www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Steklokeramična Gorenje se ne ugasne
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bieffe
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.25
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:01 am    Naslov sporočila:  Steklokeramična Gorenje se ne ugasne Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Imam preblem z steklokeramično kuhalno Gorenje, se namreč prej občasno, sedaj pa zelo pogosto ne ugasne ko jo izklopim. Pripel sem sliko, kako to izgleda.



Fotografija0107.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  577.21 KB
 Pogledana:  5 krat

Fotografija0107.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če vse ostalo prav deluje, je zapikal rele.
_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.89
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravi kraj !
Če si kje v bližini, lahko dobiš rele, dokler je še kaj na zalogi.



LP, stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bieffe
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.25
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse ostalo deluje na pol v redu, začela se je ne ugašati ena plošča, zdaj se pa občasno vse ne ugasnejo, razen desne spodaj. Včasih traja potem ko izklopim, tudi pol ure da se ugasnejo, bolj poredko pa "ubogajo" takoj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anze90
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.02
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 02, 2013 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno, da so tranzistorji, ki krmilijo releje spohani. Ja razdreti bo potrebno Mr. Green .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.89
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 03, 2013 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

anze90 je napisal/a:
Možno, da so tranzistorji, ki krmilijo releje spohani. Ja razdreti bo potrebno Mr. Green .


Releji so krmiljeni z ULN2003 čipom.


LP, stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.89
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 19, 2013 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker gre za podoben štedilnik le napaka je druga, bom tukaj navedel težavo.

Gre za prosto stoječ štedilnik z keramično ploščo HEC50EP.
Težavo imam z nastavitvijo ure (dnevnega časa).
Led displaj utripa in ga ni možno prestaviti po priloženih navodilih.
Ura normalno teče (koliko kaže ni pomembno), moteče je pa utripanje led-displeja.
Senzorske tipke se normalno oglašajo z piskom, le ura ne reagira na nobeno kombinacijo. Večkrat sem poiskušal z odklopom omrežja in ponovnin nastavljanjem, brez uspeha.
Menim, da je programsko zablokirana, vendar ne vem kako jo zresetirat.

Če pozna kdo težavo prosim za pomoč.


LP, stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57be
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 23:06
Prispevkov: 49
Aktiv.: 0.58
Kraj: polzela

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 20, 2013 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poslikaj uro ,da vidimo katera ura je to...
_________________
radioamater
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 319
Aktiv.: 1.89
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 20, 2013 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre za to uro.
Kopija je iz navodil

LP, stursc



Ura_HEC50EP.GIF
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.59 KB
 Pogledana:  6 krat

Ura_HEC50EP.GIF


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WaterBoy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39
Prispevkov: 73
Aktiv.: 0.66
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas smo na novo kupili gorenjski steklokeramični štedilnik. Prblem je v temu da dve plošči na levi strani normalno izklaplata, na desni strani pa ne in kar gori skozi prižgano. Kaj bi to bilo narobe? Je najbolje da kličem na servis in uveljavljam garancijo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bieffe
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.25
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 09, 2019 11:39 am    Naslov sporočila:  Steklokeramična ponovno težave Odgovori s citatom

Steklokeramična Gorenje ne dela srednji obroč na levi plošči, takoj ko jo prižgem začne piskati, notranji in zunanji obroč delata srednji pa ne. Sem poskusil dodati posnetek mp4, pa zgleda da je prevelik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbrane
Član
Član



Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Prispevkov: 510
Aktiv.: 3.37
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 09, 2019 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim , da sta najverjetni možni ti dve napaki:

1. Pregorela spirala tega obroča
2. Slab rele, ki vklaplja ta obroč (ta napaka je najpogostejša )

Odpri in pomeri spiralo in funkcijsko delovanje releja za ta obroč. Če je fuč spirala dobiš trikrožno sevalno ploščo na Gorenje servisu. Kakšen rele pa imam verjetno na zalogi. Poslikaj, da vidimo .

LP Brane

_________________
En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bieffe
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.25
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 09, 2019 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bbrane je napisal/a:
Mislim , da sta najverjetni možni ti dve napaki:

1. Pregorela spirala tega obroča
2. Slab rele, ki vklaplja ta obroč (ta napaka je najpogostejša )

Odpri in pomeri spiralo in funkcijsko delovanje releja za ta obroč. Če je fuč spirala dobiš trikrožno sevalno ploščo na Gorenje servisu. Kakšen rele pa imam verjetno na zalogi. Poslikaj, da vidimo .

LP Brane

Koliko Ohm cca mora imeti ta spirala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbrane
Član
Član



Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Prispevkov: 510
Aktiv.: 3.37
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 09, 2019 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo na grobo izračunano. Recimo, da je skupna moč nekje med 1500W in max 2500W. Potem je približno tretjina moči ( samo ena spirala ) cca 500-800W , kar pomeni upornost nekje med 66 ohmi in 105 ohmi. Najverjetnejša upornost pa bo tam okrog 70-80 ohm. Izračun je približen , ker ne vem moči tega sevalnika. Povej oznako in kakšna moč piše na sami plošči (sevalniku). LP Brane
_________________
En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bieffe
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jun 2013 9:03
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.25
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 16, 2019 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spirala ima 68 Ohm, releje sem poslikal, slika je slabe ostrine, sem pa prepisal oznake: made in Thailand, AJS 1311 F, JS1-12 V-F.


IMG_20190916_101108.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  587.31 KB
 Pogledana:  13 krat

IMG_20190916_101108.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 206 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group