www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Raspberry pi arduino komunikacija
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Raspberry Pi sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pecek2310
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Okt 2016 9:38
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 2:53 pm    Naslov sporočila: icon_idea Raspberry pi arduino komunikacija Odgovori s citatom

Živjo. Zanima me če je že kdo delov povezavo arduinota in PI-ja. Želel bi brati podatke katere mi izpisuje arduino na serial port in jih potem deliti na web server. Very Happy

Nazadnje urejal/a pecek2310 Pon Nov 14, 2016 11:10 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Prispevkov: 4048
Aktiv.: 23.83
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predenj tvoja objava konča v smeteh, si preberi pravila in popravi objavo.

Verjetno bi se to dalo narediti preko Pytona in kakšne skripte, ki teče na malini.
Nekaj podobnega kot je meritev temperature z DS18B20 na malini, le skripra bi morala brati z drugačnega naslova. Lahko malo pogledaš tule:
http://192.168.3.70/Raspberry_merilnik_temperature.htm

_________________
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miharix
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Prispevkov: 324
Aktiv.: 3.81
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi kako vežeš. RsPi = 3,3V
Arduino pa je odvisno od modela 5V ali 3,3V

@Higland. Dal si link na IP kateri je v območju rezerviranem za lokalna omrežja.
(tvoj lokalni PC/server), drugi, ki niso pri tebi doma tega ne morejo odpret.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5159
Aktiv.: 30.37
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pecek2310, zelo zanimiva slovenščina, posebno uporaba velikih začetnic.
Če ne boš popravil svojega prispevka, bo šlo tole definitivno v smeti!

Je pa zanimivo pogledat, kdo vse objavlja iz tega IP naslova (Štore Steel doo), iz katerega si objavil svoj prispevek d'oh! Very Happy .

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 469
Aktiv.: 5.53
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2016 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

huh tocno to sem jaz delal nekaj casa nazaj ampak samo za probo.
Vem da sem iz mikrokontrolerja bral temperaturo in jo prikazal na spletni strani in na mikrokontroler sem imel priklopljenih par ledic katere sem prizigal in ugasal iz spletne strani.
Ce se prav spomnim sem podatke bral in pisal iz mikrokontrolerja kar s pomocjo jave. Ali pa preko phyton in potem v javo ne spomnim se tocno.
Stvar sem preko Dynamic DNS ponudnika spravil online Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 546
Aktiv.: 3.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2016 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši v iskalnik:
"rpi arduino serial communication"
dobil boš precej zadetkov, seveda vse strani so v angleščini.

http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Arduino-Serial-Communication/step3/Raspberry-Pi-Programming/

https://oscarliang.com/raspberry-pi-and-arduino-connected-serial-gpio/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pecek2310
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Okt 2016 9:38
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@miharix a misliš da bo dovolj če dam 110 ohm predupor, če upoštevam da je max. vhodni tok 16mA na PI-ju.

@Vlado sem tudi že to gledal sam sem raje vprašal če se je že kdo kaj igral z tem pa ce so kakšni problemi. Ker jaz sem se nek igral z I2C komunikacijo pa mi Arduino noče kodo naložit, meče vn nek error ampak sem dobesedno kopiral testno skripto iz neta.

@Highlag a lahko ta .htm še enkrat obajviš kot priponko ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ecobra
Član
Član



Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Prispevkov: 234
Aktiv.: 3.51
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pecek2310 je napisal/a:
Arduino noče kodo naložit, meče vn nek error ampak sem dobesedno kopiral testno skripto iz neta.


Pri kopiranju kode iz neta se je tudi meni zgodilo, da koda ni delovala in mi je javljalo error, ampak samo zaradi kakega fonta ali znaka katerega editor ni prepoznal.
l.p.

_________________
Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pecek2310
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Okt 2016 9:38
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ecobra je napisal/a:

Pri kopiranju kode iz neta se je tudi meni zgodilo, da koda ni delovala in mi je javljalo error, ampak samo zaradi kakega fonta ali znaka katerega editor ni prepoznal.
l.p.


Sej to sem tudi jaz prvo mislil in sem use ročno prepisal in še vedno nič. Ko sem pa nekaj po svoje kodo preurediu mi pa povezava deluje samo podatke mi ne bere prave. npr. Arduino mi serial.print kaže 20 stopin a na PI-u mi kaže -1.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Prispevkov: 324
Aktiv.: 3.81
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pecek2310 je napisal/a:
@miharix a misliš da bo dovolj če dam 110 ohm predupor, če upoštevam da je max. vhodni tok 16mA na PI-ju.

