www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

TFT LCD 2.8" - je že kdo uporabil?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5604
Aktiv.: 33.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 10:21 am    Naslov sporočila:  TFT LCD 2.8" - je že kdo uporabil? Odgovori s citatom

Zanima me, ali je mogoče že kdo kaj delal s temi poceni kitajskimi tft-ji? Ne najdem nekih informacij, kakšen kontroler je uporabljen. Kakšna informacija bi bila dobrodošla.

Lp Frenki



TFT3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  108.93 KB
 Pogledana:  13 krat

TFT3.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 802
Aktiv.: 18.28

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nekaj ozivljal, ker me je zanimalo, ali sploh deluje. Ponavadi so te arduino zadeve na SPI in z lastnim RAMom. Eksperimentiral sem z ARM in SPI na 24MHz, pa je bil refresh bolj klavrn. Za staticne slike/grafiko je pa cisto ok. Se najvecja tezava je dobiti pravo inicializacijo za panel.
_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5141
Aktiv.: 30.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, konkretno ta modul uporablja za sam display paralelno povezavo, spi uporablja za SD kartico. Kompatibilen je s ti. 12864 LCD vmesnikom.
Tukaj je nekaj podatkov in debate okoli tega. So pa to dejansko stari moduli.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5604
Aktiv.: 33.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. Napisanega je o tem displayu bolj malo, pa še to precej razdrobljeno. Sem uspel usposobiti - ni nek šampion, ampak za predviden namen bo dober. Če še kdo naleti na to čudo ... dela s popravljeno verzijo UTFT knjižnice in nastavitvijo:
Koda:
UTFT myGLCD(HX8347I,38,39,40,41);

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4540
Aktiv.: 28.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nextion od IteadStudio poznas? Poezija za delat pa dobra cena ...
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5604
Aktiv.: 33.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Nextion od IteadStudio poznas?
Ne poznam, ampak po napisanem sodeč precej poenostavi izdelavo HMI ... naročam, pa bom probal Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5604
Aktiv.: 33.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2018 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
... Sem uspel usposobiti - ni nek šampion, ampak za predviden namen bo dober....
Počasnost mi ni dala miru, pa sem pognal še na ARM-u. Tule je pa povsem druga pesem ... čisto spodobno teče.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Timotejpl
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 18 Jan 2018 20:28
Prispevkov: 9
Aktiv.: 0.41
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 12:35 pm    Naslov sporočila:  RE Odgovori s citatom

Jaz sem imel nekaj podobnega. Sicer je bil 3.5" ampak mislim, da je imel enak "shield".
Je delal malo pocasneje ampak za ceno je bil vreden. Kodo pa je imel drugacno. Za tvojo kodo ti priporocam en zelo "easy" tutorial na youtubu Youtube

Upam, da sem ti pomagal.

Lp

_________________
to je to
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4540
Aktiv.: 28.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2018 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, ce rabis za testirat, se nextionov vedno dovolj valja okrog po pisarni Wink
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simeon
Član
Član



Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55
Prispevkov: 118
Aktiv.: 0.78
Kraj: Šentjernej

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2018 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek, če prav razumem Nextion omogoča, da na zaslon prikazuješ s “švohnim” procesorjem? Saj ima sam zaslon vrhunski procesor.
_________________
Sej bo bolš!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5141
Aktiv.: 30.44
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2018 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

simeon je napisal/a:
@mucek, če prav razumem Nextion omogoča, da na zaslon prikazuješ s “švohnim” procesorjem? Saj ima sam zaslon vrhunski procesor.
Na zaslonu je prikazano tisto, kar si naredil v Nextion editorju in ta potem komunicira recimo z Arduinom ali čem drugim (recimo ESP8266) preko serijskega porta.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 199 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group