|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bi se sedmo pravilo striktno upoštevalo, potem te debate ne bi bilo, in tudi sprememb ne... se strinjam da administratorji ne morejo v vsakem primeru posebej razlagat zakaj to in ono - ampak ko gre za očitne napake je pa najbrž treba:
Da administrator v mojem primeru prekine debato češ da reklamiram, pri čemer sem omenil odprtokoden projekt Linuxcnc in neprofiten projekt BeagleBone, pri čemer pa sam navaja povsem komercialne produkte in se hkrati sklicuje na pravila, in opomine siola o linkih na komercialne strani... mislim da to je vredno debate. In tudi drugi uporabniki to najbrž vidijo, kljub zaklepanju tem.
Z vsem spoštovanjem do administratorjev, ker vem da se trudijo in prostovoljno vlagajo svoj prosti čas v ta forum. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flomaster Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.96
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole trot se strinjam s tabo, da je bil grobo prekinjen tvoj predlog, tudi jaz mislim, da neupravičeno. Drugi del, češ da je predlog krokotovega krmilnika reklama je pa delno res reklama, po drugi strani pa le dobro mnenje o kvalitetnem izdelku našega člana in sam mislim, da bi delo naših članov lahko podpirali, pa naj bo reklama ali pa ekonomija barve po želji. V tej temi ne bomo nadaljevali z debato o konkretnem primeru, da ne bomo zašli, ker bo takoj moderirano in zaklenjeno, pač pa želim omeniti, da podpiram delo naših članov. Če bi rekel, da je to reklama, potem je reklama že obstoj teme, kjer kroko predstavi svoj projekt, kjer poteka debata in podobno, to bi bilo lahko prikrito samoreklamiranje. Ja in ne, predstavil je projekt, ki se mi ne zdi ravno komercialen ali pa ozadja ne poznam.
če omenim še en primer samoreklamiranja je to Po-labs oziroma projekti in izdelki Po-scope in tako dalje, tudi naš član, redno na forumu in še nikoli ni bila nobena tema zaklenjena, če je kdo omenil te izdelke ali pa jih predstavljal. Podpiram delo naših članov, ampak tukaj hitro pride do dvojnih meril tipa ti si naš, ti pa nisi naš, ti si v našem peskovniku, ti pa ne in tako dalje, ti si član društva ti pa ne in še in še in na koncu se delimo na naše in vaše, na barve po želji, na prepričanja po želji in tako nastane prepir in ni čudno, da lastnikom foruma dvigne pisker in eksplodirajo in ropotajo, v afektu zaklenejo marsikaj, kar ne bi bilo potrebno. Omenjeni izdelki, projekti in člani so le primer, na nikogar nočem kazat s prstom, našel bi še in še, pa se mi ne da, na koncu je pa en cel kup reklamiranja društva, cel oddelek je namenjen temu ampak to ni komercialno in verjetno vse okoli tega ni reklama, pač pa debata o aktivnostih. Ker nisem član, se me to itak ne tiče in me ne briga in se nimam nobene pravice vmešavati in se tudi ne bom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
a če napišem, da sem nekaj kupil ali bom kupil v Conradu, Merkurju, itd., in dodam link - je to reklama ali ni reklama ? Ker nekateri pišejo C****d, nekateri Conrad, brisano pa do sedaj še nisem videl nič. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Okt 15, 2013 12:26 pm Naslov sporočila: Re: Jaz imam teh prepirov čez glavo |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Posortirali so uporabnike po številu oddanih postov in že na prvih dveh straneh v rubriki osebna stran dejansko mrgoli linkov na komercialne strani.
...
