www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

[3Dp] Pogosti problemi in rešitve
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 15.27
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2015 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi napisal: "Danes burek ni, crko šrauf na peč"

Torej, pri menjavi filamenta, se je hotelo nekaj zatikati, in seveda - ne bodi len grem podirati grelni blok...Hočem odviti jekleni vijak na bloku...krc, pa je šel. Prelomil se je na stanjšanem delu. Brick wall Brick wall . Za nameček je polomlljeni del lepo ostal v aluminijasti kocki in seveda se ga ni dalo dobiti ven ( <- beri, sem bil neučakan).
Kitajci imajo tega na tone, le dobavni čas je vemo koliko.
Grem do @Jaka57, prevrtava en vijak, dva vijaka M6, sam doma naredim Al kockico jo pobrusim prevrtam....stanjšam še M6 vijak, sestavim in Shame on you .
1x, 2x, 3x, nx, potem le nastavim malo višjo temperaturo (+6 do 7 stopinj) in voila, dela. Potrebno bo umestiti termočlen malo bolje, potem bo po mojem temperatura OK.



20150326_092602.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.43 MB
 Pogledana:  3 krat

20150326_092602.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13582
Aktiv.: 80.81
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2015 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že mekaj časa so se mi pojavljale težave pri printanju. Najprej so bili problemi pri ABS -u. Danes nisem mogel sprintat niti s PLA-jem. Težava se je odražala, kot da se filamet nekje zatakne. Kolešček na extruderju je potem prebrusil filamet in zgodba je bila končana.

Končano:


Ker se mi je to danes zgodilo vsaj 3x sem se odločil, da najdem vzrok. Razstavil sem glavo vse lepo očistil in zadevo ponovno sestavil, misleč sedaj pa bo....ampak... težava je bila še bolj očitna. Twisted Evil No, ko sem probal filamet tiščati z roko sem imel občuitek, da je glava premalo zagreta. Ok Vzamem termometer pomerim temperaturo na glavi (na alu blokcu) Temperatura je taka, kot jo prikazuje displej. Shocked Ok, kaj zdaj. Pritisnem sondo na šobo. Temperatura 170°C - glava je imela 210°C. Ok, sem mislil da se je sonda slabo nasedla. Poskusim večkrat . Temperatura ne presega 170°C. Odvijem šobo.





Očitno se alu in medenina ne razumeta najbolje. Na navoj se je nabralo debelo oksida, ki je bil očitno zelo dober temperaturni izolator. Z risalno iglo se očistil navoj in ga premazal z prevodno mastjo. Meritev temperature na šobi je pokazala, da je bil poseg uspešen. Temperatura je enaka kot na alu blokcu. Probam tiščat filamet z roko. Lepo teče.

In že printam ABS Cool


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.22
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 26, 2015 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

U, tole pa si je potrebno zapomniti!

Silvo hvala!

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ima kdo idejo zakaj mi hoče printer it čez os X, čez dimenzije kot je nastavljen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 854
Aktiv.: 9.49
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končna stikala delujejo? So nameščena pravilno? Spajkana pravilno?
_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
Končna stikala delujejo? So nameščena pravilno? Spajkana pravilno?

končnih stikal tukaj ni, so samo začetna
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 854
Aktiv.: 9.49
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem kaj je zate končno in kaj začetno. Zame je vse končno stikalo, ki omejuje gibanje printerja.

Torej, še vedno me zanima, ali so spajkana pravilno?

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
Nevem kaj je zate končno in kaj začetno. Zame je vse končno stikalo, ki omejuje gibanje printerja.

Torej, še vedno me zanima, ali so spajkana pravilno?

je seveda je, če dam home za vse 3 pozicije, se lepo ustavi na stikalih XYZ.
samo gre pa čez maximum
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 854
Aktiv.: 9.49
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa so vsak stikala pravilno spajkana?
Kakor vem, ima printer 6 stikal.

