www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

detektor kovin (iz revije SE)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
megasert
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Nov 2012 16:52
Aktiv.: 0.14
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:49 am    Naslov sporočila:  detektor kovin (iz revije SE) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Sam se pred kratkim izdelal detektor kovin iz revije svet.el in sicer iz članka številke 140 avtor pa je Berend Tomislav.

Detektor je dokaj sosoben in z njim nisem imel večjih težav, le nikakor ga nisem pripravil do tega da bi zaznal katerokoli kovino... a smo le na koncu po nekaj truda ugotovili da je napaka v samem seznamu elementov, ker si v teh letih še nihče ni vzel časa za popravek ... in sicer v seznamu el. je U5 - MC34063, in z njim zadeva ne deluje! Pravi čip pa je ICL7667 in zadeva deluje vendar ne tako kot si želim...

v članku je omenjen domet 25cm moj detektor pa zazna na komaj 15cm. Ali bi mogoče kdo vedel zakaj? Lahko dodam še da sem sondo naredil sam in sicer iz rabljene žice. Ali lahko tudi to vpliva?

Sicer pa moram zelo pohvaliti sam program detektorja je zelo dobro narejen in je tudi brezplačen. In sicer ponovno gre za stare informacije, ker je omenjeno da je na spletu objavljena demo verzija programa pravzaprav pa je to original ker sem ga sprobal in mi deluje že zelo dolgo!

Upam da sem bil komu v pomoč in pa prosim za vašo pomoč.
Lp Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
megasert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 12, 2013 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravzaprav sem poskusil ponovno se malo z njim poigrat in opažam da je vse odvisno od nastavitve. Detektor ima zakasnitev in moč ki ju lahko spreminjaš in je zgleda treba najti pravo razmerje saj je sedaj veliko močnejši in sem navdušen. Zelo priporočam tudi ostalim in pa če se kdo odloči za izdelavo mu lahko pomagam če želi. PS: sem že poklical v svet.el in so rekli bodo članek popravili. Upam da sem bil komu v pomoč ker sen opazil da se po forumih sprašujejo prav o tem detektorju in lahko potrdim da je dovolj dober. Lp Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Mico22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Maj 2013 11:51
Aktiv.: 0.28
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 3:16 pm    Naslov sporočila:  Svet elektronike prenos dveh člankov (pdf) Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Prosil bi vas če bi mi lahko iz sveta elektronike prenesli ta dva pdf, ker žal sam nimam dostopa

Detektor kovin
št. revije: 140
št. strani: 41-53

Prikazovalniki v svetu mikrokontrolerjev - učimo se C skozi male projekte (7)
št. revije: 140
št. strani: 31-34

Hvala za pomoč in prijaznost Smile

Mico22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ojej zdaj ko sem se končno prijava vidim da je potrebno plačat članek. Če ma kdo slučajno doma v pdf že kupljeno se toplo priporočam
Hvala

sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi malo poiskal bi našel tole. In če si vešč risanja vezij v programih za načrtovanje vezij bo že šlo. Smile

lp

skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.64
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mico22 je napisal/a:
ojej zdaj ko sem se končno prijava vidim da je potrebno plačat članek...

Raje poišči na spletu, bo ceneje. Google Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš željo izdelati magnetometer (skeniranje podzemla in izris v 3D) ti lahko prodam ustrezne senzorje ter izdelano tiskanino z vsemi elementi. Jaz enostavno nimam časa, da bi sfiniširal zadevo Sad
Še en video , kako bi vse izgledalo

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mico22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 15, 2013 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ola, naprej se vsem lepo zhvaljujem za vse prispevke. Studiram se ali kupit ali naj vse kupim.

Hvala vsem

SimonS prosim kontaktiraj me na neptun22@gmail.com

lp

megasert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 03, 2013 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če kdo rabi pomoč: miha.krhlikar@guest.arnes.si
Nazaj na vrh
MilosB
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Dec 2013 7:58
Aktiv.: 0.01
Kraj: Senožeče

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 06, 2013 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni
Sem nov na forumu.Zanimajo me detektorji kovin.
Z njimi se ukvarjam ze vec kot 10 let zato sem se odlocil,da bi si enega sam naredil.Dobil sem vec shem in podatkov ampak se nisem se odlocil.
Uporabljal sem namrec vec detektorjev za iskanje kovin v zemlji in bil z njimi zadovoljen ampak rad bi dosegel vecjo globino iskanja.(in se kaj vec naucil v tej smeri)
Sedaj bi si najprej naredil en najenostavnejsi PI detektor brez diskriminacije zaznane kovine.
Zanima me kje lahko nabavim vse sestavne dele.

lp
Nazaj na vrh
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 06, 2013 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš polno možnosti pri nas ali zunaj : IC, HTE, Just..... ,Fernell, Mouser.... Samo malo je treba pobrskati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MilosB
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Dec 2013 7:58
Aktiv.: 0.01
Kraj: Senožeče

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 06, 2013 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja vem vem z narocili in cakanjem po mesec dni za malenkost po 50cent sem ze seznanjen.
Slabo sem napisal vprasanje.V mislih sem imel predvsem slo. trgovine.
Morda pa se komu kaj prasi na kaksni polici...
Hvala za odgovor

lp
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 06, 2013 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si.farnell.com
Danes naročiš jutri imaš tu. Pa naj bo drobiž ali znesek 200€

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni