www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Š-ARM Učni razvojni sistem na ARM7 arhitekturi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 25, 26, 27  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nejcb1
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 13 Jan 2012 19:35
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 14, 2012 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo rešil.. Sem uporabljal winIDEA2010, ko sem pa zagnal z 2006, vse deluje normalno.
Problem imam še samo z ugašanjem in prižiganjem LED diod, ostalo deluje normalno. Imam malo starejši board s serijsko 40453 in AN: ITLPC2138FE.

Koda pa tista iz zgoscenke..

#include "io.h"

int main(void)
{
char tipka;
_KeyInit();
_LEDInit();
_LCDInit();


while (1)
{
printf("Hello");
tipka = getch();
switch(tipka)
{
case '0': _setleds(0x8); break;
case '1': _clrleds(0x8); break;
case '2': _setleds(0x4); break;
case '3': _clrleds(0x4); break;
}
}
}

Ima kdo kaksno idejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mare1234567890
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 17 Maj 2010 10:20
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2012 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nejcb1 je napisal/a:
Evo rešil.. Sem uporabljal winIDEA2010, ko sem pa zagnal z 2006, vse deluje normalno.
Problem imam še samo z ugašanjem in prižiganjem LED diod, ostalo deluje normalno. Imam malo starejši board s serijsko 40453 in AN: ITLPC2138FE.

Koda pa tista iz zgoscenke..

...


Pozdravljen,

Sem tud jaz naložil staro WinIdea 2006 in zdaj dela.

Kar pa ti rabiš sta pa tapravi io.h in io.c datoteki, sem ti jih pripel. Maš pa tud na uradni strani povezavo do zgoščenke:

sistemi s ser.st do 49999

Je pa res, da so tudi vmesne različice ploščic, kjer so pini ledic drugje. Kar je bilo pr meni. Jaz sem že obstoječo definicijo v io.h nadomestil z:

// LED pin mask in PINSEL0 and IO0DIR
#define LEDPINSELMASK 0x00ff0000
#define LEDPINMASK 0xf00

#define LED_INIT { \
PINSEL0=PINSEL0 & ~LEDPINSELMASK; \
IO0DIR=IO0DIR | LEDPINMASK; \
}

#define LED_SET(mask) { \
IO0SET = (((mask) & 0xf)<<8); \
}

#define LED_CLR(mask) { \
IO0CLR = (((mask) & 0xf)<<8); \
}

#define LED_STATE (((IO0PIN)>>8) & 0xf)

Lp



io.h
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  io.h
 Velikost datoteke:  14.71 KB
 Downloadano:  11 krat


io.c
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  io.c
 Velikost datoteke:  8.67 KB
 Downloadano:  9 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjanc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jul 2004 18:07
Prispevkov: 24
Aktiv.: 0.15
Kraj: Litija

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2012 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V winIDEji 2010 se ta podatek rabi za programiranje flasha (nastavitev PLL parametrov za max. CPU speed) in za timestampe v trace-u.
V dialogu Hardware > Emulation options naj bo CPU type nastavljen na LPC2xxx in ne ARM7TDMI. V CPU setup vnesi oscilator clock
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nejcb1
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 13 Jan 2012 19:35
Prispevkov: 5
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema! Sedaj deluje normalno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Laney
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11
Prispevkov: 25
Aktiv.: 0.25
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni potrebuje za Make-at file ( v winIDEA) slabih 40 sekund. Pa če tudi u main datoteki zbrišem le eno vrstico. Mislim da v šoli ne potrebuje niti 5sek. Bi mogoče kdo vedel zakaj compaila in linka tako počasi ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Prispevkov: 2390
Aktiv.: 19.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni traje ta postopek dolgo, vendar ne bistveno dlje, kot v soli. Cca 30 sekund, da nalozis program v SARM.
_________________
Lep pozdrav!

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Laney
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Sep 2010 22:11
Prispevkov: 25
Aktiv.: 0.25
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2012 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ne. Jaz sem mislu za prevest program. Za naložit na šarma mislim da ni razlik med mojim pa drugimi. Verjetno je problem v PCju ??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Oscilator
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 13:16
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 3:48 pm    Naslov sporočila:  LD datoteka Odgovori s citatom

