www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Altium designer

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Patrik_kirtap
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2017 7:46
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.66
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 21, 2017 7:56 am    Naslov sporočila:  Altium designer Odgovori s citatom

Živjo,
zanima me, kako lahko napolnim "Vault" v Altium designerju?
Veliko namreč rišem z njim a si vse knjižnjice rišem sam. Včeraj pa sem videl na spletu, ko je moški na posnetku kar iz "Vault"-a izbral simbol za komponento.
V programu samem ne dobim nikjer informacije, kako priti do teh simbolov, ki naj bi bili v "Vault"-u. Imam pa polno verzijo programa Altium Designer 16.
Že v naprej hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član



Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Prispevkov: 809
Aktiv.: 5.83
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 21, 2017 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vault je doplačljiva opcija.
_________________
Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 186
Aktiv.: 5.69
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2018 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Altium Libraries...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4471
Aktiv.: 29.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2018 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, tole je bolj ena zalost ... Na koncu sem ugotovil, da je dejansko najhitreje, ce komponento zrisem sam preko AD wizzarda. Sprva se malo lovis, ko pa zalaufa je pa po mojem hitreje kot iskanje komponente po knjiznjicah. Edina svetla izjema so komponente Wurth Elektronik-a, ki imajo na svojem webu odlicne knjiznjice za vse svoje zadeve (seveda jih je vecina uporabnih tudi za marsikaj drugega (tuljave, upori, kondiji ...) )

Lp, G

P.s. Iztok, se vidiva jutri, pripravi kofe Wink

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 186
Aktiv.: 5.69
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2018 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kreiranje simbolov gre hitro. Počasneje gre kreiranje footprintov in prav zaradi tega iščem source za standardne footprinte. Trenutno iščem za SOT363. Na žalost ne najdem nič čeprav gre za recimo zelo standardno ohišje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 723
Aktiv.: 22.01

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 22, 2018 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ponavadi poiscem pri proizvajalcu. Recimo TI ima footprinte in simbole v formatu BXL. Rabis brezplacen ultra librarian.

Zadnje case pa uporabljam tudi
https://componentsearchengine.com

Imajo zanimiv sistem: v zip datoteki so kar source datoteke za vecino pcb dizajn programov.

_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 186
Aktiv.: 5.69
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno na to stran sem že naletel, vendar nisem nikjer našel osnovnih informacij kako ta izmenjava špila saj ne verjamem, da je karkoli brezplačno, zato se niti nisem logiral, čeprav imam licenco za AD18. Mi lahko kaj več poveš iz prve roke?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 723
Aktiv.: 22.01

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se registriral in zaenkrat ni nič spama ali karkoli drugega. Verjetno gor dajejo firme svoje komponente. Ko nekaj najdeš, si preneš en zi9p, v katerem je library za večino programov, vključno z altium. Če ni za altium, je pa za kak format, ki se ga da uvozit v altium.

Citiram:
Currently we are working with Altium to offer a 'drag & drop' experience with Altium Designer. Until this development work is complete, please use the files in this directory and follow these instructions for importing our Symbols and Footprints into Altium Designer:

http://www.samacsys.com/altium-designer-library-instructions/


Kvaliteta simbolov je tudi solidna, sploh pri tistih, ki so nivoja C4. Primer: VEML6075... shematski simbol je takle:


na tiskanini pa tudi preverjeno "paše". Vsekakor pa je potrebno malo preveriti, da je vse OK. Sem našel tudi pine, ki niso bili povezani. Vsekakor pa privarčuje nekaj časa, če ne drugega pri najbolj tečnem delu (definiciji in risanju pinov).

_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GUMY
trgovec



Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03
Prispevkov: 266
Aktiv.: 2.65
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:
Kreiranje simbolov gre hitro. Počasneje gre kreiranje footprintov in prav zaradi tega iščem source za standardne footprinte. Trenutno iščem za SOT363. Na žalost ne najdem nič čeprav gre za recimo zelo standardno ohišje.


Kreiranje footprintov gre veliko hitreje kot kreiranje simbolov. Pri simbolih (sploh takih z veliko pini) je počasno vpisovanje nazivov vsakega pina, za footprint imaš pa dober wizard, izbereš velikost pina in pitch pa ti ga skreira. Potem samo malo popraviš in dodaš 3D model, ki ga potegneš nekje z neta, npr. tule http://www.3dcontentcentral.com/default.aspx
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok_Š
Član
Član



Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Prispevkov: 186
Aktiv.: 5.69
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2018 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za obe informaciji. Mi bo kar prav prišlo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Patrik_kirtap
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2017 7:46
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.66
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 21, 2018 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se vam zahvaljujem za informacije, predvsem za ComponentSearchEngine.
Doslej te spletne strani še nisem zasledil.

Hvala še enkrat, mosqito
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2285
Aktiv.: 17.89
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 21, 2018 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GUMY je napisal/a:
Iztok_Š je napisal/a:
Kreiranje simbolov gre hitro. Počasneje gre kreiranje footprintov in prav zaradi tega iščem source za standardne footprinte. Trenutno iščem za SOT363. Na žalost ne najdem nič čeprav gre za recimo zelo standardno ohišje.


Kreiranje footprintov gre veliko hitreje kot kreiranje simbolov. Pri simbolih (sploh takih z veliko pini) je počasno vpisovanje nazivov vsakega pina, za footprint imaš pa dober wizard, izbereš velikost pina in pitch pa ti ga skreira. Potem samo malo popraviš in dodaš 3D model, ki ga potegneš nekje z neta, npr. tule http://www.3dcontentcentral.com/default.aspx
Če imam 50+ pinov si običajno vzamem čas in skopiram iz PDF datasheet pinout table v excel, tam z find and replace spremenim v altiumu razumljiva imena. npr smeri Bidirectional v I/O ali pa I v Input, pobrišem odvečne stolpce, potem pa prilepim te pine v schematic editor in jih tam samo razporedim po komponenti ali pod-komponentah.

Tukaj pa še link, če koga zanima:
http://www.altium.com/documentation/15.1/display/ADES/SchLibGenerationTool_Dlg-PinDataSmartPaste((Pin+Data+Smart+Paste))_AD

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zaz
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Apr 2015 14:23
Prispevkov: 80
Aktiv.: 1.77
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2018 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izkoristil bom kar to temo za vprašanje.

Trenutno v Altiumu 16.0 rišem shemo vezja. Ker je vezje takšno, da vsebuje 3 veje, ki so popolnoma enake, sem hotel uporabiti Multi-Channel dizajn. Upošteval sem navodila iz povezave: https://techdocs.altium.com/display/ADOH/Creating%20a%20Multi-channel%20Design

Zapletlo se mi je pri povezovanju blokov. Vsaka veja(levo na sliki) vsebuje en vhod RefV in tri izhode CurV_1, CurV_2 in TmpV, zato sem vsakemu priključku dodal REPEAT. Vodila mi pa nikakor ne uspe pravilno priključiti, kljub navodilom.

Trenutni način priklopa je prikazan na sliki.

Lp[/img]



MC.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  48.57 KB
 Pogledana:  4 krat

MC.PNG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2285
Aktiv.: 17.89
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2018 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem 100% anmpak mislim da za to, ker so različna imena in je na eni strani npr. TemV3? na drugi pa Tem?
_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2359 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group