www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Pony prog ne zazna dodatne pci kartice parallel port-a LPT.
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 12:11 am    Naslov sporočila:  Pony prog ne zazna dodatne pci kartice parallel port-a LPT. Odgovori s citatom

Pony prog v208c ne zazna dodatne pci kartice parallel port-a LPT (ne moram izbirati med porti ker so vsi nekako "blokirani"). Vgradil sem kartico z podporo (SPP, PS2, EPP, ECP) Naložil sem tudi novejše gonilnike za LPT. Težava je da v BIOSU ne najdem nastavitve pri kateri bi lahko nastavil kakšno drugo nastavitev kot ECP. Na starejšem računalniku, ki je imel vgrajen LPT port sem lahko te nastavitve nastavljal v BIOS-u. Moj računalnik ima Gigabyteovo matično ploščo GA-990FXA-UD3 rev. 4. LPT kartica je STLab I-420; PCI 2S1P IO CARD. Kot je razvidno v sredstvah ni prikazano nobene lokacije ne za LPT1 ne za LPT2 in ne za LPT3 in niti ne vem kaj telokacije pomenijo ki so napisane v sredstvih. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in morebitne rešitve Very Happy


ponyprognastavitve.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  144.5 KB
 Pogledana:  18 krat

ponyprognastavitve.jpg



Sredstva.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  124.69 KB
 Pogledana:  14 krat

Sredstva.jpg




Nazadnje urejal/a elektr@nik Čet Avg 18, 2016 5:47 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1185
Aktiv.: 14.43
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V biosu ne boš našel nastavitev za Lpt, ker ga plata fizično nima. Ima samo Com port na plati.
Poglej (ali daj sliko) še za drugi zavihek "Port Settings", če lahko izbiraš med Lpt1/2/3.
Naslov za LPT1 naj bi bil 0378-037F (tudi 0778-077B)

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izbirati med številkami portov LPT se da. Ampak ponyprog vseeno ne zazna nobenega porta če nastavim na LPT2. Ta LPT kartica ima 1 LPT in 2 serijska porta ampak serijska porta delujeta ponyprog ju zazna.


port settings.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  115.36 KB
 Pogledana:  7 krat

port settings.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1185
Aktiv.: 14.43
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vklopi P&P, izberi LPT1 in v programu poglej, če se zdaj LPT1 izbor odblokira.

p.s.
Mogoče bo potreben restart.



LPT1_PP.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.93 KB
 Pogledana:  0 krat

LPT1_PP.JPG



LPT1_IO.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  57.38 KB
 Pogledana:  0 krat

LPT1_IO.JPG



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem ponovno vklopil funkcijo Enable legacy Plug and Play detection, poskusil z LPT1, LPT2 in LPT3 vendar še ni rezultata še vedno je vse blokirano, obstaja verjetnost da gonilniki ne delajo ali pa se da kaj nastaviti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1185
Aktiv.: 14.43
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj osnovnih vprašanj:
1. Po izgledu imaš Windows 7?
2. Je ta PonyProg2000 kdaj deloval v kombinaciji na LPT1 in Win7 sistemu?
3. Kje si dobil verzijo v308c, če je najvišja ver. v2.07c beta, če seveda sploh gledam prav?
4. Ponovno inštaliraj gonilnik za STlab I-420 pci kartico, restartaj in ponovi vajo.
5. Če ni razlike si preberi še PonyProg2000 in Win7..

Če se da odgovori na posamezne točke.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem pogledal nastavitve na starem računalniku z WIN XP in ugotovil da bi morala biti sredstva nastavljiva pri meni pa so permanentno izključena, za to je lahko vzrok virus, ki sem ga pred kratkim imel na računalniku ki mi je onemogočal strojno opremo, namestil pa sem si ga sam za aktivacijo windows-ow bi naj bil ampak je bil zlonameren reklo pa se mu je: KMSAuto Net.exe
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za napako imam ponyprog verzijo 2.08c spodaj pripenjam ponyprog 2.08c, ki pa več ne vem kje sem ga najdel je pa ga bilo zelo težko najti.


setup-PonyProgV208c.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  setup-PonyProgV208c.zip
 Velikost datoteke:  622.84 KB
 Downloadano:  0 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta ponyprog v2.08c se da zagnati v WINDOWS 10 le da jaz imam blokirane porte in ne morem ga uporabljati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem malo pogledal pa sem našel ponyprog 2.08c na tej strani[url] https://www.antepedia.com/detail/p/ponyprog.html[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1185
Aktiv.: 14.43
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej poštimaj mašino, ker se boš/bomo drugače vrteli v krogu.
Preskeniraj najprej celoten računalnik z enim izmed množice online antivirusnikom, če že nimaš svojega.
Prenesi F-SecureOnlineScanner.exe program, ga poženi, sprejmi pogoje in preskeniraj.

Povsem možno je, da te heca kak zajedalec, ki okupira windows proces/servis printspooler (spoolsv.exe) in sistem vključno z gonilniki ne deluje kot bi moral.
Zato se izogibaj raznih neznanih www strani, ki ponujajo višje verzije kot jih nudi original stran v želji, da boš imel oh in sploh posodobljen komp.
Če se le da vedno inštaliraj preizkušen sw z avtorjevih strani.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2016 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj jaz imam antivirusni program ampak ga je potrebno zagnati če hočeš globinski pregled, ko je enkrat virus v računalniku je najboljša izbira da na novo namestiš Operacijski sistem ker nekateri virusi spremenijo nastavitve v registrih mislim da se je to ravno zgodilo mojemu računalniku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2016 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem na novo instaliral windows-e pa še vedno isto. Jaz mislim da je težava v nastavitvah windowsa saj ne prikaže pravilnih naslovov (0378-037F 0778-077B) če pogledaš pod jezičkom sredstva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rafaellsi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Prispevkov: 459
Aktiv.: 4.75
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2016 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim da je to glavni vzrok težav. Sicer nimam programatorja za paralelni port, imam pa na Win10 preko PCI kartice priklopljen nek starejši paralelni printer. V kolikor se spomnim, sem imel v začetku tudi nekaj težav z prepoznavanjem priklopljene naprave (vednar mislim da je bil pri meni problem driver za printer in to da se je printer po priklopu inicializiral z napako oz. opozorilom..). Našel sem nekaj trikov, kako je napravo vseeno prepoznalo. Eden je, da sem napravo vklopil, po inicializaciji resetiran napako/opozorilo, in nato zagnal sistem (restart).
Trenutno stanje normalno, tako da naparavo prepozna, ne glede na rezultat inicializacije in kdaj je naprava vklopljena... Vedar mislim da so za to odgovorni predvsem driverji naprave...

Naslovi so tudi pri meni dručani od standardnih (I/O Range: D010 - D017 in D000 - D007)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektr@nik
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Maj 2016 22:07
Prispevkov: 91
Aktiv.: 2.29

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2016 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem našel izvorno kodo za ponyprog2000 v2.08d če ima kdo mingw bi prosil če lahko kdo prevede v .exe datoteko ali pa mi razloži postopek za prevajanje kode. [url] http://download2.polytechnic.edu.na/pub4/sourceforge/p/po/ponyprog/PonyProg%20sources/ [/url]


PonyProg2000-2.08d.tar.gz
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PonyProg2000-2.08d.tar.gz
 Velikost datoteke:  1.1 MB
 Downloadano:  2 krat


README.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  README.txt
 Velikost datoteke:  1.32 KB
 Downloadano:  5 krat



Nazadnje urejal/a elektr@nik Tor Avg 30, 2016 7:26 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 111 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group