www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Programator za NAND flash

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 9:43 am    Naslov sporočila:  Programator za NAND flash Odgovori s citatom

Ali si kdo lasti programator za NAND flash-e?

Moj kitajc se še ziblje nekje na valovih morja, pa bi nujno moral prekopirati Hynix H27u1g8f2b
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TSOP 48?
BGA ohišja ne morem brati nimam socketa.
Če ja ti ga lahko skopiram verjetno rabiš samo dobiti dol BIN.
Za programirati moraš pa vedt kakšen algoritem je potreben.
Ker jih je na voljo en kup.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, TSOP. O kakšni proceduri govoriš? TALE menda to naredi sam...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Algoritmi ko so na voljo


nand_algor.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.66 KB
 Pogledana:  9 krat

nand_algor.jpg



flash_params_hynix.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  103.02 KB
 Pogledana:  18 krat

flash_params_hynix.jpg



_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje bi "hard copy" moralo špilat?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri programator pa imaš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PROS PF 110+
_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

?? Kje si pa to najdu? Gugl ga sploh ne pozna...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so nam kitjaci zrihtali da je isti kot v proizvodnji pri njih.
_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2015 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko se proba če želiš.
Lahko zvečer priletim v Radovljico pa probava.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1641
Aktiv.: 10.67
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2015 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zahvaljujoč Airwolfu zadeva uspešno urejena!

Sva delala "na suho" (nisva mogla zadeve direktno preizkusiti), a je test pokazal, da zadeva deluje vsaj tako dobro kot nova!

Kot zanimivost naj povem, da sicer čip daje pri vsakem branju drugačen crc, a to očitno nima vpliva na funkcionalnost.

Airwolfu še 1x hvala za trud !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2015 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pri vsakem branju, ampak da ven drugačen CRC kot DUMP ki sva ga naredila.

CRC dobrega čipa:

Buffer Checksum: 1236E568 (CheckSum32)

CRC najinega zapečenčka z dumpom dobrega čipa

Buffer Checksum: 1236FF54 (CheckSum32)

Če dela in če si lahko posodobil na zadnjo verzijo je potem stvar rešena.
Sporoči čez kak teden če še vse dela kot mora.

Pa še par informacij kako sva naredila:
Najprej sva prebrala preverjeno delujoč čip in shranila vsebino kot BIN fajl.
Nato sva prebrala in shranila vsebino z nedelujočega čipa.
Glede na podobnost datotek obstaja velika verjetnost da je bila televizija posodobljena z napačno datoteko.
Nedelujoč čip sva izbrisala in z NAND_RBA algoritmom zapisala predhodno skopirano dobro vsebino.
Kar naju je motilo je to da je bil del popolnoma na koncu čipa na novem drugačen kot na originalnem (iz tega tudi drugačen CRC).

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1245
Aktiv.: 9.66
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2015 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:

Kar naju je motilo je to da je bil del popolnoma na koncu čipa na novem drugačen kot na originalnem (iz tega tudi drugačen CRC).


Zelo verjetno da gre za kakšno serijsko številko čipa, ali pa kalibacijske vrednosti?
Ker s podobno situacijo, le da je bilo popolnoma na začetku čipa, sem se srečal z Renesasovimi čipi R5F2136. V službi, ko sem malo primerjal enake elektronike z enakimi SW na sebi...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1835
Aktiv.: 14.73
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2015 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno, je pa tudi varianta da sva uporabila napačen algoritem.
Uporabila sva tistega za katerega sem vedel da deluje in sva imela srečo da je deloval tudi tukaj.

Počakajmo še kakšen teden pa bomo videli če stvar še vedno dela.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1683
Aktiv.: 10.94
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2018 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem ravno domač pri NAND FLASH-ih, pa sem malo študiral. Najprej zato, da vidim ali bi pri meni ustrezal podoben.
Tile FLASH-i imajo lahko slabe bloke že tovarniško, zato imajo tudi rezervo. Pri konkretnem Hynix H27U518S2C (PDF) je to 1/32 oz. 64MiB + 2MiB. Na čipu je tudi označeno ali ima morda vse bloke dobre.
Torej pri branju (lahko) dobimo 66MiB podatkov?

Nekaj o tem:
http://wiki.openmoko.org/wiki/NAND_bad_blocks

Če pravilno razumem to zaplete kopiranje iz enega FLASH v drugega, če ne vemo kje in kakšna je tabela slabih blokov, da bi jo popravili. Domnevam torej, da lahko tako kopiranje deluje le, če ima ciljni FLASH vse bloke (oz. tiste (začetne), ki so uporabljeni) dobre. Če je tabela v drugem pomnilniku je pa potrebno kopirati tudi to.
Imam prav?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2240 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group