www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Začeti z Arduinom da ali ne?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole kar delamo, delamo na pamet, saj nihče, razen tebe, ne ve kako si vse skupaj zložil!
Kakšna slika bi bila zelo dobrodošla, kanede?
In kakšen tvoj program tudi, da vidimo kaj čaraš.
Če tega ne bo potem si pa pomagaj sam in bog.....

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Arduino 1.8,5. program.

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz tega se ne vidi, kako imaš vse skupaj zloženo(mega + shield + TFT).
Pa kakšen program priloži.

Ti imaš komplet iz tega videa. Tudi tukaj je TFT bel, dokler se ne naloži program.

In tukaj so vse potrebne knjižnjice.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj dodatnih slik...




Bravo!
Malo sem preuredil

BraneZ
Brane, to sem naredil jaz Wink
Jaka57

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa takole rookie007,

slike se dajejo na forum in ne na neke zunanje strežnike, kajti iz teh strežnikov ščasoma zginejo in potem je tema na forumu, v kateri ni več slik prazna!
Ko sem napisal, da pripni program nisem mislil slike programa ampak program kot tak v tekstualni obliki, nekaj takega:
Koda:
/**
 * BasicHTTPClient.ino
 *
 *  Created on: 24.05.2015
 *
 */

#include <Arduino.h>

#include <ESP8266WiFi.h>
#include <ESP8266WiFiMulti.h>

#include <ESP8266HTTPClient.h>

#define USE_SERIAL Serial

ESP8266WiFiMulti WiFiMulti;

void setup() {

    USE_SERIAL.begin(115200);
   // USE_SERIAL.setDebugOutput(true);

    USE_SERIAL.println();
    USE_SERIAL.println();
    USE_SERIAL.println();

    for(uint8_t t = 4; t > 0; t--) {
        USE_SERIAL.printf("[SETUP] WAIT %d...\n", t);
        USE_SERIAL.flush();
        delay(1000);
    }

    WiFiMulti.addAP("SSID", "PASSWORD");

}

void loop() {
    // wait for WiFi connection
    if((WiFiMulti.run() == WL_CONNECTED)) {

        HTTPClient http;

        USE_SERIAL.print("[HTTP] begin...\n");
        // configure traged server and url
        //http.begin("https://192.168.1.12/test.html", "7a 9c f4 db 40 d3 62 5a 6e 21 bc 5c cc 66 c8 3e a1 45 59 38"); //HTTPS
        http.begin("http://192.168.1.12/test.html"); //HTTP

        USE_SERIAL.print("[HTTP] GET...\n");
        // start connection and send HTTP header
        int httpCode = http.GET();

        // httpCode will be negative on error
        if(httpCode > 0) {
            // HTTP header has been send and Server response header has been handled
            USE_SERIAL.printf("[HTTP] GET... code: %d\n", httpCode);

            // file found at server
            if(httpCode == HTTP_CODE_OK) {
                String payload = http.getString();
                USE_SERIAL.println(payload);
            }
        } else {
            USE_SERIAL.printf("[HTTP] GET... failed, error: %s\n", http.errorToString(httpCode).c_str());
        }

        http.end();
    }

    delay(10000);
}


Iz slik se tudi slučajno ne vidi kaj čaraš, vidi se samo to, da si nekaj potegnil v Arduino IDE, ne ve se niti tega ali si prevedel ali ne in če si ali so napake ali ne.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoč!
Končno usposobil lcd in touch.
Touch sem skalibriral, zdaj pa ne vem, kam vpišem tele vrednosti kalibracije.
Pregledal sem cel sketch in nikjer ne zasledim podobnega zapisa, da bi ga zamenjal z novim zapisom. [/img]



IMG_20171119_195330-640x480.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.62 KB
 Pogledana:  3 krat

IMG_20171119_195330-640x480.jpg



_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpakiraj spodnjo datoteko, v njej boš našel datoteko URTouchCD.h in v to se to vpiše
in vse skupaj še enkrat prevede.
To ti izpiše tudi na zaslonu in to datoteko imaš že na svojem računalniku, tam kjer so naložene knjižnjice.



URTouch.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  URTouch.zip
 Velikost datoteke:  424.07 KB
 Downloadano:  9 krat


_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel v arduino mapi na računalniku.
Hvala Jaka57!

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rookie007, v naslov teme si postavil vprašanje, torej sedaj lahko že napišeš odgovor Dancing .
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
rookie007, v naslov teme si postavil vprašanje, torej sedaj lahko že napišeš odgovor Dancing .

Bi, sam tema ni moja!
Sem si jo samo sposodil... Wink

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pa jaz napisal, rooki007, ker nisem bil dovolj pozoren na to, kdo je temo začel Brick wall .

Seveda , zakaj pa ne, saj ogromno stvari teče na Arduino ploščah in raznih dodatkih za te plošče in to na cenenih kitajskih.
Za enostavne in malo manj enostavne stvari so, kot jaz pravim, k' biks.
Programiraš jih lahko v Basicu, Cju ali pa zbirniku (da ne bo kdo jezen, če sem kaj izpustil) in zastonj programja za programiranja je popolnoma dovolj.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2017 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Arduino deluje, problem je le v obrnjenem zaslonu na dotik...

https://www.youtube.com/watch?v=HXLWWe_TH-w&feature=em-upload_owner

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2017 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je stvar orientacije PORTRAIT in LANDSCAPE ter osi x in y od Touch in od GLCD. Treba jih je uskladiti. Jaz sem to počel kar s poskušanjem.