Žal sem le hobi elektronik in ti na to ne upam odgovorit,
bi pa tudi mene zanimalo ali je to dovolj.
Do zdaj kar sem se igračkal sem vmes uporabil "TTL Bi-Directional Shifter"
( npr http://www.ebay.com/itm/2-Channel-4CH-Logic-Level-Converter-TTL-Bi-Directional-Shifter-Module-3-3V-5V-/291799538465?hash=item43f09b9b21:g:cSAAAOSw~gRVt0B9 )
Zlast ker sem RsPi in Arduinota napajal z različnim napajalnikom.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pecek2310
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Okt 2016 9:38
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miharix je napisal/a:
pecek2310 je napisal/a:
@miharix a misliš da bo dovolj če dam 110 ohm predupor, če upoštevam da je max. vhodni tok 16mA na PI-ju.

Žal sem le hobi elektronik in ti na to ne upam odgovorit,
bi pa tudi mene zanimalo ali je to dovolj.
Do zdaj kar sem se igračkal sem vmes uporabil "TTL Bi-Directional Shifter"
( npr http://www.ebay.com/itm/2-Channel-4CH-Logic-Level-Converter-TTL-Bi-Directional-Shifter-Module-3-3V-5V-/291799538465?hash=item43f09b9b21:g:cSAAAOSw~gRVt0B9 )
Zlast ker sem RsPi in Arduinota napajal z različnim napajalnikom.


Tole pa kar zanimivo zgleda pa še poceni je.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 546
Aktiv.: 3.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me zakj želiš takoj združiti arduino in RPI.
To je težja pot za začetnika. Sicer je lepo kopirati kodo, vendar se iz tega ne boš veliko naučil.

Zakaj nebi poskusil najprej z uporabo terminala.
Najprej priklopi RPI na terminal in se igraj z pošiljanjem in sprejemanjem podatkov prek terminala.
Enako narediš z arduino-tom.
Če ti to uspe, potem ne bo noben problem združiti obe naprave skupaj.
V primeru da boš uporabil tujo kodo, nikoli ne boš vedel katera stran ne deluje pravilno, oz. se boš matral da to ugotoviš.
Če boš dobil kodo, tudi če je vse pravilno v kodi, obstaja možnost da z RPI-jem ne boš pravilno bral podatkov
ker nimaš pravilno nastavljene serijske komuniacije, oz. ti bo terminal kvaril sprejem in pošiljanje.
Če narediš na ta način se boš veliko naučil in tega ne boš kar tako pozabil.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Prispevkov: 4048
Aktiv.: 23.83
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2016 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem. Imam v brskalniku oba naslova.
Pravi je tale:http://31.15.144.163/Raspberry_merilnik_temperature.htm

_________________
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pecek2310
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Okt 2016 9:38
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2016 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Zanima me zakj želiš takoj združiti arduino in RPI.
To je težja pot za začetnika. Sicer je lepo kopirati kodo, vendar se iz tega ne boš veliko naučil.

Zakaj nebi poskusil najprej z uporabo terminala.
Najprej priklopi RPI na terminal in se igraj z pošiljanjem in sprejemanjem podatkov prek terminala.
Enako narediš z arduino-tom.
Če ti to uspe, potem ne bo noben problem združiti obe naprave skupaj.
V primeru da boš uporabil tujo kodo, nikoli ne boš vedel katera stran ne deluje pravilno, oz. se boš matral da to ugotoviš.
Če boš dobil kodo, tudi če je vse pravilno v kodi, obstaja možnost da z RPI-jem ne boš pravilno bral podatkov
ker nimaš pravilno nastavljene serijske komuniacije, oz. ti bo terminal kvaril sprejem in pošiljanje.
Če narediš na ta način se boš veliko naučil in tega ne boš kar tako pozabil.
LP


Sej zato sem oddal članek, ker nevem kaj bi bilo bolje in da zvem na kakšne načine se vse to da.
Razmišljal sem tudi da bi arduinota kar priklopil prek usb-ja na PI in bi napisal python skriptico za branje seriskih podatkov.
Aja pa samo v vednost. Iz neta sem skopiral kodo za prižig ledice ker me je samo zanimalo kako deluje komunikacija. Z arduinotom beres stikalo in PI prižge ledico na GPIO. Ko sem pa začel kodo spreminjati, da bi pošiljal naprej analogni signal pa ni delovalo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 469
Aktiv.: 5.53
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 18, 2016 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce bi zadevo rad imel "online" potem uporabi rpi in ardurino. Ce pa bi rad imel "offline" oz dostop samo v domacem omrezju potem lahko uporabis samo arduino in ethernet modul.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Raspberry Pi sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 230 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group