www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

LG TV se ne vklopi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2016 7:30 pm    Naslov sporočila:  LG TV se ne vklopi Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam tezave z LG 37LH5000, po udaru strele se TV ne vklopi več. Sveti rdeča lučka, ne reagira na stranske kontrole niti na daljinca. TV sem odprl, vizualno ni videti nič narobe (napihnjeni kondenzatorji, počeni varistorji, ožganine). Na napajalni plošči sem na konektorju, ki gre naprej na matično ploščo pomeril napetosti, kot so označene po pinih. 24V ni, 12V ni, imam pa 5V, kar je očitno ravno za lučko. Zraven tega je odneslo še disk v siol boxu in modem. Zanima me ali lahko glede na to, da ni napetosti na sekundarni strani napajalne plošče sklepamo, da je udar prišel s strani napajanja in ne preko HDMI? Drugega v TV ni bilo povezano. Lahko sklepamo morda, da bi zadevo rešila menjava napajalne plošče, ki ni spet tako draga?

Serviserji pravijo razlicno, en je preprican, da je napajalna plosca, drugi pravi da maticna ne da komande za vklop teh 24V in 12V in jih zato ne izmerim, ne vem? Kaksen predlog?

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1296
Aktiv.: 9.01
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2016 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči 3,3 V linijo in z ohmmetrom preveri, če ni slučajno v kratkem stiku. Za začetek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Prispevkov: 982
Aktiv.: 6.82
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2016 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Skoraj zagotovo je odneslo osnovno (matično ploščo).
Jaz bi najprej preveril HDMI selector čip. Najbolje s component testerjem na osciloskopu, ker pa verjetno te možnosti nimaš lahko čip tudi odspajkaš s plošče (vse razen HDMI-jev bi moralo delovati tudi brez tega čipa).
Naslednja stvar je signal za vklop napajalnika iz osnovne plošče, to je pa tudi več ali manj vse, kar lahko narediš.
Če ni signala za vklop napajalnika, potem je zagotovo fuč osnovna plošča, ki se je ne izplača popravljati. Zelo verjetno je zanič osnovni BGA procesor in verjetno še kaj zato se osnovnih plošč skurjenih od strele ponavadi ne izplača popravljati.

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2016 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne najdem 3,3V linije. Imam pa power on pin na napajalni plosci, ce dam konektor ven na strani maticne plosce in prebrikam power on na 5V bi moral potem dobit 12V in 24V? In tako bo videti ali je napajalna OK ali ne?

https://spares2repair.co.uk/lg-37lh5000-main-av-eax57644502-5-ebu60674870-ld91b

a selektor je pa tale desno zamaknjen nad HDMIji? Ne vem, ravno HDMI bi rabil, ce bi si jo ze zelel usposobit kot drug TV, tega LGja bo vseeno zamenjal nov TV. Tega bi pa ustimal za drugo sobo vezanega na laptop za kaksen film kdaj pogledat.

EDIT: sem naredu tako in potem dobil tako 12V kot 24V. Se pravi kot ste sklepali je sla maticna preko HDMI Smile Popravljat torej se ne splaca, ima kdo idejo koliko bi kostala nova?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1296
Aktiv.: 9.01
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2016 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, tisto je HDMI selektor. Tu je še podatkovni list: https://media.digikey.com/pdf/Data%20Sheets/Rohm%20PDFs/BU160xxKV.pdf

Pri tem tipu TVja se sicer uporablja ta, medtem ko sem jaz pri enem 42" modelu od LG moral zamenjati tak selekotr, le da je bil proizvajalca Silicon Image. Le da se je v mojem primeru TV potem spet prižgal, a HDMI porti še vedno niso delovali. Lastnik se sicer rekel da lahko živi tudi brez HDMI portov, zato nisva potem raziskovala naprej.

