www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Pastir ranger A20 horizontal

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 11:01
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.41
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2013 5:12 pm    Naslov sporočila: icon_warning Pastir ranger A20 horizontal Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem!
Imam tezavo z pastirjem Ranger A20 horizontal.Ko sem ga odprl sem na plošči videl da je okrog dveh tranzistorjev zasmojeno,ampak je problem da ga ne morem zamenjati ker se ne da prebrati model tranzistorja,ker je zažgan.In vas lepo prosim če mi lahko gdo pomaga kako bi lahko izvedel katera sta ta 2 tranzistorja na sliki obkrozena z rdeco barvo ?? Vnaprej se zahvaljujem za katerokoli pomoč. sos1



DSCN2678.JPG
 Opis:
Tukaj sta z rdeco obkrozena tranzistorja.
 Velikost datoteke:  2.51 MB
 Pogledana:  102 krat

DSCN2678.JPG



_________________
racunalnistvo aky
servis ter popravilo racunalnikov ter racunalniske opreme !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 11:01
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.41
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2013 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slike


DSCN2675.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.63 MB
 Pogledana:  18 krat

DSCN2675.JPG



_________________
racunalnistvo aky
servis ter popravilo racunalnikov ter racunalniske opreme !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 11:01
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.41
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2013 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se ena slikica od pastirja


DSCN2677.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.68 MB
 Pogledana:  61 krat

DSCN2677.JPG



_________________
racunalnistvo aky
servis ter popravilo racunalnikov ter racunalniske opreme !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 11:01
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.41
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 20, 2013 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali ima negdo shemo za ta pastir

Glej pravila !

_________________
racunalnistvo aky
servis ter popravilo racunalnikov ter racunalniske opreme !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ebajc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 09 Jul 2015 18:56
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni, obujam tole temo.
Doma ima sedaj na popravilu ravno tak el. pastir, ki pa mu je pregorel IC. Zadeva je tako "scvrta" da ne morem prebrati čisto nič kaj piše na njem...
Sedaj me zanima če je mogoče kdo dobil shemo tega pastirja, ali pa če ga ima kdo doma in mi ga bi bil pripravljen slikati oz. povedati kaj piše na IC-ju.
Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje je da si vzameš čas in narišeš shemo. Tam kjer ne veš tip elementa, ga narišeš v "3D" obliki. Ko imaš narisano shemo lahko na podlagi vezave določiš kakšen naj bi bil element. Je zamudno ampak, včasih ne gre drugače. Shemo tega pastirja dvomim da boš kje dobil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tejca
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jul 2008 20:33
Prispevkov: 57
Aktiv.: 0.45
Kraj: Gornja Radgona

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko da je čip kaj podobnega kot so npr. v stikalnih usmernikih ( TL494, UC3524).
Ampak kot ti je svetoval uporabnik ule, drugače nebo šlo.

_________________
Live long and prosper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 507
Aktiv.: 10.85
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 12, 2015 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim je notri 40106, ravno 2 tedna nazaj sem imel tak pastir na delovni mizi...
Switcher ni v povezavi s čipom drugače kot start-stop oscilatorja s tranzistorji.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ebajc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 09 Jul 2015 18:56
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 14, 2015 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, notri je res HEF 40106, sem danes zamenjal in zadeva deluje.
Hvala v.j. za tole informacijo Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vaja.elektronik
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 28 Jul 2015 17:49
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2015 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

POZDRAVLJENI..

Prosim za pomoc??!!

Imam isti pastir doma,in vidim da mi je zazgan tranzistor na hladilniku in nemorem prebrati njegovo vrednost a nikjer nedobim nacrta..
a bi bil kdo dober da bi mi pomagu in povedu kateri tranzistor je na tem hladilniku...

v naprej vam se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2015 6:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tranzistor še fizično cel, ga odlotaj in iz njega previdno odstrani lak. Potem se pod določenim kotom da prebrati oznake. Na pamet se več ne spomnim oznake, mislim pa da tisto ni tranzistor, ampak triak ali tiristor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Alpseb
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 25 Avg 2017 11:59
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2018 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si bom sposodil tole temo.
Jaz mam doma popolnoma enakega Rangerja a20.
Sedaj me pa zanima koliko je ta zadeva močna?
Koliko J-lov da od sebe, oziroma za koliko KM žice je namenjen?
Hvala za pomoč in L.P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
samouk1
Član
Član



Pridružen-a: Ned 18 Nov 2018 17:33
Prispevkov: 14
Aktiv.: 15.52
Kraj: avstrija

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 24, 2018 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEPO POZDRAVLJENI

Vidim ze stara tema ampak upam da mi bo lahko nekdo pomagal.?
Enakega pastirja imam doma in nedela vec kjer je kokr vidim rascvrl dva tranzistorja,
tega ko je na hladilniku in tega pred tim tranzistorjem,in bi prosil ce nekdo ve ali ima doma taksen pastir ce mi lahko prosim pomaga.
Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2355 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group