www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Brutus stereo 100w
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Matejcek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Mar 2013 1:57
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.15
Kraj: Stranje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 2:08 am    Naslov sporočila:  Brutus stereo 100w Odgovori s citatom

dober večer.

Mene pa zanima nekaj v zvezi z ojačevalcem s TDA7294.. glede napajalne sheme.

na strani BRUTUS STEREO je na shemi izvedena vezava napajalnega vezja za tovrstni ojačevalec. zanima me, kaj simbolizira desna stran vezja.. naj bi bil trafo.?

prilagam še izrisano tiskanino napajalnega vezja ter problematičen del napajalne sheme.



že v naprej hvala za pomoč.

lp
Matej


EDIT:
hkrati pa naprošam koga, če lahko pregleda layout ter me obvesti o morebitnih napakah.



brutus napajalni slikca.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  198.56 KB
 Pogledana:  39 krat

brutus napajalni slikca.png



q.png
 Opis:
označeno na sliki
 Velikost datoteke:  34.94 KB
 Pogledana:  40 krat

q.png



_________________
no pain, no gain
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1320
Aktiv.: 8.59
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 7:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BR1 - diodni mostič
TR1 - trafo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član



Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Prispevkov: 1116
Aktiv.: 9.54
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

F1 - varovalka

RS = upor, preko katerega trafo zazenes, potem pa ga kratko sklenes s S2, ki je verjetno rele, da ga kratko sklene avtomatsko. Neka vrsta mehkega zagona.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matejcek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Mar 2013 1:57
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.15
Kraj: Stranje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in kako bi to izvedel? še eno manjše vezje? S tem elementi pred transformatorjem še nisem nikoli delal, tako da nimam idej kako bi to naredil.. Shocked
_________________
no pain, no gain
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejcek81
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Prispevkov: 1526
Aktiv.: 13.31
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matejcek je napisal/a:
in kako bi to izvedel? še eno manjše vezje? S tem elementi pred transformatorjem še nisem nikoli delal, tako da nimam idej kako bi to naredil.. Shocked


Na travo priciniš greatz in enosmerno napetost pelješ preko žic na tvojo platico...
Bo ok?

LP

PS: greatz vsaj privijači na hladilno rebro...

LP drugič

_________________
Če ne gre - ne obstaja!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Prispevkov: 3111
Aktiv.: 20.25
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matejček, Svet elektronike prodaja Brutusa v kitu in največ pomoči boš dobil pri njih:

http://www.svet-el.si/phpBB2/index.php

Namesto upora RS in zakasnilnega vezja s relejem za zaščito pred vklopnim sunkom lahko uporabiš 4.7 ohm termistor in ne varistor kakor navaja članek o ojačevalcu.

RS ima neko vrednost 390° in bi lahko bil mišljen tudi, kot termično stikalo, vendar je 390°C veliko preveč. Vprašaj Jureta na zgornjem linku kaj je bilo mišljeno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član



Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Prispevkov: 1116
Aktiv.: 9.54
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ah, tocno. zavajam. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matejcek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Mar 2013 1:57
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.15
Kraj: Stranje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:


Na travo priciniš greatz in enosmerno napetost pelješ preko žic na tvojo platico...
Bo ok?

LP

PS: greatz vsaj privijači na hladilno rebro...

LP drugič


kakšen greatz moram najti? 35A/400V iz AC v DC? če je to to.. morda veš kje bi ga našel.. sem malo gledal na IC elektronika, vendar, ali nimajo, ali pa ne iščem s pravim geslom.. sem iskal pod "greatz", "usmerniški mostič", diodni usmernik.. pa nisem našel nič.

_________________
no pain, no gain
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romc
Član
Član



Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Prispevkov: 447
Aktiv.: 2.96
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi napisati mostički Smile

Lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oldtimer 65
Član
Član



Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53
Prispevkov: 206
Aktiv.: 2.78
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kaj pomaga- tule je opis ojačevalnika Brutus 100W in pripadajoče sheme ....med ostalimi je tudi shema zaščitnega vezja oz. mehkega starta Whistle


Brutus 100W-S.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Brutus 100W-S.pdf
 Velikost datoteke:  880.29 KB
 Downloadano:  44 krat



Nazadnje urejal/a oldtimer 65 Pet Mar 29, 2013 9:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matejcek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Mar 2013 1:57
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.15
Kraj: Stranje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni produktov.. Think
_________________
no pain, no gain
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oldtimer 65
Član
Član



Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53
Prispevkov: 206
Aktiv.: 2.78
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bodo produkti... če ne gre drugače je enak opis na strani Svet elektronike, če pa še ne bo uspeha mi pa na ZS pošlji mail, pa ti to pošjem Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejcek81
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Prispevkov: 1526
Aktiv.: 13.31
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj takega bo po moje dovolj.

http://si.farnell.com/hy-electronics/gbpc2504/bridge-rectifier-single-25a-400v/dp/1843442

LP

_________________
Če ne gre - ne obstaja!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matejcek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Mar 2013 1:57
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.15
Kraj: Stranje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še nekaj me zanima.. če imam trafo za en stereo 2x35V 350W, potem potrebujem za dva stereo modula 4x34V 700W ali 2x35V 700W..? oziroma dva trafota po osnovni ravni.. Whistle

ter še nekaj.. če hočem gor poganjat švohnejši zvočnik kot 100W.. potem povečam upor na R2 (glej tabelo )? bi blo to vredu? a določim velikost upora po občutku a lahko z kakšnim računom direktno.. če imam recimo 50W RMS zvočnik na 100W ojačevalcu, potem gain zmanjšam za..x? a se kaj spremeni kvaliteta zvoka?

ker trenutno še nimam 100W zvočnikov.. kasneje jih bi pa zamenjal s 100W. da dam "magari" trimer namesto upora?

_________________
no pain, no gain
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 1 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2233 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group