www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

[3Dp] Pogosti problemi in rešitve
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Musty
Član
Član



Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Prispevkov: 1575
Aktiv.: 10.36
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 08, 2014 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čas tiskanja prikazan v Cura programu ni točen.

Čas tiskanja je izračunan glede na hitrost tiskanja in le približno oceni pospeševanje in zaviranje. Dejanski čas tiskanja je lahko do 2x daljši kot predviden.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Prispevkov: 1191
Aktiv.: 7.09
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toliko je bilo govora o temperaturi tiskanja, nikjer pa povedano kje točno je ta temperatura. Sam sem poskušal meriti v luknji kjer je termočlen, na samem bloku in na šobi, razlike je par stopinj. Vem da se to nastavlja po občutku (tista magija pri printerju), ampak vseeno bi bilo lepo da bi bili enotni. Torej kje se meri tisto pravo merodajno temperaturo glave.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član



Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Prispevkov: 1575
Aktiv.: 10.36
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na samem bloku je ena slepa luknja. Temperatura se meri v tisti luknji in se kalibrira na tam izmerjeno vrednost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Prispevkov: 1191
Aktiv.: 7.09
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2014 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skat
Član
Član



Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Prispevkov: 399
Aktiv.: 3.08
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problematika tiskanja tuljavnika:
S suport funkcijo se da dobro narediti, vendar samo pri mizi (touching buildplate) ne z nqčinom everywhere, ker te podpore potem ne morem izvleč, ampak se mi prej tuljavnik polomi, sploh če je tanek.
S spremembami nastavitev suporta pa še nisem preizkušal. ( če je kdo to počel naj objavi)

Važna je tudi orientacija postavitve tuljavnika, ker ni vseeno kako povezuje prvo plast nad praznim prostorom. Bolje je da povezuje po krajši liniji med stranicama in seveda je bolje da ima tuljavnik debelejše stene, kar si pa pri konkretnem tuljavniku ne morem privoščit

Orientacija postavitve važna tudi pri tiskanju ozkih delov, kot sem poskušal pri držalih za ključe, če tiskam stebričke pokončno je prekrhko.



Tuljavnik-suport-povsod.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  652.74 KB
 Pogledana:  3 krat

Tuljavnik-suport-povsod.JPG



DržaloKljučev.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  548.77 KB
 Pogledana:  2 krat

DržaloKljučev.JPG



_________________
ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.22
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napravi tuljavnik v tem stilu! Dva dela s polovično debelino jedra, ki ju nato sestaviš in zlepiš. S tem se izogneš podporam. Whistle


tuljavnik.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  304.5 KB
 Pogledana:  1 krat

tuljavnik.png



_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 351
Aktiv.: 3.04
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dogaja se, da mi PLA potiska neenakomerno čez šobo. Lepo se vidi na sliki. Miza kalibrirana, pri extruder je videt OK .


DSC02878 (Custom).JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.56 KB
 Pogledana:  9 krat

DSC02878 (Custom).JPG



_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Musty
Član
Član



Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Prispevkov: 1575
Aktiv.: 10.36
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mizo imaš verjetno preblizu, pa ven brizgne iz glave ko le lahko. Preveri, če ti material zdrsava v ekstruderju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 351
Aktiv.: 3.04
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ,miza preblizu. Hvala!
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.22
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hocancan je napisal/a:
....Miza kalibrirana...
Prvo taka trditev, potem pa... Not talking
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 351
Aktiv.: 3.04
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, veš Brane kalibracijo sem delal po zunanjih točkah mize. Ker pa je miza narahlo v sredini izbočena in imaš model na sredini pa se zgodi tole.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mirkatmir
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Prispevkov: 1882
Aktiv.: 11.20
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2014 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes pognal Curo, in videl, da je v levem zgornjem delu srednji gumb za direktno printanje na 3Dp. Do sedaj sem tam vedno imel gumb za shranjevanje datoteke na SD. Ve kdo, kje se to popravi - zamenja?
_________________
lp, Miran (Miro - S51SK)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2014 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Danes pognal Curo, in videl, da je v levem zgornjem delu srednji gumb za direktno printanje na 3Dp. Do sedaj sem tam vedno imel gumb za shranjevanje datoteke na SD. Ve kdo, kje se to popravi - zamenja?

Ko boš v čarunalnik vstavil SD kartico, se ti pojavi ikona za SD kartico, seveda, če jo OS zazna.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Prispevkov: 1882
Aktiv.: 11.20
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2014 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka, do sedaj je tako delalo, danes pa ta zamenjava. Ne vem kaj bi bilo.
_________________
lp, Miran (Miro - S51SK)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2014 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je že zgodilo, da Cura ni zaznala SD kartice. Vzel sem jo ven in ponovno nazaj (winXP) in zadeva je delala.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 2 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 175 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group