V glavnem, v datasheetu imaš razpored pinov, sedaj pa preveri če imaš 3,3 V na napajalnih pinih, ko zaženeš napajalnik. Če je tam 0 V, oziroma če z ohmmetrom izmeriš kratek stik med +3,3V in GND, potem je možnost, da je ta čip prebit. Poskusi mu odklopiti napajalne linije (+3,3V oziroma Vcc) in ponovno pomeri upornosti...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Profesor Einstein
Član
Član



Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Prispevkov: 1346
Aktiv.: 8.41
Kraj: Rogaška

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2016 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se poskuša preko PS/ON pina pognati napajalnik je dobro obremeniti izhode 24V in 12V z manjšim bremenom da se vidi če drži stabilno napajanje.

Lp.

_________________
--
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 12, 2016 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jp, Vcc je v stiku z GND. Kako bi te Vccje odlosal pa nimam ideje Very Happy Hja nova plata je 150€. Pred strelo pa sem tudi opazil da je prvi dan po dopustu, ko ni delovala tudi slika nekako zamrzovala recimo 2x na minuto za 20s, pobrala se je sele ko sem jo ene 5x izklopil in vklopil, potem pa je bilo do strele par dni spet OK. Zna bit se kaj s T-CON-om narobe? So pa obcasno se pojavljale hitre zamrznitve ampak za te je pa verjetno kriv siol. Dvomim da se s tem splaca se kaj pocet.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1657
Aktiv.: 9.81
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2016 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne boš šel do konca, bi jaz kupil backlight-e. Če te zanima, se oglasi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2016 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom iz Ebaya narocu rabljeno maticno za 30€ pa poskusu sreco, nova je res prehuda, za 150€ dobis ze novo 40ko, sicer bolj no name, ki ga verjetno vseeno prehiti. Upam da se splaca v tolk star TV vlagat Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1875
Aktiv.: 11.11
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2016 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nova EBU60674810 pride 116 EUR neto (nisi napisal točnega modela TV).
Zaradi takih cen je tudi moja prva izbira eBay.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 16, 2016 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

EAX57644502(5)
EBU60674844

To so z moje stevilke. Rabljena ebay 40GBP s postnino. Nove so pa servisi rekl od 130-190 Very Happy
Mal so hude cene ja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zan0088
Član
Član



Pridružen-a: Ned 31 Avg 2014 17:29
Prispevkov: 13
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2016 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, da povem, sem menjal maticno in TV dela.

Ostaja samo se en problem, ki sem ga opazil ze takrat po dopustu, kot sem pisal, pred dopustom pa tega nismo opazili.

TV prvih par minut zmrzuje, izmenicno 5s dela refresh, 5s zmrznjeno, ko je v zmrznjenem stanju kaze horizontalne crte dolge cez celo sirino, ampak samo v zgornjem delu TVja. Kazejo se tudi vertikalni bandi, ki tudi niso cez celo visino, niti celo polovico. Interval 5s-5s se scasoma (v teh par minutah tezav) zacne krajsat pa tudi caz delovanja v primerjavi s casom zmrznitve postaja daljsi, dokler ni cisto OK.

Ce zagrejem TV, gledam pol ure in vgasnem, po 4ih urah recimo pa spet vzgem do tega zmrzovanja ne prihaja. Ce pa recimo vzigam samo ob vecerih na 24 ur pa so vedno te tezave.

A ima kdo idejo kaj heca oziroma ali so znaki kaksnega poslavlanja ze to?

Hvala, lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1875
Aktiv.: 11.11
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2016 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hladna naprava ne dela, je najpogostejši vzrok kakšen elektrolitski kondenzator in posledično nestabilne napetosti.
Poglej, če je kaj napihnjenega (v napajalniku). Kitajski so sploh sumljivi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Prispevkov: 982
Aktiv.: 6.82
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 03, 2016 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu skoraj 100% ni problem v slabih elkotih.

Lahko slikaš, da vidimo kako te črte izgledajo?

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
joespub
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 04 Mar 2018 23:29
Prispevkov: 7
Aktiv.: 0.34

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2018 11:51 pm    Naslov sporočila:  sebaveh Odgovori s citatom

Lep pozdrav..Zanima ce se spoznas na napajalno plosco lcd..lg.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 199 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group