www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Popravilo lcd tv (32LG3000)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 22
Aktiv.: 2.45

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 1:01 pm    Naslov sporočila:  Popravilo lcd tv (32LG3000) Odgovori s citatom

Pozdravljeni, ker me zanima in se hočem naučiti popravljati elektroniko, sem se končno lotil popravljati tv-ja ki je že pred eno leto crknil. Na tv-ju zvok normalno deluje, slika pa se ne prikaže niti na sekundo, oz kot da display sploh nebi bil priklopljeni. Kakšen nasvet kje se lotiti, je imel mogoče kdo kakšen podoben problem?

p.s sem elektronik tako da imam že nekaj osnovnega znanja

MODEL: 32LG3000 (LG LCD)
shema: http://manuals.center/database/manuals/DVD86/32LG3000.pdf



lg.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  151.25 KB
 Pogledana:  2 krat

lg.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je LED tv, ti je pregorela vsaj ena od ledic. Potrebno je razkopat cel tv, da prideš do ledic, ter najti okvarjeno/e in zamenjati. Poglej malo na youtube kako pa kaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 22
Aktiv.: 2.45

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2018 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

spomnil sem se še, da preden je display crknil do konca, slika se kot "prelivala" oz. slika ni bila jasna, ne vem kako da drugače napišem. mislite da bi bilo to zaradi ledic?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 15, 2018 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi še posvetiti z zunanjim virom svetlobe v ekran. Pod določenim kotom boš videl kaj se dogaja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 22
Aktiv.: 2.45

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2018 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom čez vikend poskusil ker čez teden nisem doma. lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.45
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2018 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ule, preden pametuješ v tri dni, tudi ti malce pokukaj na Youtube.
Ta TV ima CCFL...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2018 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem napisal "če ima"! Nisem šel preverjat kakšen model ima.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bozon
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Jul 2012 22:39
Prispevkov: 12
Aktiv.: 0.15
Kraj: sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2018 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri mojem 32LG3000 so bili enaki simptomi.
Problem sem odpravil z zamenjavo T-con modula..

https://www.ebay.com/itm/LG-32LG3000-T-Con-Board-6871L-1454A-Partial-part-1454A-on-sticker-/262885730824
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 22
Aktiv.: 2.45

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2018 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm..se da kako preveriti če je ta modul fuc? nebi rad brezveze čakal en mesec pa še ni tako poceni
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1249
Aktiv.: 9.42
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2018 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem zelo podoben problem na TV od kolega. Slika je postala zelo zasičena z modro barvo, včasih tudi rdečo. Je pa res, da ni odpovedala do konca.

To je pogost problem, gre pa za okvaro "gamma" čipa na T-con plošči. Njegova oznaka je ponavadi AS15, ali nekaj podobnega.

Slika je izgledala nekako takole: https://www.youtube.com/watch?v=Q1bg9qP_qic

Pomagala je zamenjava čipa. In mislim da še imam doma nekje enega za rezervo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shredder
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Mar 2018 22:14
Prispevkov: 22
Aktiv.: 2.45

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bi mi prosim pomagal poiskati ta čip (ebay, aliexpress...) ker trenutno ne morem do tv-ja (oz do konca tedna), da bi pogledal kateri je notri, hotel pa bi ga čim prej naročiti da vidim če je v njem napaka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Prispevkov: 314
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška-Ravne

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@shredder

sebaveh je napisal/a:

Pomagala je zamenjava čipa. In mislim da še imam doma nekje enega za rezervo.


LP,stursc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1249
Aktiv.: 9.42
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2018 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pregleda zalogo, a ga žal nimam. Spomnil sem se, da sem takrat naročil 2 kosa čipa, za preklop (kretnico) HDMI kanalov...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1734
Aktiv.: 11.01
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2018 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno ne vemo, ali je napaka osvetlitev ali sam panel.

Dvomim, da je AS15 kriv za popolnoma črno sliko. Tipično pokvarjen AS15 rezultira v čudnih barvah in neostri sliki.

Čeprav je enak tip TV-ja, ima lahko drugače panel in s tem drugačen T-CON, torej se izplača to preveriti, preden slepo kupuješ rezervni material. AS15-HF bi moral imeti na zalogi, ampak ne vem, kje si,...

Lahko, da je tudi kaj z napajanjem znotraj T-CON-a narobe. Ne dolgo nazaj sem v nekem panelu našel keramični kondenzator v stiku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2351 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group