www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem Januar 2016
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 805
Aktiv.: 6.59
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni je kazal 358 na kupljenem hot endu.Potem sem vzel tipalo iz recikliranega akumulatorja notebook-a. Sedaj mi pri 20 stopinjah sobne temperature prikazuje 75 stopinj na lcd-ju.
No ,vsaj se lahko sprehajam po menujih , kar je bilo prej nemogoče.
Naprej pa še nisem ......
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem še enkrat sprogramiral mego pa nič ni pomagalo
Razmišljam da je mogoče odletel vhod na megi zaradi statike in bi poskusil nekako preprogramirat, da bi na vhodu T2 bral T0
Bom poskusil še obrnit priključek extruder pa hotbed pa da vidimo kaj bo kazalo Very Happy
Trenutno namreč nimam nobenega termistorja pri roki

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5273
Aktiv.: 30.05
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Traflc, mogoče sem spregledal, toda nikjer ni napisano za kateri kontroler in kateri firmware gre in če firmware prevajaš sam.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3073
Aktiv.: 20.44
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 7:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
solomojster, jaz sem jih kupil na eBayu, pine za konektorje, ohišja konektorjev in klešče.


Ali so te klešče enake (po videzu so) kot pa tiste, ki so namenjene stiskanju tulcev na žice?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5273
Aktiv.: 30.05
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek, možno, da so po videzu enake vendar z drugačnimi čeljustmi.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm ne vem zakaj moje sporočilo ni šlo skozi.
No pa naj še enkrat napišem:
V glavnem imam ploščo RAMPS 1.4 na megi 2560
Firmware je Marlin ne vem točno katera verzija ampak dokler se mi ni zabasala cevka extruderja med grelcem in hladilnikom je vse delalo kot mora (če izvzamem da je treba narest še fine nastavitve)
Ko pa sem cev očistil in nazaj priklopil termistor ter grelec mi je pa začelo kazat 258° na T0.
Tudi če ga odklopim kaže toliko, če pa naredim kratek stik pa kaže 358
Ko še nism imel priključenih termistorjev je na obeh kazalo okoli 460° zato sumim mego.

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem obrnil konektor T0 je sedaj T1 in ni nič drugače torej termistor je v redu , nekaj je narobe s pinom na rampsu ali megi. Najbrž z mego ni nič narobe ker, ko sem jo odklopil z rampsa in preveril s pronterjem je za oba pina kazalo 358.
Sedaj sem priključek obrnil tako da je na T2 T0 samo še preprogramirat ga bo treba.
A se komu sanja kaj bi lahko skurilo ta pin - statika ?
Bom preveril še shemo za rampsa mogoče je tam kaj.

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 805
Aktiv.: 6.59
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj ne poskusiš isti thermistor preklopit iz hotend-a na pine za ogrevano mizo , pa vidiš kaj ti tam pokaže ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj to opisujem v zgornjem postu.
Torej priklopim termistor od extruderja na T1 in kaže kot mora, T0 ko je priklopljen bed senzor pa 258, torej je nekaj narobe s pinom 13 od T0
Čeprav sedaj gledam shemo rampsa ni nič posebnega 4k7 pullup upor pa kondenzator na pin 13 na mego hmm.
Programa pa tudi nisem nič spreminjal.

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno je res odletel pin na Megi.
Ni mi jasno kako, ker sem vse lepo povezal. Očitno je res bila statika.
Zanimivo mi je pa da do neke mere še vedno deluje
Sem testiral samo mego na pronterju in pullup upor na A13 in A14
A14 (T1) deluje , A13 (T0) pa kaže 258, če ga priključim na - pa 358.
Sedaj pa iščem kako preprogramirat pine ...

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Traflc
Član
Član



Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Prispevkov: 360
Aktiv.: 2.05
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče komu pride prav.
V Marlinu poiskal pins.h
Spremenil podatke za moj RAMPS (EFB)
#define TEMP_0_PIN 15
#define TEMP_2_PIN 13
Programsko sem obrnil pina glede na to da v bližnji prihodnosti ne nameravam priklapljat drugega extruderja.
Sedaj zadeva dela kot mora
Očitno mi je odletel pin na megi zaradi statike ali pa kar tako.
Kako se resit statike ?
Glede na to da se plastika (polnilo) konstantno drgne ob teflonsko cev ?
Ali je to možen izvir statike ?
Res pa je da imam vse kable X osi navite s plasticnim opletom okoli te cevi.

_________________
Lp. Traflc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13716
Aktiv.: 78.16
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Je tudi ESP8266 vmes?


No tudi ESP8266 je živ Wink ***klik***

Sicer printam dele za tole....

(tole sestavlja brat)

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5273
Aktiv.: 30.05
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, ali prižigaš LED na ESPju preko WiFi routerja?

3D tiskalnik je pa izredno podoben Branetovemu.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13716
Aktiv.: 78.16
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Silvo, ali prižigaš LED na ESPju preko WiFi routerja?



Ja, v interni mreži.

Jaka57 je napisal/a:

3D tiskalnik je pa izredno podoben Branetovemu.


He he ... Silenced

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Prispevkov: 1882
Aktiv.: 10.72
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
No tudi ESP8266 je živ Wink

luštna tale mala platka. Pritisneš na gumbek na telefonu, pa se ti prižge ledica Dancing Sam sem namesto ledice dal rele, ter vse skupaj zmontiral dva štuka nižje v kolegovi delavnici, kjer je taglaven ruter, ki ga resetiram, če se zacikla.

_________________
lp, Miran (Miro - S51SK)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 47 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group