www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Začeti z Arduinom da ali ne?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
začetnik12
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Nov 2015 21:43
Prispevkov: 53
Aktiv.: 1.11

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2016 8:54 pm    Naslov sporočila: icon_funny Začeti z Arduinom da ali ne? Odgovori s citatom

Pozdravljeni!....sem začetnik v elektrotehniki, obiskujem 1 letnik elektrotehniške smeri, pa bi vas vprašal ali se splača kupit arduino (ker bi malo začel s programiranjem), kaj vse lahko delamo z njim in ali se splača kupiti arduino prek ebaja za samo tam okoli 6 e ali se mi bolj splača dati nekaj več denarja in ga kupiti nekje v Sloveniji.


Hvala za odgovore v naprej!


LP Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2016 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večina nas kupuje Arduine pri .
Z njimi lahko počneš ogromno stvari, malo po forumu poglej in boš videl, kaj vse se da z njimi narediti.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
začetnik12
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Nov 2015 21:43
Prispevkov: 53
Aktiv.: 1.11

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2016 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala bom pogledal Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 17, 2017 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!
Da ne odpiram nove teme!
Sem čist frišek na arduinu.
Kupil sem clone mega 2560, tft shield in lcd
Ampak slednji kaže samo bel zaslon!
Torej, fuč lcd ali je kak poseben postopek, da začne delat?
Nikjer ne zasledim kako začeti z arduinom...
Hvala!
Lp Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 17, 2017 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda je bel zaslon, kaj pa pričakuješ na njemu, dokler je tvoja Mega prazna, oz. je na njej (verjetno) program Blink.
Ko boš pa napisal program, da se na LCDju nekaj prikazuje, ga prevedel in naložil na tvojo Mego, potem pa zaslon ne bo bel.
Učenja Arduina je na Netu kar nekaj. Stric Google ti je lahko v pomoč pri iskanju.
V njega (Googla) odtipkaj Arduino tutorial in dobil boš neverjetno veliko zadetkov Wink .
Npr. tole ali tole ali tole ali ........

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 17, 2017 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, torej je vse ok?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za TouchGLCD rabiš tudi knjižnico
http://www.rinkydinkelectronics.com/library.php?id=51

Sicer je tudi na tem forumu kar nekaj tem v zvezi z Arduino začetniki, ampak vseeno ... kakšno je tvoje znanje angleščine?

Od kod si? Morda ti lahko že sosed pomaga.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Angleščina še kar, ni prehud problem...
Sem že nekaj preizkusil s te strani, pa ali ne dela ali pa jaz ne vem kaj in kako.
Prej to drugo...
Sem iz Bele krajine.
Kupil sem pa tole:
https://www.ebay.com/itm/3-2-inch-TFT-LCD-Display-Module-Touch-Panel-SD-Card-Cage-for-Arduino/171988190464?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

https://www.ebay.com/itm/3-2-TFT-Touch-Screen-Panel-LCD-Shield-V2-2-Expansion-Board-for-Arduino-Mega2560/322525029100?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

https://www.ebay.com/itm/MEGA-2560-R3-ATMEGA16U2-ATMEGA2560-16AU-Board-USB-Cable-For-Arduino/272883531612?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvleci dol knjižnici UTFT in UTouch in ju odzipaj v
C:\Program Files\Arduino\Libraries

Zaženi Arduino okolje in v Datoteka->Primeri se bosta pojavili novi knjižnici.
Naložiš en demo iz UTFT za živce (blagodejen vpliv pa to ...).
Nato iz UTouch naložiš UTouch_Calibration , v Initialize display in Initialize touchscreen odkomentiraš tvojo kombinacijo Shielda in Arduinota ter nastaviš Orientation.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala ti, Igo!
Problem je, ker ne vem kje najdem kater model lcd in touch imam, pa tudi arduino je clone mege...
Preveč frišn, da bi se znašel...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rookie007 je napisal/a:
.....Problem je, ker ne vem kje najdem kater model lcd in touch imam, pa tudi arduino je clone mege...
Mislim, da je problem, ker hočeš jesti s preveliko žlico.
Mega ni problem, ne glede na to, da je clone, povezavo do dokumentacije shielda imaš na strani, kjer si ga kupil in priloženo tukaj, TFT pa je tak kot na tej povezavi,
kjer imaš tudi povezavo do knjižnjice.
Toda, ali ne bi za začetek začel s kakšnim enostavnim primerom, katere imaš v Arduino IDE, recimo s tipko in LED diodo?
In kot sem napisal stric Google je tvoj prijatelj, saj imaš na Netu en cel kup že napisanih programov točno za to tvojo kombinacijo.



TFT01-3.2-Shield.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  TFT01-3.2-Shield.rar
 Velikost datoteke:  218.51 KB
 Downloadano:  11 krat


_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 hvala!
Povezava do strani deluje, knjižnica na tej strani pa ni veljavna(pokaže mi 404).
Arduino potrebujem le za program Beerduino, ki pa ga tako in tako ne najdem, oziroma mi ni dostopen na ruskem forumu.
Led diodo sem poskusil v primeru in deluje.
Naložil sem tudi primer iz utft in ekran nekaj utriple, ampak le bel zaslon.
Ne vem, morda je pa v okvari ?
Po moje, če bi bil izpraven, bi se kaj pokazalo gor, ali pač?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pač....
Povezav na tisti strani nisem preverjal, kaj pa pravi stric Google, če ga povprašaš, če kaj ve o UTFT library?

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Usmeri me na rinkydinks.
Tam sem potegnil in naložil v program.
Vse kar se dogaja je utripanje belega zaslona...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Knjižnica UTFT mora podpirati kontroler ILI9341 . Tudi to moraš nastaviti v tisti Demo .ino .
Poleg orientacije in razporeda pinov.
Odpreš demo za 3.2 display, vse nastaviš, nato pa ShraniKot neko drugo ime, saj so tisti primeri dostikrat zaklenjeni in ne dovolijo sprememb.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 174 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group