www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Altium designer vprašanje
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ROKP
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:40
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.55
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 4:21 pm    Naslov sporočila:  Altium designer vprašanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni, a kdo uporablja Altium designer za risanje PCB-jev?

Zanima me kako lahko uvozim datoteke iz PROJECT OUTPUT, ter jih popravljam in urejam?
Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kornjace
Član
Član



Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26
Prispevkov: 421
Aktiv.: 5.09
Kraj: Goriška Brda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prebrskaj najprej malo to temo, ter to temo.

Lp, Jure

_________________
Failure is always an option.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BlazT
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Nov 2011 22:55
Prispevkov: 70
Aktiv.: 0.88
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi se našlo kaj uporabnega tudi tu: http://www.youtube.com/user/konstruiranjeenaprav
_________________
LP Blaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ROKP
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:40
Prispevkov: 37
Aktiv.: 0.55
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala!

Tečaj je prav špica!! Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 1.02
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2018 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme...


V Altiumu (v16) sem naredil knjižnico za arduino module. Za footprint sem uporabil obstoječe Headerje (HDR1X8, HDR1X4, ...).

Nato sem narisal shemo in vse povezal kot je treba. Ko shemo uvozim na PCB manjkajo povezave GND in 3V3. Nekje pa samo GND. Uvozi se brez napak. Footprint in pine sem povezal z indeksi od 1 do N.

Kaj bi lahko bilo narobe, da ni povezav?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GUMY
trgovec



Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03
Prispevkov: 257
Aktiv.: 2.72
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2018 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pine na shemi nimaš čisto v rastru in v resnici niso povezani. Pozumiraj na maksimum in preveri. Druga varianta je, da imaš podvojeno oštevilčenje pinov (več pinov v komponenti z isto oznako).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 1.02
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2018 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala. Knjižnica za NodeMCU, ki sem jo našel na githubu ni bila dobra. Tam so bili pini poimenovani z nizi in so se med seboj ponavljali. Naredil sem svojo komponento in deluje Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 585
Aktiv.: 21.80

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2018 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nodemcu lib na githubu je zanič.


Novo vprašanje: ali je možno v draftsmanu namesto designatoejev npr. R1, R2, R3... izpisati parameter value, npr 1k, 22k, 100k... Meni ne uspe. Bi pa bilo zelo uporabno za ročno montažo.

_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 1.02
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2018 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še eno vprašanje bi dodal. Na priloženi sliki je levo Altium gerber. Nato ga shranim in odprem v FlatCam (desno), kjer ga pripravim za graviranje. Zakaj pride do takšnih napak? Format je RS-274-X.

Podobno sem delal v programu SprintLayout in do napak ni prihajalo pa je gerber format isti.



Screenshot_2.jpg
 Opis:
Gerber Altium FlatCAM
 Velikost datoteke:  115.45 KB
 Pogledana:  10 krat

Screenshot_2.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 585
Aktiv.: 21.80

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2018 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Premakni izhodišče (E O S) levo spodaj izven tiskanine.
_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 1.02
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2018 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa je res bolje. Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Prispevkov: 1944
Aktiv.: 12.80
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2018 9:52 pm    Naslov sporočila:  Kako narediti modul-komponento Odgovori s citatom

Imam modul iz Ebaya, ki je cca 2x2cm, ob straneh ima 100mils letve. Modulček je tako dvignjen za cca 2mm (ali več) od pcbja. Komponento sem naredil, vendar mi pa Altium teži, če postavim kako drugo komponento pod ta modul. Kako narediti, da ne bo težil in bom lahko izkoristil tudi prostor pod modulom? Pa fajn bi bilo, če bi se dalo silk za ta modul izklopiti.

Kako vi delate komponente - modulčke?

_________________
Dobrga štromarja samo slab šnops strese!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 585
Aktiv.: 21.80

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2018 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dizajn Ruls Component Clearance izklopi (lahko tudi samo za to komponento, čeprav jaz imam to v celoti izključeno). Od v. 16 dalje pa lahko nastaviš 3D clearance. Moraš imeti prave 3D geometrije, potem pa zna tudi pod elemente dajati nižje elemente brez "jamrunge".


_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 1.02
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2018 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako lahko v Altiumu nastavim, da mi pri AutoRoute ne povezuje GND? Rad bi, da je GND celotna ploščica in se povežejo samo signalni pini.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2277
Aktiv.: 18.71
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2018 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče se da kje v pravilih nastavit. Amapak pravilo večine industrije je autorouter is not perminted. Ker ti ne bo povedal, da ti nekje manjkajo blokirni kondenzatorji oz da je neumnost če jih postaviš 1cm in dlje stran od čipa..
_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2178 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group