Živjo,

To je moje prvo »javljanje« na temu forumu, zato vse člane lepo pozdravljam. Sam sem bolj v računalniških vodah, štromarske pa še bolj odkrivam. Pred časom sem podedoval projekt, pri katerem se uporablja LPC2138 mikrokrmilnik. Nekako s tem sem tudi začel »orati ledino« v programiranju za mikrokontrolerje. Obstoječ program spisan v WinIdea sem s časom dojel, naredil tudi že par popravkov. Nekaj pri vsem tem pa me še vedno bega, in sicer ld datoteka, ki je prišla zraven. Do tega sem prišel, da v tej datoteki nekako poveš, kateri del pomnilnika od LPC2138 boš uporabljal za določene dele programa (.text, .rodata, .code, .data, .bss). V mojem primeru imaš na izbiro 32k SRAM-a in 512k Flash RAM-a. Problem je nastal, ko sem .code del namesto v SRAM, napeljal v Flash RAM. Program se je prevedel in zlinkal vendar po flashanju mi program ni več deloval. Razlog zakaj sem to hotel je, ker drugače nisem mogel uporabljati funkcij iz knjižnice <stdio.h> (sprintf...). Sumim, da je 32k pomnilnika premalo za te funkcije. Sedaj me zanima, kako pravilno popraviti ld datoteko, da bo to mogoče. So morda še kake druge nastavitve, katere sem spregledal? Če ima kdo kaj izkušenj na to temo, bi bil zelo vesel če bi jih delil z mano. Zraven prilagam še ld datoteko (preimenovano zaradi končnice).

Lp, Jernej



LD_datoteka.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LD_datoteka.txt
 Velikost datoteke:  2.52 KB
 Downloadano:  8 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član



Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Prispevkov: 1063
Aktiv.: 7.17
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oscilator:

ld skripta, ki si jo pripel, del kode shrani v FLASH, del jo pa pusti v RAMu (glej vrstice, ki vsebujejo ".text").

Ce hoces celo kodo prenesti v FLASH, mora startup koda skopirati data sekcijo v RAM in pocistiti bss sekcijo - poglej svoj start.S, crt0.S, ali kar koli ze imas, ce je v kodi ze kaj taksnega.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Oscilator
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 13:16
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2012 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem razbral iz kode v crt0.s se kopirajo interrupt vector, code in data sekcija v RAM. Zatem se počisti bss sekcija. Če te prav razumem moram odstraniti kopiranje code sekcije.

lp



crt0.s.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  crt0.s.txt
 Velikost datoteke:  5.94 KB
 Downloadano:  3 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
haRmOniKa
Član
Član



Pridružen-a: Pet 03 Dec 2010 20:10
Prispevkov: 94
Aktiv.: 0.97
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo kakšno idejo, kako odšteti 1024-bitni spremenljivki v armu? Nikakor mi ne uspe :/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
leon42
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 11 Okt 2012 16:46
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.05
Kraj: bohinj

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 28, 2013 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto preprosto. Definiraš dve int zbirki (array) z 32 členi Ker je 1024/32 = 32.

Najlažje je prej poizkusiti z seštevanjem, odštevanje je najbrš analogno.

Nato se lotiš seštevanja od zadaj. Pač sešteješ zadnje dva od vsake zbirke, pri tem pa gledaš če je prišlo do prenosa, se pravi kaj moraš nesti naprej, na naslednjo zbirko. To ponavljaš dokler ne sešteješ vseh.

Upam da sem bil razumljiv.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
amater05
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 09 Apr 2012 2:06
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 12, 2013 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako na vhodih krmilnika (v konkretnem primeru LPC2138 tj. Š-arm) zaznavamo spremembe toka npr. kot je to opisano tukaj: http://computer.howstuffworks.com/keyboard2.htm ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maxwell
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 08 Jan 2012 14:48
Prispevkov: 7
Aktiv.: 0.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 16, 2013 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

ko hočem naložiti program na šarm mi winidea vrne napako, ki je na sliki, v tem primeru je jumper25 na sponkah 2 in 3.

Če pa jumper25 prestavim kot običajno na sponki 1 in 2 mi pa winidea vrne: error 175: jtag chain error. Check target Vcc and emulation option/jtag position in error 176 cannot stop cpu after startup.

Na forumu sem zasledil da lahko nagaja jumper8, zato sem ga zamenjal pa je še vedno enako...

Če kdo ve, kako bi ga usposobil (če je možno), da bi lahko dokončal seminarsko nalogo...Hvala za pomoč.



error.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  50.94 KB
 Pogledana:  5 krat

error.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Galus
Član
Član



Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 12:30
Prispevkov: 148
Aktiv.: 1.44
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam težavo z winIDEA, ko dam prevajati projekt
mi prevajalnik ne konča z prevajanjem.
Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?

LP.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 25, 26, 27  Naslednja
Stran 26 od 27

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2330 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group