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
Pa so vsak stikala pravilno spajkana?
Kakor vem, ima printer 6 stikal.

ne ta ima samo 3 stikala, začetna, končnih ne, zato imam očitno nekaj narobe nastavljeno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 15.27
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si ti hudiča vmes kaj prebral kakšna navodila, ali misliš, da bomo to počeli namesto tebe???
Če si, povej kako imaš nastavljeno:

#define X_MAX_POS 205
#define X_MIN_POS 0
#define Y_MAX_POS 205
#define Y_MIN_POS 0
#define Z_MAX_POS 200
#define Z_MIN_POS 0

Twisted Evil Twisted Evil

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2015 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Pa si ti hudiča vmes kaj prebral kakšna navodila, ali misliš, da bomo to počeli namesto tebe???
Če si, povej kako imaš nastavljeno:

#define X_MAX_POS 205
#define X_MIN_POS 0
#define Y_MAX_POS 205
#define Y_MIN_POS 0
#define Z_MAX_POS 200
#define Z_MIN_POS 0

Twisted Evil Twisted Evil


bom še tole preveril, čudno mi je, ko ga ročno prestavim na maximum se lepo ustavi tam kjer se mora, ko ga pošljem printat včasih pa se mu kr neki zmeša.
Zdaj mi celo repetier host kar sredi dela sesuje in seveda neha printat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 15.27
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si že kaj preveril?
Res me zanima, ker imam občutek, da se ti ne da nič prebrati, saj je lažje, če ti kar vedno kdo odgovarja. (<-servira na pladnju) Evil or Very Mad
Tudi v tej temi o 3D programih, praviš da rabiš milijon ur, za naštudirat nekaj kar potem ni v redu. Kako si lahko v tako kratkem času naštudiral nekaj in ugotovil, da ni dobro????

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Si že kaj preveril?
Res me zanima, ker imam občutek, da se ti ne da nič prebrati, saj je lažje, če ti kar vedno kdo odgovarja. (<-servira na pladnju) Evil or Very Mad
Tudi v tej temi o 3D programih, praviš da rabiš milijon ur, za naštudirat nekaj kar potem ni v redu. Kako si lahko v tako kratkem času naštudiral nekaj in ugotovil, da ni dobro????

Ja ni čisto tako, bom preveril kot sem rekel, danes ni bilo časa, vsi ti parametri naj bi bili "tovarniško" nastavljeni, navodila so extremno slaba itd.
za 3d programe, se že precej let ukvarjam s tem, pa vem kaj je priročno in uporabno in kaj ni. Seveda, če se lotiš in uporabljaš nekaj ves čas in poznaš v nulo ti je to itak najboljše, ne glede na ostale produkte.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.22
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2015 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
tilz0R je napisal/a:
Pa so vsak stikala pravilno spajkana?
Kakor vem, ima printer 6 stikal.

ne ta ima samo 3 stikala, začetna, končnih ne, zato imam očitno nekaj narobe nastavljeno.
To nisi prav napisal, moralo bi biti tako napisano: "Ta printer ima samo tri končna stikakla za "Home" pozicijo, končnih stikal za maksimalno pozicijo ni in je maksimalna pozicija določena samo s programom (FW)."

Stikala se imenujejo končna zato, ker so na koncu neke poti, pa naj bo ta pot domov ali pa na maksimalno pozicijo. Tako je tilz0R mislil in tako razmišlja cel svet z mano vred!

To, da ti v Repetier-Host-u gre čez maksimum, je MORDA krivo to da nimaš v tem programu določeno kje je "Home" položaj.

Ne čudi se, da dobivaš tako čudne (beri: blesave) odgovore, saj so tudi vprašanja takšna in nepopolna. Že celo to debato moramo vleči iz tebe kaj in na čem delaš, pa še kaj drugega. Ko odpelješ avto k mehaniku tudi ne rečeš samo: "Avto je pokvarjen!" in greš domov. Smile

In še eno vprašanje na katerega mi bo nekdo, ki je sistemski administrator najlažje odgovoril: "Zakaj se ta program imenuje Repetier-Host in zakaj je v njemu tisti gumb imenovan #Server#? Kaj si naj s tem gumbom počnem?

Pa še veliko začetnico bi tudi lahko uporabljal, bo lažje vedeti kje je začetek stavka in bo lažje berljivo. Whistle



Repetier_setings.png
 Opis:
Ta (moj) printer ima delovno površino samo 140 X 140mm

Download
 Ime datoteke:  Repetier_setings.png
 Velikost datoteke:  15.6 KB
 Downloadano:  19 krat


_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 175 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group