www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Windows 7 problem povezave z internetom

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
faznprifer
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Prispevkov: 163
Aktiv.: 2.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 12:05 pm    Naslov sporočila:  Windows 7 problem povezave z internetom Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Vedno kadar prižgem računalnik, se ta noče povezati z internetom. če pogledam spodaj desno na povezavo ta vedno melje, išče ampak na koncu prikaže rdeči križ, da povezava ni uspela. Napaka se popravi ko računalnik ponovno zaženem, potem deluje vse normalno.

_________________
L.p. faznprifer
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2694
Aktiv.: 18.04
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj hitro kot restart je disable/enable mrežne kartice.
Drugače pa je potrebno odkriti vzrok takšnega obnašanja. Imaš statično ali avtomatsko anstavljen IP računalnika?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faznprifer
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Prispevkov: 163
Aktiv.: 2.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

avtomatsko
_________________
L.p. faznprifer
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2694
Aktiv.: 18.04
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi nastaviti IP statično.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faznprifer
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Prispevkov: 163
Aktiv.: 2.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2017 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

prejšnji teden sem imel nekaj časa mir s tem in je vedno povezalo, zadnje tri dni so se težave vrnile zato sem poskusil s statično nastavitvijo ampak ne pomaga. Opazil sem tudi, da ko je težava prisotna (ko se pojavi rdeči križ ker se ni moral povezati) tudi ne morem dostopat do network and sharing centra v nadzorni plošči, da bi poskusil kaj spremeniti in ponovno sprožil povezovanje. V tem času dejansko vse zašteka kar se nanaša na povezavo in do nastavitev ne morem dostopat. Problema se rešim šele po 2x ponovnem zagonu, ker drugače ne vem kako bi še lahko rešil.

Zdaj sem vklopil povezavo z wi-fi jem, da naslednič vidim če mi bo vsaj preko brezžične povezave povezal, drugače pa sumim, da je mrežna kartica že oslabljena, sicer se pa sam na to ne spoznam in ne morem trdit.

_________________
L.p. faznprifer
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1089
Aktiv.: 14.71
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2017 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Lastnosti mrežne kartice odpri zavihek Dodatno in pri "Hitrosti in dupleks" (Speed&duplex) spremeni iz Auto na neko fiksno vrednost, npr. 100Mb/s polni dupleks (full).
V zavihku "Upravljanje porabe/energije" pa za vsak slučaj (če je muhast gonilnik in ne zna preklapljati načinov) izklopi/odstrani kljukico pri "Dovoli računalniku, da izklopi to napravo zaradi varčevanja...).
Shrani in povsem ugasni računalnik (Shutdown), ne samo restart. Nato ga vklopi in test, če je kaj boljše.



LAN_config (Custom).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  105.32 KB
 Pogledana:  2 krat

LAN_config (Custom).jpg



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1735
Aktiv.: 11.00
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2017 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je na eni strani ročno nastavljen Ethernet način, je bolje uporabiti Half duplex, sicer se lahko pojavi dupleks neujemanje.

Ko imaš nastavljen statični IP, poizkusi ping-ati kakšno drugo omrežno napravo (usmerjevalnik), tudi z večjimi paketi (-l 1400).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faznprifer
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Prispevkov: 163
Aktiv.: 2.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2017 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavil sem po navodilih Dušana, ugasnil in na novo prižgal računalnik in deluje. Ali je napaka popolnoma odpravljena pa sporočim po tem ko bom računalnik večkrat prižgal in videl če je to to. Sem pa IP nastavil nazaj na avtomatsko. Je boljše da ga pustim na statični nastavitvi, kljub temu da to ni rešitev težave in potem nastavim na half duplex kot je svetoval "bostjang" ?
_________________
L.p. faznprifer
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1735
Aktiv.: 11.00
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2017 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da zaenkrat pustiš oboje ročno.
Če bo delovalo, lahko nastaviš nazaj dinamični IP in naprej opazuješ obnašanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faznprifer
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Prispevkov: 163
Aktiv.: 2.17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 05, 2018 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

speed & duplex se najprej nastavil na 100 Mbps full duplex in IP nastavil na avtomatsko, stanje opazoval ampak nič boljše. Nato sem poskusil s statično nastavitvijo in speed & duplex omejil na 100Mbps half duplex in tudi ne pomaga. Že sam restart običajno ne reši težave, najboljše je kadar računalnik ugasnem in na novo prižgem. Nikoli prej nisem imel težave s tem, vsa leta je bilo vse nastavljeno na avtomatsko in delovalo kot mora. Računalnik je star nekje 8 let.
_________________
L.p. faznprifer
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2359 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group