www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Kaj trenutno počnem april 2018
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2923
Aktiv.: 22.92
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 12:59 pm    Naslov sporočila:  Kaj trenutno počnem april 2018 Odgovori s citatom

Sem zgleda ta mesec jaz prvi....

Kak mesec nazaj sem spraševal, kako podatke iz krmilnika Atmega spraviti na nek internetni vmesnik na malini in jih nekako vizualizirati.
Nekdo mi je predlagal SCADO, kjer pa sem polomil vse prste in skoraj obupal. Še naložiti mi je ni uspelo... Bi moral še poskušat, sem pa med brskanjem po internetu našel pot do super duper enostavne rešitve. Že integrirane v Raspbian Brick wall d'oh! d'oh! Applause

Po ogledu dveh tutorialov na Yutubu je tu že en testni izdelek (učenje do sem je trajalo cca 1 uro). Dancing



Node-RED.PNG
 Opis:
Prvi koraki
 Velikost datoteke:  129.49 KB
 Pogledana:  73 krat

Node-RED.PNG


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko-x
Član
Član



Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Prispevkov: 299
Aktiv.: 1.96
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To imaš node-red?

Jaz sem ga uspel usposobiti na win7.
Žal nisem imel dosti časa za testiranje. Sem pa prižigal led-ko na malini.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 587
Aktiv.: 21.23

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2018 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postavil sem najvišje ležeči LoRa gateway na dolenjskem.


IMG_20180405_173025.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.83 MB
 Pogledana:  10 krat

IMG_20180405_173025.jpg



IMG_20180405_173102.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.66 MB
 Pogledana:  12 krat

IMG_20180405_173102.jpg



_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2923
Aktiv.: 22.92
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2018 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko-x je napisal/a:
To imaš node-red?

Jaz sem ga uspel usposobiti na win7.
Žal nisem imel dosti časa za testiranje. Sem pa prižigal led-ko na malini.


Ja, Node-RED.
Šele sedajle opazil, da ga imensko sploh nisem omenil. Pa ugotavljam, da gre na Pi Zero res malo bolj počasi... Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clownfish
Član
Član



Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Prispevkov: 751
Aktiv.: 4.92
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2018 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:

Ja, Node-RED.
Šele sedajle opazil, da ga imensko sploh nisem omenil. Pa ugotavljam, da gre na Pi Zero res malo bolj počasi... Smile


Kaj pa na Synology NAS-u kako odzivno to deluje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2923
Aktiv.: 22.92
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2018 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, še tega nisem povsem spoznal. Tisti NAS ki ga omenjaš, tudi pojma nimam kaj je to... Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7122
Aktiv.: 46.66
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2018 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preizkušam notranje metaliziranje plastičnih ohišij, ki služi kot VF oklop.
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1073
Aktiv.: 9.27
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2018 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Branez
Za oklope je pomembno veliko faktorjev, od materiala do debeline ter seveda frekvence, ki nas zanima,...
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5312
Aktiv.: 34.80
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2018 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Preizkušam notranje metaliziranje plastičnih ohišij, ki služi kot VF oklop.

d'oh! ... a zdaj pa še ti župce kuhaš ... Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2280
Aktiv.: 18.61
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2018 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poglej si stran 13. Produkta EMI 35 in graphit 33
http://www.kontaktspray.hu/en/?download=Konakt_Chemie_2009_EN.pdf

za dodatno prevodnost sem pa tudi že videl, da sprintajo ohišje, našpricajo z graphit 33 in z elektrolizo posrebrijo.

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7122
Aktiv.: 46.66
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2018 6:32 pm    Naslov sporočila:  UCBS instruments Odgovori s citatom

Je že "abširmano" od znotraj.

UCBS instruments



UCBS_inst.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.53 MB
 Pogledana:  47 krat

UCBS_inst.png



_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 587
Aktiv.: 21.23

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2018 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti si prehiter. V tem času, ko ti sproduciraš novo škatlico bi moral šele pobrat seznam "mi tu mi tu mi tu".
_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4856
Aktiv.: 31.81
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar "popravil" Sonyjev micro stolp CMT-RB5, ker ni kao več sprejemal FMa.
Dam na mizo, hočem priključit vse skupaj in v tistem trenutku mi zasveti Idea ,
kaj pa če je bila zadeva priključena na kabelsko omrežje Telemacha?
Pokličem gospo in glej ga zlomka, točno to. V čem je problem?
Ni problema, samo Telemach ne distribuira več analognega FMa v svojem kabelskem omrežju Brick wall in to je to.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vpeter
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Prispevkov: 269
Aktiv.: 3.63
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Ni problema, samo Telemach ne distribuira več analognega FMa v svojem kabelskem omrežju
Nekje sem prebral, da menda imajo neko posebno škatlo za radio. Ne vem pa ali je to svoj radijski sprejemnik ali pa kombinirani radio in tv sprejemnik. Lahko se upravlja brez prižganega TV sprejemnika.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4856
Aktiv.: 31.81
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpeter je napisal/a:
.....Ne vem pa ali je to svoj radijski sprejemnik ali pa kombinirani radio in tv sprejemnik. Lahko se upravlja brez prižganega TV sprejemnika.
Se bom pozanimal kako je s tem, sicer je meni osebno popolnoma vseeno, ker pri meni doma nihče več ne posluša radia.
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2203 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group