1. Do konca tedna popravite linke na svojo domačo stran tako, da ne bodo več kazali na komercialne strani. (Če to ne uspe, bom preprosto ukinil možnost lega linka.) |
Tukaj nekaj ne razumem. Ne zaradi želje po linku v profilu, ampak za izobrazbo, prav tako pa ne verjamem, da sem edin, ki ima s tem probleme:
Kaj je komercialna stran oziroma kje je tista meja med navadnimi in komercialnimi stranmi? Če je to stran, na kateri se kaj prodaja, potem je tudi Google komercialna stran? Kdaj moja domača stran postane komercialna stran? Ko začnem prodajati izdelke - kaj pa če so produkti moji (kakšna vezja za primer)? So strani šole, fakultete in (na primer) podjetja v katerem delam ali celo mojega podjetja komercialne ali nekomercialne?
Popolnoma možno se mi namreč zdi, da kdaj nehote linkam na komercialno stran, ker sem narobe ocenil njeno komercialnost.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 6:27 am Naslov sporočila: |
|
|
ali moderiranje forumov, katerih naslov je oblike *.mojforum.si, tudi zahteva nečloveške napore, odrekanja, poslabšanje zdravja, izpolnjevanje anket priljubljenosti o tem kdo bo zbrcan, itd. ? Sodelujem na nekaterih in tega ni opaziti. Npr. ljudje iz rastline.com (ki je sedaj praktično mrtev) so se preselili na rastline.mojforum.si in ta se je kasneje zaradi nekih nesoglasij delil še na gartlc.mojforum.si in v to smer kažejo tudi razmere tukaj. Ko bo nekdo odprl elektronik.mojforum.si, bodo tukaj ostali moderatorji z (ozkim) krogom sledilcev in somišljenikov, ostali pa, ki nimajo časa desetkrat preverjati vsake črke v vsaki natipkani besedi posebej preden klikneš pošlji in v podzavesti stalno premlevati komu se z zapisanim lahko zameriš, bodo na svojem, nekateri pa na obeh, kot tudi sedaj zaslediš iste nicke tukaj in na svetelektronike in še kje v tujini. Škoda. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Okt 16, 2013 7:12 am Naslov sporočila: |
|
|
@psevdonim: nimam namena zagovarjati moderatorjev, saj so vse povedali kako in kaj in moram napisati, da se z njimi popolnoma strinjam.
Očitno si spregledal prispevke, ki govorijo o peskovniku oz. o gostovanju v tuji hiši, kanede!?
Tole tvoje pisanje je eno samo posploševanje, zakaj pišeš v množini?
Lepo povrsti:
- izpolnjevanje anket ??? če se prav spomnim, je bila tovrstna anketa samo ena in tudi slučajno ni bila obvezujoča, kanede? Torej jo lahko preprosto izpustiš, približno tako kot TV program, če ti ne paše zamenjaš kanal!
- ne vem od kje ti, kot si napisal, nečloveški napori za moderiranje forumov, kakorkoli, obveznost pa je in verjamem, da ta obveznost vzame kar nekaj časa in verjetno tudi živcev!
- pregled prispevka, če je pravilno napisan ali ne, res vzame ogromno časa, seveda samo, če si nepismen! Moram reči, da nisem opazil, da bi se moderatorji spuščali v posamezne vejice ali črke, če se človek zatipka, torej ni tako hudo in tudi ne vzame toliko tvojega prepotrebnega časa za en prispevek ali dva (pa reciva na dan). Če pa potrebuješ svoj prispevek prebrati desetkrat, potem pa res ne vem, kaj si pri pouku slovenščine počel!?
- ko bo nekdo odprl forum elektronik.mojforum.si? Hm, zagotovo poznaš tisto o čebuli in čeju. Torej, lahko rečem samo izvoli, naredi, itak ni to nek napor, potem bomo pa videli,
- zamere, hm, ničesar takega nisem opazil! Lahko se kvečjemu stroki zameriš, če napišeš kakšno bedarijo.
V Sloveniji sta še dva tematsko enaka foruma (za dva vem jaz, mogoče je še kakšen?), torej, je tu zopet peskovnik oz. tuja hiša in če se ne strinjaš s tem na katerem si, greš lahko tja in jih naučiš kako se pravilno dela, kanede? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni