www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Popravilo Siol BOX netgem N5200
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
flomaster
Član
Član



Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49
Prispevkov: 141
Aktiv.: 2.22

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2013 6:17 pm    Naslov sporočila:  Popravilo Siol BOX netgem N5200 Odgovori s citatom

Ali se je že kdo ukvarjal s popravilom Siol BOX netgem N5200?

Nisem še preveril kaj vse je narobe in kaj dela in kaj ne, ker mi je kolega prinesel, če lahko pogledam in sem pogledal, to je pa tudi vse Very Happy menda je bila na obisku strela ali bolje rečeno prenapetost, telekomovci so rekli, da je crknila mrežna kartica. Ja, problem je v tem, da je vse na plati, ethernet čip je IP101A, ločilni transformatorček je po vsej verjetnosti kar v RJ45 vtičnici, ker ga na plati ni. Če je krivo to, da samo mrežna ne dela, bi mogoče škatlico spravil v pogon z menjavo čipa ali vtičnice s transformatorčkom ali pa oboje, ne vem kaj je crknilo, če je to. Povprašal sem na siol, če obstaja kakšna varianta uporabe USB vhoda, enega od USB vhodov, da bi vštekal kar eno wlan USB kartico in se povezal z modemom, pa pravijo da to pa ne bo šlo ker programsko ni podprto. Škatlica je precej draga, zato bi bila kakšna možnost popravila zelo dobrodošla.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gargamel
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Prispevkov: 127
Aktiv.: 0.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2013 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel v popravilu dva starejša boxa. Obnašala sta se zelo podobno kot da bi jih skurila strela. Na koncu pa sem ugotovil da sta bila fuč gladilna elektrolita v napajalnem adapterju.. Shocked
_________________
LP Luka S53LM
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1563
Aktiv.: 10.17
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2013 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal gargamel najprej menjava napajalca Wink
Tudi pri drugi podobni opremi kot so routerji, modemi,...

Pa kot član foruma elektronikov mi ne napisat, da si izmeril z voltmetrom in ima pravo napetost in bi moralo delat, ... razmisli(te) zakaj Mr. Green

Če pa je "odletel" mrežni čip (najverjetneje) pa ga bo prvo težko dobiti in ne bo poceni Wink

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flomaster
Član
Član



Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49
Prispevkov: 141
Aktiv.: 2.22

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 01, 2013 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, napajalnik je očitno dober, star je 1 mesec, delovanje je enako s tem napajalnikom, nadomestnim napajalnikom (nastavljivi laboratorijski napajalnik) in na 12V akumulator. Kar se tiče napajanja je seveda samoumevno, da je treba probat z drugim virom, da se izloči ta možnost. Siol BOX se zažene normalno, žal pa je kolega pozabil na daljinec, da bi sprobal kaj več. Slika na HDMI je brezhibna, tako da procesor deluje, sicer so pa to stestirali že drugi in povedali da mrežna ne dela. Testiranje switching napajalnikov in tudi ostalih pa vedno z osciloskopom in z različnimi bremeni. V Siol BOX je interno napajanje 5V in 3,3V ne vem, če je kje uporabljeno 12V, najbrž ne, tako kot v routerjih ni, zato so pogosto zelo neobčutljivi in delajo tudi na precej nestabilno napajanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Prispevkov: 1031
Aktiv.: 6.71
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 02, 2013 6:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smo pisali tukaj pod malimi oglasi:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=36030&highlight=ip101a
Tudi jaz se iscem DELUJOCI IP101A, kajti kitajci so mi podtaknili nedelujoce....

_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ptc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20
Prispevkov: 142
Aktiv.: 1.25
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 03, 2013 5:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IP101A čip je bil nazadnje kakšna dva meseca nazaj v aswo maribor slabih 2€ zadevo se zamenja z malo truda.


LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Prispevkov: 1031
Aktiv.: 6.71
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 03, 2013 6:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za podatek!
Sem šel v ASWOshop in vidim, da je zaloga 0, ter dobava 3-4tedne..

_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Prispevkov: 2340
Aktiv.: 15.22
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz iščem čip IP101A in me zanima če ga ima kdo na zalogi oziroma če ima kdo preverjenega dobavitelja. Ali lahko nekdo z dostopom do ASWO preveri zalogo?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s57bat
Član
Član



Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Prispevkov: 196
Aktiv.: 1.42
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2014 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!


Imajo ip101alf na zalogi v nemčiji, se pravi par dni čakanja. Cena cca 1,5eur.

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clovk12
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.93
Kraj: daljna okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2014 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Tudi meni je strela odnesla ta čip, box deluje kot mora, le poveže se ne prek interneta. Ne vem pa če je na tej poti sesulo še kaj. Je potem že komu uspelo popravit zadevo, da je delovala?
Zanima me tudi, kolikor sem ugotovil, ima gor neko vrsto linux sistema, je možno stvar odkleniti, da bojo delale vse funkcije ali pa zamenjati OS naprimer z XBMC? Bi potem lahko spravil programsko shemo gor?
Lp.

_________________
Lep pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Prispevkov: 1031
Aktiv.: 6.71
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2014 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

seveda zamenja se omenjeni čip! Sam sem kupil enkrat iz kitajske pa niso delali ti od ASWO delajo....!
_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
clovk12
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02
Prispevkov: 64
Aktiv.: 0.93
Kraj: daljna okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2014 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, mi moja firbčnost ne da miru, pa sem se malo igral s ploščo, gledal kaj je na ključku, ki je v boksu in sem očitno nekje povzročil kratek stik. Z napajalnikom se ne odziva več, napajalnik še dela. Prek usb sem povezal ploščo v računalnik, pa se power lučka prižge, pa samo utripa. Zanima me če je mogoče na nakšen način mogoče najti napake? Priklop spodaj, ki je dostopen tudi od zunaj? Usb vhodi mogoče?

Ps. Zanima me tudi čemu so namenjeni trije usb porti notri. Eden je namenjen usb ključku, za katerega ne poznam pomena, druga dva pa sta prosta.

_________________
Lep pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ervinja
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Prispevkov: 453
Aktiv.: 2.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo jaz sem danes dobil IP101A čip in ga zamenjal sedaj se vse zažene samo dela ne pa še greje se precej ni pa v stiku sem preveril vse.Ali res ti čipi ne veljajo meni si prišli iz taiwana
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
surla
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Prispevkov: 711
Aktiv.: 4.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole velja, če gre za NETGEM 8200!
Po moje imaš prebito napetostno zaščito med ethernet vtičnico in čipom IP101.
Nahaja sem na vezju med čipom in vtičnico in je v obliki 6 pinskega ohišja velikosti 2x2 mm. Na njej piše EH4.
Od šestih pinov mora samo en imeti povezavo z maso. Če ima še kak drug potem to zaščito odlotaj (deluje tudi brez nje). Potem se čip ne bi smel več greti.
Strela zna ponavadi poškodovati tudi sam ethernet konektor z magnetiko .
Zaenkrat preveri napisano.


Nazadnje urejal/a surla Ned Avg 03, 2014 11:30 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ervinja
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Prispevkov: 453
Aktiv.: 2.95
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2014 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko poveš kje približno se nahaja ta EH4,ker ga iščem z lupo pa ga ne najdem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2236 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group