www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

[3Dp] Pogosti problemi in rešitve
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 1:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za info. Se strinjam imaš prav, bom v bodoče bolj pozoren na to, kaj pišem, da bo bolj jasno.
Končna stikala sem pač razumel, da so stikala na poziciji na konec in ne na poziciji home, kar sem razumel kot začetna stikala.
Repetier host uporabljam cca 3 dni pa niti še nisem dal vse čez in bom šel v detajle ker sem očitno nekaj preskočil kar ne bi smel. Problem je predvsem tudi to, da mi program zmrzne in vrže ven, seveda printanje se takrat ustavi. Imam še očitno kar nekaj ur učenja. Na napakh se učimo.
Še enkrat hvala za nasvete, bom vse preveril in preizkusil pa javim kako je šlo!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3012
Aktiv.: 21.07
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 7:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnovno pravilo je, da printaš iz SD kartice. Če jo printer podpira. Ravno zaradi zmrzovanja računalnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Osnovno pravilo je, da printaš iz SD kartice. Če jo printer podpira. Ravno zaradi zmrzovanja računalnika.

Ima SD kartico, nisem pa še probal tega tudi nisem vedel, da je to tako.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem, da vse nastavitve štimajo, da je pa bila stvar v tem, ker sem mu dal naj začne printat namesto iz home pozicije iz sredine, pa ga to očitno zmede.

Težave s tiskanjem pa so zaradi zgleda 3D programa, do polovice stiska potem pa začne neki po svoje mešat.
Ko sem dal tiskat nekaj iz neta, pa naredi do konca
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.21
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zazipaj tisti tvoj izdelek, ki te je zetal in ga pripni tukaj. Mogoče ugotovimo kaj je bilo.

Nisi pa še odgovoril na vprašanje:
Branez je napisal/a:
...
In še eno vprašanje na katerega mi bo nekdo, ki je sistemski administrator najlažje odgovoril: "Zakaj se ta program imenuje Repetier-Host in zakaj je v njemu tisti gumb imenovan #Server#? Kaj si naj s tem gumbom počnem?
...

Tudi ti lahko meni (nam) s čim pomagaš in ne samo da iščeš pomoč!

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Zazipaj tisti tvoj izdelek, ki te je zetal in ga pripni tukaj. Mogoče ugotovimo kaj je bilo.

Nisi pa še odgovoril na vprašanje:
Branez je napisal/a:
...
In še eno vprašanje na katerega mi bo nekdo, ki je sistemski administrator najlažje odgovoril: "Zakaj se ta program imenuje Repetier-Host in zakaj je v njemu tisti gumb imenovan #Server#? Kaj si naj s tem gumbom počnem?
...

Tudi ti lahko meni (nam) s čim pomagaš in ne samo da iščeš pomoč!


Z veseljem, samo tisti "server" mi še ni jasno kaj je. Bom v priliki pregledal zadeve, pa sporočim kaj sem odkril.
Seveda delim z vami vse kar pač znam, z veseljem.

Tole moram nujno nardit, pa mi nekak ne rata!



test2.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  test2.zip
 Velikost datoteke:  69.82 KB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.21
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 18, 2015 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To izgleda čisto v redu.


Test2.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  14.97 KB
 Pogledana:  4 krat

Test2.png



_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda ja, samo sprinta pa samo do tam, kjer so luknje potem pa naredi celo štalo, pa mi ni jasno zakaj.
Bom probal naredit tole še v kakem drugem programu, da vidim v čem je problem.
Samo me malo j... ker moram spet študirat, kako narisat element in luknje čez.
Včeraj sem se trudil ene 2 uri za designerjem pa mi ni uspelo.

Nekaj me še zanima, vidim, da večina uporablja ABS in ne PLA, pa me zanima zakaj?
PLA je ja bolj trd kot ABS ali ne?


Spraševal si za Repetier Server.
Zelo fajna zadeva, kjer lahko krmiliš več tiskalnikov naenkrat, daješ tiskat, spremljaš tiskanje, lahko celo pogledaš, če je vse OK preko kamere, ki jo priklopiš gor, vse to preko web vmesnika, se pravi lahko od doma počneš vse s tiskalnikom v delavnici. Imaš tudi določene alarme in obvestila, ko se zadeva konča, ali nepredvideno ustavi. Zadevo lahko spremljaš in krmiliš tudi preko telefona ali tablice, je prirejeno tudi za to.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 15.26
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:

...Težave so zaradi 3D programa...

