www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Windows 7 se ne zažene

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 21
Aktiv.: 4.94

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2018 3:12 pm    Naslov sporočila:  Windows 7 se ne zažene Odgovori s citatom

Zdravo.
Imam problem z zagonom Windows-a 7. Ko zaženem računalnik, oz ko se windowsi zaženejo, je slika črna in ko se končno pokaže miška, čez 2 sekundi se pokaže blue screen in se računalnik sam od sebe restarta. Ve kdo kako to popraviti? Ker nebi hotel menjati windowse..Slika je v priponki

P.S. Sem že naredil tisti Bootrec /FixMbr /FixBoot /RebuildBcd ter poskušal z dvdjem od windowsa repairati ampak ni spremembe



Screenshot_2018-04-04-15-06-26.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  522.14 KB
 Pogledana:  5 krat

Screenshot_2018-04-04-15-06-26.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1001
Aktiv.: 14.50
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2018 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker si redkobeseden bom vprašal:
Ti dela "varni zagon" (Safe mode)?
Si naredil kakšno strojno spremembo (dodal/menjal kako kartico, ram, grafiko...)?
Si naredil kako programsko spremembo (nov gonilnik za x napravo, posodobitev sistema preko Windowsupdate, inštalacija kakega novega programa...)?
Si kaj spreminjal v nastavitvah biosa (sata mode/ahci/raid...) ?
Si mogoče resetiral cmos (ClearCmos) ali odstranjeval 3V baterijo na matični plati?
Kateri antivirusni/antispyware program imaš?
Ti je računalnik pred tem deloval počasi, je mlel...?
Katero verzijo Win7 imaš ? SP1?

Ob bootu tapkaj po F8 tipki, da se ti pokaže začetni izbor.
Izberi safe mode (varni zagon) with Command Prompt.
Ko (če) se ti naloži in odpre CommandPrompt okno, vpiši:
sfc /scannow
in počakaj, da zmelje do konca. Kar traja.
Mogoče bo postopek zahteval Win7 DVD, da obnovi vitalne datoteke nazaj.
Ko konča, restartaj računalnik in upaj na (naj)boljše.

Odgovori na vprašanja in se razpiši!

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 21
Aktiv.: 4.94

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2018 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
Ker si redkobeseden bom vprašal:
Ti dela "varni zagon" (Safe mode)?
Si naredil kakšno strojno spremembo (dodal/menjal kako kartico, ram, grafiko...)?
Si naredil kako programsko spremembo (nov gonilnik za x napravo, posodobitev sistema preko Windowsupdate, inštalacija kakega novega programa...)?
Si kaj spreminjal v nastavitvah biosa (sata mode/ahci/raid...) ?
Si mogoče resetiral cmos (ClearCmos) ali odstranjeval 3V baterijo na matični plati?
Kateri antivirusni/antispyware program imaš?
Ti je računalnik pred tem deloval počasi, je mlel...?
Katero verzijo Win7 imaš ? SP1?

Ob bootu tapkaj po F8 tipki, da se ti pokaže začetni izbor.
Izberi safe mode (varni zagon) with Command Prompt.
Ko (če) se ti naloži in odpre CommandPrompt okno, vpiši:
sfc /scannow
in počakaj, da zmelje do konca. Kar traja.
Mogoče bo postopek zahteval Win7 DVD, da obnovi vitalne datoteke nazaj.
Ko konča, restartaj računalnik in upaj na (naj)boljše.

Odgovori na vprašanja in se razpiši!


Na prvih 5 vprašanj je odgovor NE..ne dela safe mode..zdaj bom vse razložil..včeraj zjutraj ko sem zagnal računalnik, se je pokazala samo črna slika, in se,m šel v safe mode (takrat je safe mode še deloval) in tam poskušal rešiti zadevo preko CMD-ja z "chkdsk /f oz. /r ..in ko je končalo, sem restartal računalnik in od takrat je ta blue screen, in safe mode ne dela več. Čez disk sem šel tudi z hdd regeneratorjem in je našel cel kup bad sectorjev vendar jih je "popravil", vsaj tako piše, oz sem šel še enkrat čez in ni našlo več niti enega, vendar windowsi se ne zaženejo več.

Antivirusnega sploh nisem imel. Ja računalnik je bil precej počasen, vendar težko da sem kje fasal kakšen virus ker sem ta računalnik imel samo za facebook in mail, downloadal pa nisem nič. Ja, windows 7 professional x64 sp1

Noče se zagnati safe mode with commandpromt (noben se noce), enako kot bi normalno zagnal windows, oz pride blue screen

EDIT: baterijo sem edino odstranil in nazaj notri dal ko že ni delovalo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1001
Aktiv.: 14.50
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2018 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, evo, povedal si ključen del, ki je manjkal v tvojem uvodnem postu, t.j., da si že naredil chkdsk in pregledal s hdd reg. programom.
Hdd reg včasih "popravi", osveži sektorje, ni pa s tem mišljeno, da ti bo kar popravil morebitne sfižene sistemske datoteke pomembne za zagon Win, ki so bile prej na delu sektorja, ki ga je bodisi interna diagnostika diska (s.m.a.r.t) , bodisi chkdsk /r ali nek tretji program prestavil iz slabega na dober sektor.

Če zdaj rešuješ podatke (čeprav je danes biti brez backupa zgolj podobno lenobi, malomarnosti in neodgovornosti) vzemi disk ven in ga priklopi na nek drug pc ter rešuj kar se še da rešiti iz map.

Več bi povedali s.m.a.r.t. podatki tega diska kjer se vidi zgodovina delovanja ali morebitnih okvar.
Za vsak slučaj še prej menjaj podatkovni kabel, predvidevam da je sata. Velikokrat je tudi ta vzrok, da disk ne shodi.

Zakaj sem vprašal še glede Clear Cmosa?
Ker je važno kakšen je bil način delovanja kontroler-sata disk ob prvi inštalaciji.
Npr., če je bil Win7 inštaliran, ko je bila nastavitev v biosu za sata mode diska nastavljena na ahci, se je po clear cmosu ali odstranitvi baterije lahko vrednost prestavila na privzeti način (default), to je sata mode.
Win7 potem ne bodo štartali, dokler spet v biosu ne spremeniš nazaj v ahci mode. In obratno.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 21
Aktiv.: 4.94

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala na trudu. Rekli ste da bi lahko videl zgodovino delovanja, na kak način bi to lahko pogledal?

Verjetno bo šel novi windows gor, tako da me zanima, kateri program mi priporočate za backup? Ker ga potem nameravam takoj narediti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2672
Aktiv.: 18.51
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nova inštalacija windows ne bo kaj pomagala na starem pokvarjenem disku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 21
Aktiv.: 4.94

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam že novi disk, na katerega sem tudi poskušal klonirati stari disk, ampak ni razlike
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tidra
Član
Član



Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Prispevkov: 175
Aktiv.: 1.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2018 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so bili "slabi sektorji" na disku in jih je program popravil, kot je že napisano to ne popravi poškodovanih datotek, kar pomeni, da je najverjetnej pokvarjeno kaj takega kar je ključnega pomena za delovanje Win7, kar se pa virusov tiče, sej res, FB in mail pa nista nevarna,... malce smešno ampak vseeno, kar pa se tiče "baskup" programov imajo Windowsi to že not, tako da je potrebno samo nastavit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 21
Aktiv.: 4.94

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2018 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ampak, se ne da odpraviti ta napaka oz. da z nekaterim programom repairam windowse?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2209 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group