www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Disk image na nov računalnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
me2d
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Prispevkov: 279
Aktiv.: 2.28
Kraj: nr.Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 8:00 am    Naslov sporočila:  Disk image na nov računalnik Odgovori s citatom

Ojla,
Iščem rešitev za disk image/backup skupaj z nastavitvami. Trenutni imam računalnik P4, ki pa res že kliče po novem... Težava je v tem, da z njim krmilim nekaj kosov HW opreme, ki zahteva kar obsežne nastavitve. Ali obstaja kako orodje, ki bi omogočilo izdelati sliko/backup diska na način, ki bi mi kasneje omogočil restore na novem sistemu pa da mi nastavitve za HW ostanejo/delajo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 61.90
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zastonj varianta je recimo macrium. z njim shraniš celotno sliko neke particije. Omejitev je da moraš ob obnovitvi bootat s CD-ja (ne moreš obnavljati direkt iz windowsov, kar pa v tvojem primeru itak ne rabiš).
Je pa vprašanje, če ti bodo na novem PC-ju winsi stekli...odvisno od tega, kakšna bo nova oprema. Namreč, ob zagonu se naložijo driverji za matično itd...in če boš menjal sistem in dal novo sliko gor bodo le-ti napačni. Zdaj - včasih sistem uspe naložit nove, včasih pa steče v neskončno BSOD zanko Brick wall Lahko poskusiš, izgubit nimaš kaj. Mogoče ne bi bilo slabo prej določene gonilnike izbrisati - recimo za grafično, lan, matično...kar pač lahko.
Nato namestiš macrium na star sistem, narediš sliko, narediš boot CD, shraniš sliko nekam,, zaženeš novi PC z boot CD-ja, obnoviš, restartaš in moliš Pray
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4538
Aktiv.: 28.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za take primere (in ob predpostavki, da ni zahtevanih nekih hudih HW vmesnikov) je najbolje narediti virtualko (VM ware ali VirtualBox) in imeti zadevo v virtualni mašini, ki je praktično gledano le ena (ali par) datoteka, ki jo lahko brez problemov prenašaš med posameznimi računalniki, saj deluje neodvisno od strojne opreme.

Če pa so v igri kakšne kartice, kup USB ali RS232 vmesnikov itd., pa zadeva žal ni več tako trivialna ... Sad

LP, g

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borutkoz
Član
Član



Pridružen-a: Sre 20 Apr 2005 16:20
Prispevkov: 73
Aktiv.: 0.43
Kraj: krško

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz vedno uporabljam Paragon Backup and Recovery
Lahko narediš samo image diska ali pa kar "migration" kje ti skopira kompletni disk na drugega.

Če ne bo prevelike razlike v hardwaru bo zadeva delovala.
Ponavadi je potrebno zagnati v safemode in pobrisati stare driverje.
Potrebuješ malo znanja in sreče Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
matjazp
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50
Prispevkov: 113
Aktiv.: 0.80
Kraj: Blejska Dobrava

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acronis ima možnost obnovitve na različne računalnike (različnen HW). Driverji se lahko naložijo kasneje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Prispevkov: 1031
Aktiv.: 6.14
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ravno zaradi tega problema ostajam na stari mašini in upam, da bo delala in delala.... sem že kupil nov disk, pa tudi tega ne upam zamenjat....
(čeprav menda naj bi to celo delalo brez problema)

Bi bilo pa idealno, če bi obstajala neboleča varianta zamenjava kompletnega starega računalnika na novega!

_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s59ma
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Prispevkov: 548
Aktiv.: 3.86
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siljo, z Acronisom sem že nekaj diskov zrestavriral (po crashu) in je vedno vse delovalo, točno tako kot prej.
Naredi si backup, daj noter drug disk (enak ali večji po kapaciteti) in zrestavriraj nanj... boš takoj videl, ali bo vse delovalo... ampak še vedno boš imel stari, nedotaknjen sistem Idea

Nisem pa nikoli prenašal na drug HW. Matjazp, ne bi bilo slabo, če napišeš kaj več Very Happy

_________________
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Prispevkov: 279
Aktiv.: 2.28
Kraj: nr.Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjazp je napisal/a:
Acronis ima možnost obnovitve na različne računalnike (različnen HW). Driverji se lahko naložijo kasneje.



Tole bi pa znalo bit zanimivo. Imaš kaj podrobnosti kako pa kaj...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9573
Aktiv.: 61.90
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni problem obnovitev na drug disk - ne samo acronis, praktično vsak tak program ti ob naredil sliko na drug disk. Problem lahko nastane takrat, ko v novi mašini to sliko zaženeš...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matjazp
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50
Prispevkov: 113
Aktiv.: 0.80
Kraj: Blejska Dobrava

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acronis ima možnost, da pri obnovitvi omogočiš t.i. "Universal restore". Če je ta opcija omogočena, potem se obnovitev sistema izvede brez namestitve gonilnikov. Ob prvem zagonu Windows ne pozna grafične, zvočne, internetne,... kartice, zato je potrebna še namestitev gonilnikov.
Če imaš gonilnike zbrane na enem mestu (particija HDD, zunanji disk,...) lahko že pred obnovitvijo sistema acronisu poveš kje se gonilniki nahajajo in jih bo naložil. Vendar te možnosti še nisem preizkusil, zato ne vem če oz. kako dela.

ps.: verjetno tudi drugi programi omogočajo obnovitev sistema. Jaz sem testiral doma acronis: Naredil sem sliko na netbook-u Aspire One in potem to sliko namestil na PC Optiplex GX620 in na še en domači PC. V obeh primerih Windows-i delajo OK.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.00

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

siljo, za clonirat disk je najbolj priporočljiv dd (ga imaš na vsakem linux live cd-ju).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pjurjavc
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 12 Okt 2007 14:25
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.01
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk doctor jedober za tako stvar.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Prispevkov: 324
Aktiv.: 3.90
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah, taka migriracija v Win svetu pomeni slabše(počasnejše) delovanje PC-ja, kot če greš čisto inštalacijo.

Jaz bi v tvojem primeru poizkusil ugotovit, kje točno se hranijo tvoje nastavitve (register,mapa programa, users\uporabnik\AppData ...)
in jih migriral ročno.

oz če ni huda panika z migracijo in način dela z tvojim HW ni hudo vezan v tvoje delo,
nastavil do starega pc-ja RDP/VNC povezavo, in pol postopoma z časom migriral HW.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
grega09
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Prispevkov: 83
Aktiv.: 1.37

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2019 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno sem naredil upgrade iz Win 7 na Win 10 na štirih delovnih postajah in enem privat laptopu, pa me zanima, če je tu kakšen nov nasvet.

Zdaj ko imam neko sveže stanje bi rad naredil slike diskov za hiter restore v primeru kakšnih problemov. Te slike bi bile backapirane na dveh zunanjih lokacijah.

Kaj je tu najbolj uporabnega trenutno? Nisem pa tega še nikoli počel, zato mogoče kakšen dodaten nasvet tu, prosim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Prispevkov: 324
Aktiv.: 3.90
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2019 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk image je en nivo nižje kot OS namestitev.
Torej ne glede kateri OS imaš in kako ga nastaviš, z poljubnim orodjem za disk image shraniš trenutno stanje diska
(pa naj si bo to tvoje idealne nastavitve ali totalna katastrofa/kripto virusi..., ki je ne moreš/utegneš trenutno popravit)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 168 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group