www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Kako "brati" tarifni signal

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fifa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Nov 2009 21:36
Prispevkov: 75
Aktiv.: 0.73
Kraj: zreče

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 9:06 am    Naslov sporočila:  Kako "brati" tarifni signal Odgovori s citatom

POzdravljeni

Verjetno je bila tema že obdelana, iskalnik pa ne vrne rezultata, ker ne uporabljam pravih ključnih besed.

V hiši imam dvotarifni števec. Zanima me kako lahko "dostopam" do tarifnega signala, da bi nekaj porabnikov (recimo grelec) vklaplajl samo v času nižje tarife?

Hvala za odgovor

Z odličnimi pozdravi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1818
Aktiv.: 15.11
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od števca. Vsekakor pa bo moral priti elektro, odplombirati števec ter povezati signal. Ne pozabi, da hočejo imeti vmes rele, da ne bi slučajno mogel kaj vplivati na števec, čeprav je rele že v števcu.

Druga možnost je pa, da si narediš SW, ki bo to delal. Podatek o tarifi imaš tu:

http://api.dmz6.net/datum/tariff/now
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fifa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Nov 2009 21:36
Prispevkov: 75
Aktiv.: 0.73
Kraj: zreče

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala

Tole je zelo uporaben odgovor (prosim elektro za "izhod")

Vedno sem bil prepričan da so števci "vodeni" daljinsko.
Kot razumem iz odgovora niso in zato ni dostopa do "siganla" v omrežju.

Tisti link ki si mi ga posla pa mi nekako ne dela. dobim samo "MT" ali to pomeni "nižjo tarifo"?

To bi šlo toliko znam programirati da lahko čitam iz neta in krmilim glede na "pogoj"


http://api.dmz6.net/
mi vrne "ohai"

Ali delam kaj narobe?

Opravičujem se za "butasta" vprašanja.

lep vikend
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1818
Aktiv.: 15.11
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko daš poizvedbo (odpreš link) dobiš odgovor katera tarifa je trenutno aktivna. In to je MT trenutno. VT bi bila pa v času visoke tarife.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1621
Aktiv.: 10.83
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pogosto je lažje kot brati s spleta, uporabiti uro realnega časa in si neodvisen od povezave. Še tabelco praznikov in je. Veliko noč lahko izračunaš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Riven
Član
Član



Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33
Prispevkov: 168
Aktiv.: 2.58
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da lahko na spletu "Preveriš" Visoko in nizko tarifo bi sam naredil takole.

Vzel bi RasbberyPi in v Pythonu sprogramiral da na tisti spletni strani gleda besedno zvezo.
Zvezal en rele, dodal wifi dongle in stvar lahko "prestaviš" kamorkoli s kakršnikoli bremenom. Posledično lahko od "daleč" vklapljaš/izkapljaš porabnik ali pa pustiš serverju da upravlja z porabnikom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1621
Aktiv.: 10.83
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za bojler imam že kar precej let vgradno stikalno uro. Dodatna prednost je, da ni nujno, da je prižgano ves čas MT, kar pogosto tudi ni optimalno. Tudi odstopanje par minut v pol leta ne igra bistvene vloge (sploh če odstopanje prilagodiš v urniku). Pomankljivost vidim le v praznikih. Če pa programiraš sam,...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1818
Aktiv.: 15.11
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To isto, kar je na spletu (prej sem dal link), lahko narediš tudi lokalno. Prilagam povezavo s kodo.

https://github.com/mrizvic/[slovenščina je zame španska vas]-prazniki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2115 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group