Blisk1 je napisal/a:
...Zgleda ja, samo sprinta pa samo do tam, kjer so luknje potem pa naredi celo štalo, pa mi ni jasno zakaj....


Daj no Blisk1, zresni se že enkrat!!!
Saj smo pripravljeni kaj pomagat, vendar te je že kar težko brati.
Katerega programa????
Kaj, s tiskalnikom želiš narediti štalo, ali tiskalnik dela štalo, ti pa tega ne želiš. Prodaj tiskalnik kakemu kmetu, bo vesel, če mu bo naredil štalo.

SSKJ: štála -e ž (á) nižje pog. hlev: živina v štali se je oglašala / hlapec je spal na slami v štali ∙ nižje pog. njegova soba je prava štala je zelo umazana, zanemarjena

Ali pa napiši kaj dejansko ti tiskalnik naredi takrat, imaš vklopljeno podporo, ker če ne, po "luftu" bo bolj težko tiskal. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7264
Aktiv.: 43.21
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 12:04 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
...Zgleda ja, samo sprinta pa samo do tam, kjer so luknje potem pa naredi celo štalo, pa mi ni jasno zakaj....

Zakaj pa ne slikaš te "štale", pa da vidimo? Samo ne reči, da nimaš s čim...
Dodaj tudi "Print Screen" programa s katerim si delal in kako imaš kos postavljen. Think

_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj sem imel namen dat sliko gor, samo tiskalnika nimam doma in ne tiskam doma, zdaj sem tu pa dam sliko gor. Imel sem namen dat sliko gor že včeraj, pa sem pozabil.

Še print screen



IMG_2414.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.61 MB
 Pogledana:  16 krat

IMG_2414.JPG



2015-12-19 11_51_28-test2_.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  262.13 KB
 Pogledana:  12 krat

2015-12-19 11_51_28-test2_.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 15.26
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se mene tiče, ti tiskalnik dela "štalo" že na samem začetku. Nimaš nastavljene mize, temperature, višina plasti, hitrost..., pojma nimam še vedno s katerim programom generiraš G-kodo, ali imaš kaj dodatno (ne)nastavljeno.
Kot pravi BraneZ, je v Curi vse OK, lahko ti tudi natisnem, če prideš iskat, da ne bi mislil, da te samo "kregam".



Blisk1.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  561.97 KB
 Pogledana:  13 krat

Blisk1.png



_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Blisk1
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Prispevkov: 333
Aktiv.: 3.23
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2015 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Kar se mene tiče, ti tiskalnik dela "štalo" že na samem začetku. Nimaš nastavljene mize, temperature, višina plasti, hitrost..., pojma nimam še vedno s katerim programom generiraš G-kodo, ali imaš kaj dodatno (ne)nastavljeno.
Kot pravi BraneZ, je v Curi vse OK, lahko ti tudi natisnem, če prideš iskat, da ne bi mislil, da te samo "kregam".


Ja vem, na enem koncu se je malo odlepil, ampak to niti ni tak problem, bolj to, da je potem gor začel kar tako nekaj pacat.
Temperatura je 230 stopinj
heatbed 110 stopinj
višina 0.1 mm
filament ABS 1.75
kodo sem naredil v repetier host

Kaj pa bi še lahko imel narobe nastavljeno?
naredim print screen še česa?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.14
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2016 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pa en čuden problem :S
Pogosto se mi dogaja da auto bed level ne deluje kot bi moral.
Imam pa naložen Marlin na mega 2550 in RAMPS 1.4
Torej, ko z sd kartice zaženem print, gre najprej v homing, potem pa bed level z sondo spusti se dotakne mize, potem pa gre gor in se ustavi šele čez par cm, potem pa spet spusti z sondo in jo takoj pospravi nazaj, nakar se odpravi še višje in tako vse testne točke.
Potem pa včasih brez kakršnekoli spremembe deluje kot mora.
Včasih se tudi naredi da ne upošteva končnih stikal.
A je že kdo imel kak podoben primer in kako bi to rešil ?
Trenutno delam samo s slicerjem, vendar ni v njem problem ker se isto zgodi ko ga krmilim s pronterjem brez naloženega programa.

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.14
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2016 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa da spet sam sebi odgovorim, pa mogoče še komu na forumu rešim kak siv las ...
Sicer moj printer niti približno ne zgleda takole, ampak vseeno:
https://www.youtube.com/watch?v=ME8qEQPqD9k
V glavnem Z sonda nekje zgublja stik, sem preveril z M119.
Še vedno pa mi ni čist jasno zakaj včasih ne upošteva končnih stikal

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 177 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group