an option.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa pomenijo cik-cak rdeče črti pod elementi? Namreč nikakor mi jih v PCB ne poveže... kako vem, da je kondl v tem primeru res povezan, Kajti če ga v shemi "primem" s CTRL tipko, mi lepo gre vez zraven, v PCB pa ni povezan..kaj delam hudiča narobe?
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14352
Aktiv.: 91.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda da imaš več elementov označenih z enako oznako. Recimo imaš R3 pa spet R4,....

To urediš z annotate funkcijo.

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nak, to sem že naredil.... Wink
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2694
Aktiv.: 18.05
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri prevajanju javi napake tvoja shema, in sicer pri portih. Za tvoj namen je dovolj, če uporabiš namesto port kar net label in jih lahko poimenuješ enako, da se med seboj povežejo.


altium.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  221.84 KB
 Pogledana:  32 krat

altium.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poskusil....Hvala!!! Applause
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GJ
Član
Član



Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Prispevkov: 946
Aktiv.: 6.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tiste, ki ne dobivalo Altium Europe obvestil.
Kako narediti 3D komponento.

LP GJ
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje:
Kako narediti posamezne roome v shemi? Namreč ko sem uvozil iz sch v pcb mi je narisalo roome v pcb katere sem pobrisal. Kako spet označiti sklope v shemi npr. močnostni del, DC del, ....da bi imel vsak sklop svoj room?

Hvala za odgovore!

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14352
Aktiv.: 91.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še enkrat preneseš: Design-> Import changes from
_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam mi kompletno vse elemente v en room da... Želim pa posamične roome... Rolling Eyes
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2285
Aktiv.: 17.91
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
Sam mi kompletno vse elemente v en room da... Želim pa posamične roome... Rolling Eyes

1 shema => 1 room , moraš porazdeliti na več shem če hočeš imeti več roomov.
Zakaj bi pa jih rad imel več? Mogoče se da kaj drugače rešit.

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3127
Aktiv.: 19.83
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na shemi imam narisan napajalni del, pa močnostni del, čipovje...
Sedaj bi pa rad vsak ta del sheme dal v svoj room. Napajalni v svoj room, močnostni v svoj room... Gre se pa zato, da ko uvozim v pcb, da mi lepo vse elemente ki sem jih zajel v shemi v svoj room uvozi tudi v board v svojem room-u. Zaradi lažje postavitve elementov....

_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tonny
Član
Član



Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57
Prispevkov: 288
Aktiv.: 2.64
Kraj: Vrhnika - MS

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni točno to, kar želiš, ampak ima zelo podobno funkcijo... V shemi označiš elemente enega sklopa (obkrožiš, ali klikaš ob pritisnjeni tipki SHIFT). Tako se ti označijo tudi komponente v pcb. Klikneš (in držiš) enega od elementkov in vse skupaj neseš na svoj konec, kjer jih potem smiselno zlagaš. Ko meniš, da si zložil tako, kot si si zaželel, jih lahko združiš v unijo, da je premikanje po plošči enostavnejše.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GregorN
Član
Član



Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Prispevkov: 1162
Aktiv.: 8.62
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GJ je napisal/a:
Za tiste, ki ne dobivalo Altium Europe obvestil.
Kako narediti 3D komponento.

LP GJ


Odlično, le da bi bilo fajn če bi se pravilno izražali (nočem biti pikolovski) le z začudenjem in veseljem sem odprl in pričakoval, kar je pisalo "Kako narediti 3D komponento" na koncu vidim, da je "le" prikazano kako se namesti 3D ohišje komponente Smile Ampak sem dobil nekaj koristnih trikov za katere nisem vedel Very Happy

_________________
LP! Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2355 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group