www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ghost disk copy - neplačljiva aliternativa
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 6:30 pm    Naslov sporočila:  Ghost disk copy - neplačljiva aliternativa Odgovori s citatom

ALi kdo od vas uporablja kak neplačljiv program, podoben Norton Ghost, ki kompletno sliko diska prekopira v datoteko nekega drugega diska in po potrebi restavrira nazaj in je disk spet kot je bil.

Zelo sem razočaran nad windows back/restore variantami.
Naredil sem backup, nato sem instaliral program - (ni delal) in sem hotel nazaj na staro stanje, in restore je mlel in mlel, a po končanem restavriranju je bil program, ki sem ga slabo instaliral še vedno gor. Jaz pa sem si predstavljal, kot govori teksta, da vzporstavi staro stanje, pa niti ikone na ekranu ni izbrisal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena free alternativa je tale v linku iz Linuxa.
Dela O.K. a je potrebno malo vaje, ker je mogoče malce bolj zakompliciran kot npr. Ghost ali Acronis.

http://www.partimage.org/Main_Page

Najlažje je, da si iz spleta preneseš "live Linux CD ali DVD".
Včasih je to bil Knoppix (Live Linux CD)..
ali pa tale
http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@vilko: že veliko let uporabljam "plačljiv" Norton Ghost, ki je bil do kakšnega leta nazaj na vseh distribucijah Hiren's Boot CD (HBCD) in tudi slučajno ne razmišljam o drugih variantah, zakaj, enostavno, zato, ker dela Very Happy
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.19

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odin je en tak freeware. Naredi cel image ali particije ali pa diska in ga shrani v en fajl. Kasneje lahko ta file restavriraš in imaš identično kopijo.

Preverjeno deluje.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
@vilko: že veliko let uporabljam "plačljiv" Norton Ghost, ki je bil do kakšnega leta nazaj na vseh distribucijah Hiren's Boot CD (HBCD) in tudi slučajno ne razmišljam o drugih variantah, zakaj, enostavno, zato, ker dela Very Happy

Kje bi se še dalo dobiti ta boot disk? Jaz namreč še vedno uporabljam boot disk za win98, na katerem imam dos verzijo ghost03. Pa mi je na win7profesional zatajil. Nisem mogel priti do njega, da bi ga zagnal. Ali pa je imel prenosnik preveč A:, C:, D:, ...

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Clonezilla

Lp, g

bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Clonezilla

Lp, g

+1 uporabljam doma in v službi

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kose19 je napisal/a:
Kje bi se še dalo dobiti ta boot disk? Jaz namreč še vedno uporabljam boot disk za win98, na katerem imam dos verzijo ghost03. Pa mi je na win7profesional zatajil. Nisem mogel priti do njega, da bi ga zagnal. Ali pa je imel prenosnik preveč A:, C:, D:, ...
Dobi se ga pri meni in že ime pove, da je boot, kar pomeni, da mu je vseeno kaj imaš na mašini inštalirano.
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja se priporočam za en cd. Več na zs.
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 7:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnja verzija z Norton Ghost:
http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v106/

Zadnja verzija na splošno:
http://www.hirensbootcd.org/download/

USB:
http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Macrium Free. Brezplačna varianta ima to omejitev, da ne moreš iz windowsov narediti restore, ampak moraš za to zagnati PC z boot CD-ja, ki ga narediš v programu, to je vse. Dela samodejno kopijo cele particije po urniku (jaz imam nastavljeno enkrat tedensko).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko je napisal/a:
Odin je en tak freeware. Naredi cel image ali particije ali pa diska in ga shrani v en fajl. Kasneje lahko ta file restavriraš in imaš identično kopijo.
Preverjeno deluje.

Marko, to vprašanje je zate:
Instaliral se ODIN kot program na C:\Odin.
Tam sta dva programa, odin,exe in odinc.exe
Pognal sem program Odin.exe in naredil kopijo C: diska na E:disk kot datoteko.

Predpostavim, da je vsebina C: diska fuč, ne morem več startati Windowsev.
Kako potem naredim restore iz datoteke na E disku na C disk.
ALi obstaja varianta, da naredim bootable CD s programom ODIN?

Vse premalo vem...

Pa tudi če pod windowsi startam restore sistemskega diska, ne gre, javi, kot na sliki.

snap.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  snap.jpg
 Velikost datoteke:  15.29 KB
 Downloadano:  11 krat

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od vseh naštetih programov sem uspel pognati in uporabiti samo Macrium Free. Le nad hitrostjo, s katero se boota CD sem malo razočaran.
A glavno je, da naredi, kar se od njega zahteva.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, to je res. Sreči tudi jaz tega bootanja ne rabim pogosto. Le na začetku malce študiraš da ugotoviš, kako se naredi urnik (sicer sem tudi jaz zdajle že malce pozabil), potem pa pozabiš nanj dokler se ti sistem ne sesuje. Jaz imam nastavljeno tako, da mi naredi vsakič svojo celotno kopijo, potem pa vsake toliko časa stare slike brišem, pa je. Mogoče plačana verzija to dela sama, ampak če ne prej se spomniš takrat, ko ti računalnik "zajamra" da zmanjkuje prostora na disku Dancing

sicer imaš če se ne motim možnost izdelave dveh boot CD-jev: na platoformi Windows PE ali na linux platformi. Lahko poskusiš obe, pa vidiš, katera se prej postavi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Od vseh naštetih programov sem uspel pognati in uporabiti samo Macrium Free. Le nad hitrostjo, s katero se boota CD sem malo razočaran.
A glavno je, da naredi, kar se od njega zahteva.

Huh, to pomeni, da s Clonezillo nisi uspel?!

Lp, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni