www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[3Dp] Težave, vprašanje in ostalo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stromarpepi
Član
Član



Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30
Prispevkov: 100
Aktiv.: 0.95
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2016 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
hvala za hitre odgovore. Torej kot vidim sem sedel na "ušesih". Sedaj mi je bolj jasno kam kaj paše.
Torej pri Trublemaker-ju je uporabljen motor z reduktorjem za potiskanje filamenta po celotnem bovdnu do glave. Motor pa je fiksiran na zadnji stranici tiskalnika.
Nenene Shame on you ..bolj se mi dopade izvedba extrudorja na glavi. Za njega pa potrebujem zgolj koračni motor brez reduktorja.
@Jaka57 tudi sam sem gledal koračnike od tega prodajalca na E-bayu .
Torej naročim ta komplet in mi zadostuje za kompleten tiskalnik Smile
Prosil bi še za nasvet o glavi, katero priporočate ? oz ali je kdo že testiral glavo, katero je predlagal Jaka57 ?

_________________
L.P.Samo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5211
Aktiv.: 30.29
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2016 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stromarpepi je napisal/a:
......Prosil bi še za nasvet o glavi, katero priporočate ? oz ali je kdo že testiral glavo, katero je predlagal Jaka57 ?
Nisem je predlagal, dal sem kot primer, da se da zadeve narediti bistveno ceneje in to na linku je bil prvi zadetek pri iskanju na eBayu.
Malo poglej RepRap tiskalnike in boš mogoče dobil idejo, kako naprej.
Kaj pa ToyRap?
Te hotende in extruderje pa tudi pri dobiš, po bistveno nižjih cenah.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2017 7:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam težave z lesenjačo.
V petek se mi je namreč ustavil tiskalnik.
Po ponovnem vklopu, se na LCD prikazovalniku ne prikaže nič, razen črnih kvadratkov v prvi in tretji vrstici.

Kje se naj lotim problema oziroma kaj bi lahko bilo narobe?

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 800
Aktiv.: 6.74
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2017 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiskalnik lahko poganjaš preko usb kabla z ustreznim programom ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 09, 2017 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

solomojster je napisal/a:
Tiskalnik lahko poganjaš preko usb kabla z ustreznim programom ?


Trenutno ne morem do tiskalnika. Preverim jutri.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiskalnik je v petek odpovedal vsako sodelovanje. Danes je javil opozorilo, da se povezava s tiskalnikom ne more vzpostaviti zaradi nepravilne hitrosti.
In smo naložili novega-zadnjega Merlina. Zagnali tiskanje in tiskalnik tiska. Zaslon je še vedno mrtev.
Sem iskal rešitev na forumu, ampak v tej množici problemov in rešitev Rolling Eyes d'oh! ....

Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe?

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 800
Aktiv.: 6.74
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš ramps 1.4

Mogoče je 5v regulator na megi ?5
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5625
Aktiv.: 32.69
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

solomojster je napisal/a:
Imaš ramps 1.4? Mogoče je 5v regulator na megi ?

pajo je napisal/a:
Imam težave z lesenjačo.

Glede na to, da Pajo omenja lesenjačo, verjetno ne gre za Arduino/Ramps kombinacijo. Če se prav spomnim se je Marlin prevajal s prirejenimi nastavitvami. Jaka57 je (tako po spominu) naredil kar nekaj verzij. Če zadeva tiska in je problem samo v LCD-ju bi znala biti težava samo v konfiguraciji Marlina. Pajo dobro bi bilo vedeti, za kateri kontroler gre in katera verzija Marlina je bila naložena. Črni kvadratki na LCD-ju bolj kažejo na neinicializiran kot pa pokvarjen display.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre za lesenjačo z "osličkom" verzije 1.0 in danes je (zadnja verzija) Cura prepoznala ATmega **** z naloženo zadnjo verzijo Marlina.
Torej, gre za printer, iz društvenega projekta decembra 2013, in ni Arduino. Se pa strinjam s tem, da ni pokvarjen LCD. Le krmilnik in LCD se nočeta pogovarjati.

Ker se je vmes marsikaj spreminjalo, mi lahko prosim kdo napiše osnovne nastavitve za PLA in ABS (Tudi zaslonska slika bo dovolj)?
Tiskalnik je namreč vmes nekaj časa počival.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7320
Aktiv.: 42.55
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj napiši za kakšno drvenjačo in magarca gre, da boš dobil kakšen pameten odgovor in ne samo ugibanja.
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Daj napiši za kakšno drvenjačo in magarca gre, da boš dobil kakšen pameten odgovor in ne samo ugibanja.


Hja Brane, imava isto serijo. NO vsaj imela sva jo. Ti si glede na aktivnost, že zdavnaj na xy.z varianti. Wink
Verjel ali ne, skoraj vsak dan se spomnim nate, pa ne zaradi tega foruma, ampak zaradi črnih kombinirk UNIOR, ki so po nesreči končale pri meni. Confused

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.


Nazadnje urejal/a pajo Pon Apr 10, 2017 9:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7320
Aktiv.: 42.55
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej napiši da imaš Ultimaker 3D printer iz društvene akcije. Mislim, da bo tako lažje pomagati.

Za kakšne UNIOR kombinirke gre? Jaz jih nisem imel nikoli (črnih), torej so od nekoga drugega.

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5625
Aktiv.: 32.69
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 10, 2017 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno je uganka, katerega Marlina ste naložili Rolling Eyes . Si tole temo kaj prebiral? Kura pri delu z LCD-jem nima kaj dosti opravka.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 665
Aktiv.: 3.87
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 01, 2017 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiskalnik je oživel. Smo na novo naložili Marlina in je tiskalnik oživel.
Hvala za pomoč.

Imam pa eno vprašanje okoli nadgradnje grelne mize. Še vsako steklo mi je počilo pri drugem ogrevanju. Ker zaenkrat nisem potreboval celotne površine stekla, je nekako šlo. Sedaj pa razmišljam, da bi namesto stekla uporabil 4mm debelo aluminijevo ploščo, ki bi jo prelepil z visokotemperaturnim poliamidnim kapton trakom. Ta trak, premazan s koktajlom, trenutno uporabljam tudi pri steklu in se print lepo sprime s podlago.
Je mogoče kdo preskusil to kombinacijo z aluminijem in trakom?

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1191
Aktiv.: 8.82
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 01, 2017 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je za pokanje stekla razlog drugje?
Eno je da kremenčkova stekla zdržijo več printov.
Imaš mogoče steklo preveč trdno pritrjeno na mizo? Bolje je, da je malenkost plavajoče oziroma, da ima prostor pri raztezanju in krčenju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99  Naslednja
Stran 97 od 99

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 295 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group