www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

DVB-C, nadgradnja in SONY BRAVIA
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2018 9:04 am    Naslov sporočila:  DVB-C, nadgradnja in SONY BRAVIA Odgovori s citatom

Imam LCD TV SONY BRAVIA KDL-32BX320, narejen za azijski trg (nima CE znaka, pa tudi vtikač ni bil Europlug, izbira jezikov je angleščina in japonščina, držav pa Singapur, Avstralija in Nova Zelandija). Sprejem analognih in DVB-T programov deluje brez problemov. Na DVB-C pa ne najde nobenega programa, čeprav drug sprejemnik na istem priključku dela. V meniju je mogoče izbrati zgolj kanal in ne tudi drugih nastavitev.
Operater je Studio Proteus, QAM256, 6900KS/s.
Ali je pozna kdo kakšno rešitev, razen uporabe zunanjega sprejemnika?

Pomislil sem na nadgradnjo programske opreme. Po navodilih se to naredi preko ključa USB. V meniju pod Set-up pa ni izbire za nadgradnjo preko USB, kot je opisano tudi v uporabniških navodilih. Tudi servisna navodila ne omenjajo nadgradnje.
Ima kdo idejo, kako nadgraditi in če je to sploh smiselno za DVB-C?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.57
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2018 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil spreminjati državo - običajno različne države omogočajo različne nivoje iskanja DVB-C.
Lahko tudi pobrskaš v servisnem meniju - pa pazi, da česa ne zafrenkljaš - "display", "5", "VOL+" "POWER"

S samo nadgradnjo ne boš naredil nič, dokler TV ne ve, da stoji pri tebi doma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2018 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, poizkusil sem različne države, ampak brez uspeha. Če bi vsaj bila kakšna skandinavska na voljo,...

Ne razumem, čemu razlike med državami, kakšne sploh so? Na wikipedii berem, da je DVB-C skoraj povsod za razliko od zemeljske TV.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.57
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 07, 2018 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj gre za razlike v smislu, da pri nekaterih državah omogoča ročno nastavitev ID omrežja, simbolne hitrosti, pregled full spektra ipd., medtem ko pri drugih ne.

Probaj v serv. meniju izbrat regijo (EMEA/EU...)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2018 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V servisnem meniju ni nobene nastavitve regije, nasploh je bolj malo nastavitev.
TV je očitno res samo za Azijski trg, tudi SCART-a nima, na PCB-ju je sicer možnost. Evropska različica tega pa ima SCART in seveda Europlug.

Tudi v servisnem meniju nič ne diši po firmware update. Mogoče bi s FW za evropski trg delovalo. Samo kako ga naložiti? JTAG?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2018 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem ugotavljal ima tisti konec sveta res drugačen kabelski DVB. V podatkih TV-ja tudi piše "ClearQAM." Domnevam, da se to nanaša na ameriški J.83, ki je ravno tako QAM, tok podatkov pa je drugačen kot v DVB-C.
J.83 v aneksu B pozna tudi QAM256, kot je pri nas. Strojna oprema najbrž podpira našo modulacijo, problem je torej programska oprema.

Če bi le v podatkih vse to normalno pisalo. Ali pa bil določen tip TV-ja le za en trg.

Sklepam, da bi zamenjava programja na evropskega rešila problem. Samo kako do doseči? Preko JTAG?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1839
Aktiv.: 14.54
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2018 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

čip dol,
narest dump,
zapečt EU verzijo gor

Z Satelitkom sva to enkrat že naredila, samo takrat je bil namen drugačen.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2018 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je ena možnost.
Kako pa iz .pkg datoteke dobiti .bin?
Znotraj .pkg ne najdem niti kakšnega besedila v ASCII niti to ni ZIP.

Bom videl, ali se bom s tem sploh ukvarjal. Ena rešitev je uporaba združljivega TV, tega pa uporabi nekdo bi itak uporablja setop box.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.57
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 20, 2018 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš čas, počakaj, da mi pride kakšen pod roke, pa ti skopiram NAND. Samo to je lahko jutri, ali pa čez pol leta...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
faraday
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Nov 2011 20:55
Prispevkov: 29
Aktiv.: 0.34
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 21, 2018 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Če imaš čas, počakaj, da mi pride kakšen pod roke, pa ti skopiram NAND. Samo to je lahko jutri, ali pa čez pol leta...


Imam plato , če boš kopiral .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.57
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2018 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo Boštjan, Faradayeva plata je pri meni.
Rabim še tvojo, pa lahko prebeksljamo...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2018 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko, ali ima faradey-ev FLASH tudi slabe bloke, torej ali je oznaka taka kot pri meni - H27U518S2CTR-BI?

Programator za NAND flash
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1647
Aktiv.: 10.57
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2018 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsak flash ima slabe bloke. Manj kot , dvema, ga še nisem srečal, drugače pa tam do 10 je čisto običajno. Ravno v tem je keč programatodjev in algoritmov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2018 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Vsak flash ima slabe bloke. ... Ravno v tem je keč programatodjev in algoritmov.

To so torej tisti algoritmi v tabeli v prej omenjeni temi?
Hard_Copy domnevam, da ignorira tabele slabih blokov in je tako skoraj neuporaben?
Torej ne dela vsak proizvajalec naprav po svoje in je potrebno samo ugotoviti za kateri algoritem gre?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1708
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2018 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko še poveš, ali lahko namesto H27U518S2C uporabim HY27US08121B? PDF-ja mi pravita, da je razlika zgolj v Mode: 2 oz. 1 - Sequential Row Read Disable oz. Enable.
Obratno najbrž ne bi nujno delovalo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2297 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group