Na zaslon izpisuj koordinati (myGLCD.printNumI za številko) xDotika in yDotika.
In riši še myGLCD.drawPixel pike, na xDotika in yDotika koordinatah.

Ko enkrat vidiš, kje je (0,0) od Touch in (0,0) od zaslona ter v katero smer gresta osi (x,0) in (0,y) zaslona in dotika, se lažje dela.
Narišeš si skico polno številk in gledaš, kaj moraš rotirati in kaj zrcaliti.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rookie007
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 18:55
Prispevkov: 17
Aktiv.: 0.73
Kraj: Gradac, Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2017 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
To je stvar orientacije PORTRAIT in LANDSCAPE ter osi x in y od Touch in od GLCD. Treba jih je uskladiti. Jaz sem to počel kar s poskušanjem.

Na zaslon izpisuj koordinati (myGLCD.printNumI za številko) xDotika in yDotika.
In riši še myGLCD.drawPixel pike, na xDotika in yDotika koordinatah.

Ko enkrat vidiš, kje je (0,0) od Touch in (0,0) od zaslona ter v katero smer gresta osi (x,0) in (0,y) zaslona in dotika, se lažje dela.
Narišeš si skico polno številk in gledaš, kaj moraš rotirati in kaj zrcaliti.


Sorry, pred očmi vidim sam blablabla in ne razumem nič (nisi nič narobe napisal, sam jaz nič ne razumem)

_________________
LP, Aleksander
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.49
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 20, 2017 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rookie007 je napisal/a:
... Sorry, pred očmi vidim sam blablabla in ne razumem nič ...
d'oh! d'oh!
Ne se hecat'!

Za začetek malo pogledaš s čim imaš opravka in iz obstoječih sestaviš nov program.
Koda:

// PREDELAN UTouch_QuickDraw
// Copyright (C)2015 Rinky-Dink Electronics, Henning Karlsen. All right reserved
// web: http://www.RinkyDinkElectronics.com/
//
// This program is a quick demo of how to use the library.
//
// This program requires the UTFT library.
//
// It is assumed that the display module is connected to an
// appropriate shield or that you know how to change the pin
// numbers in the setup.
//

#include <UTFT.h>
#include <UTouch.h>

// Initialize display
// ------------------
// Set the pins to the correct ones for your development board
// -----------------------------------------------------------
// Standard Arduino Uno/2009 Shield            : <display model>,19,18,17,16
// Standard Arduino Mega/Due shield            : <display model>,38,39,40,41
// CTE TFT LCD/SD Shield for Arduino Due       : <display model>,25,26,27,28
// Teensy 3.x TFT Test Board                   : <display model>,23,22, 3, 4
// ElecHouse TFT LCD/SD Shield for Arduino Due : <display model>,22,23,31,33
//
// Remember to change the model parameter to suit your display module!
UTFT    myGLCD(ITDB32S,38,39,40,41);

// Initialize touchscreen
// ----------------------
// Set the pins to the correct ones for your development board
// -----------------------------------------------------------
// Standard Arduino Uno/2009 Shield            : 15,10,14, 9, 8
// Standard Arduino Mega/Due shield            :  6, 5, 4, 3, 2
// CTE TFT LCD/SD Shield for Arduino Due       :  6, 5, 4, 3, 2
// Teensy 3.x TFT Test Board                   : 26,31,27,28,29
// ElecHouse TFT LCD/SD Shield for Arduino Due : 25,26,27,29,30
//
UTouch  myTouch( 6, 5, 4, 3, 2);

void setup()
{
  myGLCD.InitLCD();
  myGLCD.clrScr();

  myTouch.InitTouch();
  myTouch.setPrecision(PREC_MEDIUM);
  myGLCD.print("ZGL", 10, 10);  // ZGORAJ LEVO
  myGLCD.print("SPL", 10, 200);  // SPODAJ LEVO
  myGLCD.print("ZGD", 200, 10);  // ZGORAJ DESNO
  myGLCD.print("SPD", 200, 200);  // SPODAJ DESNO

}

void loop()
{
  long x, y;
 
  while (myTouch.dataAvailable() == true)
  {
    myTouch.read();
    x = myTouch.getX();
    y = myTouch.getY();
    if ((x!=-1) and (y!=-1))
    {
      myGLCD.drawPixel (x, y);  // Nariše pixel na (x, y)
      myGLCD.print("X    ", 100, 100);  // Povozi številko
      myGLCD.print("Y    ", 100, 120);  // Povozi številko
      myGLCD.printNumI(x, 116, 100); // Nova številka X
      myGLCD.printNumI(y, 116, 120); // Nova številka Y
    }
  }
}

Iz .zip-a vzemi originalne kalibracijske številke iz URTouchCD.h , preden si ga spreminjal (tvoje nove vrednosti samo //zakomentiraj ) in naloži gornji programček.
Nato vidiš, kaj in kje se zgodi, če se dotakneš zaslona.

Nariši si skico zaslona na papir in na njej označi položaj LCD pinov, položaj ZGL, SPL, ZGD, SPD, zpisanih vrednosti X ter Y, ko se dotakneš zaslona v vogalih in položaj pike glede na točko dotika.

Fotografijo lista pripni sem.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 174 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group